Ahojte včera som si spravil obnovu notebooku. Teraz som si nainštaloval hry ktoré som tam mal aj predtým a išli mi v pohode na 40FPS a nepadali . No teraz síce mám aj 120FPS ale nieje to stále, vždy sa to pohybuje a niekedy mi to padne na 16FPS :/ rady?
@sekki preinštaluj grafický ovládač a keďže je to laptop skús si pozrieť plán napájania, nastav ho na maximálny výkon a ako primárnu graficku jartu nastav dedikovanú, a ak ani to nepomôže tak to prebehni nejakým antivírusom a antimalvérom. Skús najprv toto, keď nepomôže tak uvidíme čo ďalej.
@sekki Neprehrieva sa ti ? ... Pri prehrievaní zvykne grafika (aj procesor) tzv. "throttling", čo znamená, že znižuje výkon, aby sa neprehrial (nezničil)
Skontroluj teploty grafiky a procesora cez GPU-Z/CPU-Z alebo speedfan /HW Info (tých programov je veľa, môžeš si vybrať)
Ak sú teploty v poriadku, skús aktualizovať ovládač pre grafiku
Tá hra je offline (bez internetu) alebo sa hrá online?
Ak sa hrá online, akú máš odozvu od servera?
@poziarniksam NVIDIU grafický ovládač mám aktualizovaný a dal som antivirusovu kontrolu naslo mi to dva virusy ale tie už som dal vyliečiť a stále mi padajú fps :/ a hru som spúšťal aj s vysokovýkonným procesorom ale ajtak mi fps padali a to som mal aj na pc nastavený vysoký výkon
@77hanes77 už keď bol nový tak sa prehieval vždy sa prehrieval je horúci nonstop aj keď ho nezatazujem tak sa prehrieva akurát ma napadlo že či by som ho nevyfúkal kompresorom je možné že tam mám dosť veľa prachu... ale nemám kompresor DD a nepomáha ani ked znížim grafiku... ked ju mam najlepšom tak mám 12-78FPS a to 12 to sú tie dropy a keď to mám na nízkej tak mám aj 170 FPS ale dropne mi to aj na tých 20 ... napr. jedna online hra mi vobec nesekala v pohode mi isla na 40FPS a to bolo vtedy ked som mal notas zahltený blbostami a teraz keď ho mám čistý tak mi seká
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
Skontroluj teploty grafiky a procesora cez GPU-Z/CPU-Z alebo speedfan /HW Info (tých programov je veľa, môžeš si vybrať)
Ak sú teploty v poriadku, skús aktualizovať ovládač pre grafiku
Tá hra je offline (bez internetu) alebo sa hrá online?
Ak sa hrá online, akú máš odozvu od servera?