je to super pocit mat kazdy den takuto kavu a nie tu rozpustnu nescafe brecku a okrem toho na tom aj strasne vela usetrim, keby som si denne mala moje dve kavy davat v kaviarni tak skrachujem ale co viem, treba si pri vybere davat pozor hlavne na tlak - min. 15barrov aby to malo, ak si dobre spominam. predsalen moje male sluzi uz rok a pol, nie je to nic profi ale mam ho rada a strasne lubim kavu z neho
@willbebetter dnes už pomaly všetky majú 15 barov v pohode to vyzerá, pozerám že aj cena v poho, len aby to aj niečo vydržalo Plnoautomatické nechcem, keď už to má aj mlieť kávu aj všetko možné tak tam je toho oveľa viac na pokazenie mne osobne sa páči toto » www.mall.sk/espressa/delong... ale možno vyberiem niečo skromnejšie.
@moonbeam olala, ale tak to sme trosku v inej cenovej kategorii toto mi zas pride pre moju potrebu prehnane, ale ak na to mas a si taky milovnik kavy ze to vyuzijes, tak samo ze nie som proti
k tej mojej krabicke ako pisem, kupovala som pred rokom a pol, cize ceny boli trosku inde, vtedy bola cena okolo 130e ale vychytila som zlavu, tak som to seriozne mala za 50e a ked si vezmes ze to sluzi uz taky cas a vsetko OK, tak pre mna super investicia
s byvalym na byte sme mali De Longhi za cca 300e ale to uz bolo plnoautomaticke, ale pravdu ti poviem, nejak extra rozdiel necitim. ja som bud za nieco male skromne na bezne pouzivanie, alebo uz keby som raz bola tak za vodou ze si mozem dovolit nieco take kde si dovnutra dam kavu, mlieko, budem tam mat par tlacitiek a podla toho co si vyberiem mi to samo hned spravi espresso, latte, cappucino atd
@willbebetter druhá voľba je toto a toto si asi aj objednám, úplne postačí a netreba kávu ručne lisovať, robí to sama hlava keď sa nasadzuje (vidieť na fotke zúbky) » www.datart.sk/null-KRUPS-XP-5... už ma nebaví chodiť po kaviarňach ukážem im doma, ako má chutiť normálna káva
ja si doma varím v džezve, je to moje naj kafé, nepotrebujem mať k životu espresso (a to napriek faktu, že mám baristický kurz a viem ho variť, tak si to nepotrebujem dokazovať aj doma)
proste napriek faktu, že som barista, si espresso variť doma nepotrebujem. viem, že existujú aj iné kávy, ktoré sú dobré a kvalitné (ako napríklad kafé z džezvy, čo je moje najobľúbenejšie, či aj prekvapkávaná káva alebo frenchpress) a preto si myslím, že je blbosť vyhadzovať prachy za pressomašinu na doma. aj tak nie je nad to, keď ti kávu urobí niekto, kto ju vie fakt variť a nie ty sama (nehovorím, že ju nevieš, možno vieš, to je všeobecne), ktorá bude mať radšej poloautomatické čosi a učiť sa budeš z videí na YT.
@grietusha takže keby som ti daroval espresso ho predáš/daruješ niekomu inému, nenecháš si ho. Kamarát espresso má a kávu vie robiť skvelú, finančne to pre mňa problém nie je tak nevidím dôvod, prečo si to nekúpiť. Som milovník cappuccina a latté, dá sa v tom fajne napeniť mlieko, brat chce zase práve to espresso...french press si kúpim tiež, stále na to zabúdam.
@moonbeam keby som ho dostala darom, nevidím dôvod, prečo by som ho dávala preč. dary sa nedávajú preč.
ale nejdem ti rozprávať príbehy o ľuďoch, čo robia v kaviarniach už roky a doteraz majú problém napeniť mlieko aj na fakt kvalitnej mašine. lebo veď, budeš mať doma mašinu, to sa isto v pohode naučíš rýchlo
Mam delonghi momentalne a spokojna som velmi. predtym som mala krups a tiez som bola spokojna. eh model? nizsia rada od tvojho, nechce sa mi to hladat, pardon. Mam rada kavu a rada si ju spravim aj doma. Starostlivost o takyto stroj je minimalna.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
je to super pocit mat kazdy den takuto kavu a nie tu rozpustnu nescafe brecku a okrem toho na tom aj strasne vela usetrim, keby som si denne mala moje dve kavy davat v kaviarni tak skrachujem ale co viem, treba si pri vybere davat pozor hlavne na tlak - min. 15barrov aby to malo, ak si dobre spominam. predsalen moje male sluzi uz rok a pol, nie je to nic profi ale mam ho rada a strasne lubim kavu z neho
k tej mojej krabicke ako pisem, kupovala som pred rokom a pol, cize ceny boli trosku inde, vtedy bola cena okolo 130e ale vychytila som zlavu, tak som to seriozne mala za 50e a ked si vezmes ze to sluzi uz taky cas a vsetko OK, tak pre mna super investicia
s byvalym na byte sme mali De Longhi za cca 300e ale to uz bolo plnoautomaticke, ale pravdu ti poviem, nejak extra rozdiel necitim. ja som bud za nieco male skromne na bezne pouzivanie, alebo uz keby som raz bola tak za vodou ze si mozem dovolit nieco take kde si dovnutra dam kavu, mlieko, budem tam mat par tlacitiek a podla toho co si vyberiem mi to samo hned spravi espresso, latte, cappucino atd
@grietusha dokazovat? kto tu co vravi o dokazovani? alebo zle chapem to ako to vyznelo?
proste napriek faktu, že som barista, si espresso variť doma nepotrebujem. viem, že existujú aj iné kávy, ktoré sú dobré a kvalitné (ako napríklad kafé z džezvy, čo je moje najobľúbenejšie, či aj prekvapkávaná káva alebo frenchpress) a preto si myslím, že je blbosť vyhadzovať prachy za pressomašinu na doma. aj tak nie je nad to, keď ti kávu urobí niekto, kto ju vie fakt variť a nie ty sama (nehovorím, že ju nevieš, možno vieš, to je všeobecne), ktorá bude mať radšej poloautomatické čosi a učiť sa budeš z videí na YT.
ale nejdem ti rozprávať príbehy o ľuďoch, čo robia v kaviarniach už roky a doteraz majú problém napeniť mlieko aj na fakt kvalitnej mašine. lebo veď, budeš mať doma mašinu, to sa isto v pohode naučíš rýchlo