strašne ma zaujímajú paranormálne javy a možno by som ich chcela ísť študovať na vysokú školu ale nijakú som na slovensku nenašla ... myslíte si že nejakú nájdem ?? ...
hm, tak takúto školu nenájdeš asi nikde...ale skúsila by som odbor ANTROPOLÓGIA...tá ma mnoho zameraní...jedno z nich, ak sa nemýlim, je sústredené na kultúru a mytológiu...mystiku...mohlo by to mať nejaký súvis, nemyslíš?
boze,na sk taka skola neni..a toto je akoze zbytocnost..sice,moze to byt zaujimave..ale pocul osm o takejto skole,tusim niekde v usa,ale cil niesom si istyyy
@emptiness no ale skús trošku realne rozmýšľať... kto ťa zamestná? kto ťa bude platiť za to, že beháš po svete a naháňaš paranormálne javy? a na to, aby si to robila sama (bez zamestnávateľa) isto nepotrebuješ školu, stačí samoštúdium, prečítať knihy a tak...
Podla mna je jedno, ktoru SK skolu si vyberies. Na kazdej z nich sa stretnes s tolkymi paranormalnymi az priam nenormalnymi javmi, az sa Ti z toho bude zatmievat pred ocami.
@emptiness ja viem, len si myslím, že je smutné, že je kopec ľudí s vysokými školami na úradoch práce a myslím si, že toto nemá nejak bohové uplatnenie...
@sandy114 v tomto s tebou súhlasím ... možno to nemá nejaké extra uplatnenie ... ale pokúsiť sa o tom môžem ... a pri najhoršom skončím aj ja na úrade práce
alebo si to nakoniec rozmyslím a budem to mať ako koníček ...
@emptiness ja by som to skôr brala ako koníček, čítala takú literatúru a vyštudovala niečo, čo má vyššie uplatnenie... lebo ozaj toto čo sa deje je jedna katastrofa, že v pasovej výrobe pracujú ľudia s vysokou školou ako operátori výroby
@sandy114 hej je to strašné ... lenže všetko čo by som ja chcela študovať má podľa všetkých malé uplatnenie ... a ja v živote nechcem robiť niečo čo ma nebaví ...
Problem paranormalnych javov je ten, ze sa ich nepodarilo zatial dostatocne preskumat z vedeckeho hladiska (inac by boli normalne, nie paranormalne). Tym padom ale nie su ludia s vedeckymi titulmi, ktore by ziskali za skumanie tychto javov. A kedze na ziskanie akreditacie potrebujes garantov (ludis titulmi docent a profesor v danej oblasti). Nie je mozne skolu s prislusnym studijnym programom zalozit.
Co sa tyka uplatnenia, osobne si myslim, ze ak Ta to, co chces studovat, skutocne bavi, uplatnenie si najdes. Ak chces ist studovat nieco len kvoli tomu, ze tam povedzme nemas matiku, pripadne celkovo predpokladas, ze vystudovat je to lahke, s uplatnenim problem mat mozes. Oznam viacero ludi, co vystudovali europske studia a vyjadrili sa, ze sa o politiku nezaujimaju. Pripande poznam kvantum ludi na ekonomickej, co ich ekonomia absolutne nebavi. S takymto pristupom musis uznat, ze sa uplatnenie hlada tazko.
Vacsina ludi v sucasnosti chce studovat spolocenske vedy (politologiu, sociologiu, zurnalistiku, socialnu pracu...) Skus sa zamysliet z okruhu Tvojich znamych, co bola ich motivacia, preco si vybrali prave tuto skolu. Uvidis, ze ti, ktorych to naozaj zaujimalo a venovali sa tej oblasti aj mimo skoly, si drviva vacsina uplatnenie nasla.
@sindy_ ale ja by som to chcela študovať lebo ma tieto veci naozaj seriózne zaujímajú .... aj keď sú veci ktoré ma zaujímajú rovnako ale neviem toto je iné .... a stašne ma to fascinuje
No pokial to chces naozaj studovat za kazdu cenu, skus sa poobzerat po nejakych univerzitach v Rusku. Ak sa nemylim, bolo odtial viacero parapsychologov, psychotronikov a co ja viem coho este s akademickymi titulmi... Na Slovensku, ako som uz uviedol, nic take akreditovane nie je.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
@sandy114 nie ghostbuster nie ... ale na svete je plno miest na ktorých sa dejú nevysvetlitelné veci a ja by som ich chcela skúmať
v EU sa s takými,, báchorkami" ani nezaoberajú
ale na religionistike na FiF UK študuješ náboženstvá.........
ancient alien theorists veria, že bohovia boli ufóni.....slabá náplasť, ale čo už
inak v 12 som riešila to isté
skôr by som hľadala v česku, hoci... vyštudovať nie, skôr by som povedala že na nejakých kurzoch... a ser na nich keď sa ti títo tu intelektuáli smejú
@flemi to by nebolo zlé
vieš podla mna by mal každý človek robiť to čo ho baví ...
alebo si to nakoniec rozmyslím a budem to mať ako koníček ...
Co sa tyka uplatnenia, osobne si myslim, ze ak Ta to, co chces studovat, skutocne bavi, uplatnenie si najdes. Ak chces ist studovat nieco len kvoli tomu, ze tam povedzme nemas matiku, pripadne celkovo predpokladas, ze vystudovat je to lahke, s uplatnenim problem mat mozes. Oznam viacero ludi, co vystudovali europske studia a vyjadrili sa, ze sa o politiku nezaujimaju. Pripande poznam kvantum ludi na ekonomickej, co ich ekonomia absolutne nebavi. S takymto pristupom musis uznat, ze sa uplatnenie hlada tazko.
Vacsina ludi v sucasnosti chce studovat spolocenske vedy (politologiu, sociologiu, zurnalistiku, socialnu pracu...) Skus sa zamysliet z okruhu Tvojich znamych, co bola ich motivacia, preco si vybrali prave tuto skolu. Uvidis, ze ti, ktorych to naozaj zaujimalo a venovali sa tej oblasti aj mimo skoly, si drviva vacsina uplatnenie nasla.