Ani neviem, čo mi to teraz začalo liezť po hlave, ale poďme k téme.
Aký vzťah je podľa vás lepší, taký, že má tendenciu vydržať - taký, kde sú partneri "zrastení" ako siamské dvojčatá, podobné záujmy, podobný zmysel pre humor, etc., alebo taký, kde majú
Ja ani neviem ako opísať ten môj, ale my sme asi taký "zlatý stred".
Máme spoločný humor,kamarátov,kedže sme z jedneho mesta, aj záujmy podaktoré a aj taký pohľad na život, ale zároveň máme v niektorých veciach uplne rozličné postoje a napr. už len zamerania našich VŠ su totálne rozdielne, takže veľakrát sa dopĺňame..
Je to tak ako kedy. Ale asi máme toho viac spoločného ako rozdielneho, ale nie je to jednoznačné.
je to fajn ked sa v niecom zhodnu alebo maju spolocne zaujmy, ale to by som uvital mozno tak menej ako polovicu.
je lepsie ked sa doplnaju a jeden druhemu prinesu nieco nove a samozrejme ich to musi spolu aj bavit
podla mna to prve, myslim ze jednym z hlavnych cielov uspesneho vztahu je dosiahnutie urciteho suznenia a naladenia sa na rovnaku emocnu vlnu, co pri prilis rozdielnych povahach a osobnostiach s odlisnymi zaujmami a zmyslom pre humor proste neni mozne. tak nejako no
a tiez som mala frajera druheho typu a po istom case to nebolo moc o doplnani sa ale o tom, ze som casto mala pocit ze ma nechape, nerozumie mi, to iste ja jemu a proste sme ini a nevidim dovod preco by mal niekto takyto vztah udrziavat. akoze na zaklade coho je v tom vztahu stastny, ked si az tak nerozumeju? o zalubenosti a nevysvetlitelnych citoch to moze byt maximalne prve dva roky, ta laska co pride potom podla mna musi byt vybudovana a niecim podlozena, a to ze "sme ini a doplname sa" mi pride ako dost slaby dovod na to s niekym byt. narozdiel od toho ze sme zohrati, rovnako naladeni, chapeme sa a rozumieme si atd..
@h8u jj aj mne cosi chybalo v tom druhom vztahu, ale nikdy uz nebudem vediet povedat, ci je to tym, ze sme proste boli rozdielni, alebo mu jednoducho nezalezalo dostatocne.. len ide o to, ze su take pary, ktore su fakt ako siamske dvojicky a to mi pride, ze to medzi nimi nemusi byt az take idealne, ako to posobi, ze aspon nejaky ten odstup je na mieste.. ale neviem.
@9 tam podla mna zalezi ako presne to vyzera, taki ti 17 rocni pubertaci co su na sebe vkuse nalepeni su podla mna dost mimo.. ale napr. mam spolubyvajucich, dievca a chlapca ktori su spolu asi 5 rokov a na nich je jednoducho vidiet, ze sa "nasli". povedala by som ze na 90% su rovnaki a ano su stale spolu, neskutocne zohrati, zazili toho uz vela a aj toho vela zaziju kedze sa idu brat. a fakt je u nich vidiet ta hrozne silna laska, ano urcite sa aj doplnaju, ale osobnostne su strasne podobni.. a neviem, jednoducho ich vztah mam viac menej za priklad a absolutne mi nepridu ako brat a sestra lebo aj ked su velmi podobni, strasne sa lubia a je to na nich vidiet.
ale asi to bude cele hrozne individualne, napriklad moja maminka a tatko su dve totalne diametralne odlisne povahy a osobnosti a vydrzali spolu 20 rokov. aj ked ci to 20 rocne manzelstvo bolo stastne, to si uz povedat nedovolim.. minimalne poslednych 5 rokov asi nie
jj tiez som rada za tuto diskusiu a budem ju pozorne sledovat, lebo riesit teoriu vztahov a hladat nejaky kluc k uspesnemu celozivotnemu vztahu je jeden z mojich konickov xD
Ja by som bol rád za vzťah povedzme priemerný, bez ultra výchylok, sem tam sa pohádať, ale na druhý deň pomieriť a skompromisovať sa. Hlavne aby sme sa mali radi a nevadilo by mi ani keby sme boli, ako si písala, skoro podobní a ako súrodenci. Osobne nie som nejak moc vášnivý typ, takže mi to ani vo vzťahu nechýba
u mna je idealny stav asi taky, ze na 80% podobny typ osobnosti a zaujmov, a 20% inakosti (alebo teda ta podobnost musi byt nadpolovicna... alebo nadtristvrtinova)
prvy vztah prvy typ, druhy druhy presne ako si opisala.
a ak sudim obdobia ked to bolo v oboch dobre, tak mi vyhovoval omnoho viac ten prvy - rovnake priority, zaujmy, pohlady na buducnost, vedel co ma potesi, co ma vytoci, vedel odhadnut ako vnimam veci atd... prvy ex bol zlozita povaha, rovnako ale ako som aj ja. a teraz tento druhy, s tym bol vzdy svet gmbicka, a ano, uzivala som si to, ale vzdy som citila ze som ina a ze ta rozdielnost a iny pohlad na svet je velky dealbreaker, ak by sa pripadne vztah posunul k niecomu vaznejsiemu. co sa teda nastastie neposunul
siamske dvojca by som rozhodne nechcela, ale aj tak podla mna musi prevazovat podobnost.
myslím že partneri by mali mať spoločné názory, pohľad na život, prístup k problémom. vedieť čo toho druhého poteší a akosi prirodzene ho chápať.
záujmy nemusia mať rovnaké, práveže určitá rozdielnosť je dobrá.
Myslím si že je dobré mať spoločné záujmy, názory na život atd. ale zas byť nonstop spolu? Tam vzniká ponorka a po čase si partneri začnú liezť na nervy, vzniká ponorka. Všetkého veľa škodí. Zlatá stredná cesta je najlepšia
@hoperpohroma skôr by som bral ten súrodenecký, s vášňou by som to tak bledo nevidel ... očakávam skôr úprimné priateľstvo a vela zdielaného navzájom ... mňa by proste skutočne napĺňalo iba to
ked ste rovnaky tip osobnosti .. je to na p* podla mna, take klise, zacnu si ludia liezt na nervy, vztah by mal mat krivku neaku a nie monotonnu rovinu.. pretoze to by podla mna kazdeho prestalo bavit.Treba byt s niekym ktory je iny : ) a nie so zrkadlom : D
to je velmi zložité na to, aby sa takto na to dalo odpovedať. odporúčam študovať MBTI - podla niektorých, čo ho študujú, je možno dobré, ked sú partneri odlišní vo všetkých funkciách okrem tej hlavnej - N/S, ktorú by mali mať spoločnú. inak povedané - mali by sa doplnať, ale mali by mať rovnaké videnie a vnímanie sveta.
Nemyslíte si, že prílišná podobnosť partnerov zabíja vášeň vo vzťahu?
vasen mozem mat s kazdou holkou ktora ma fyzicky pritahuje a ja ju ...len taky fukot..popripade vasen moze casom vyprsat ked prides na to ze je to tupe tela alebo tak ......no na vztah potrebujes urcite viac spolocne veci myslienky nazory zasady a predsa nebudes s niekym kto ta fyzicky nepritahuje na tolko aby ste sa nejašili nevášňovali
ked som mala vztah s mojim totalnym protikladom, tak som sa najprv tesila ze jeej protiklady sa pritahuju a budeme moct super diskutovat o veciach v ktorych sa lisime nam sa pacilo vsetko totalne naopak, to co osm ja milovala on nenavidel, ja som nenavidela to co on miloval lenze takto to cloveka bavi tak..mesiac? potom uz to prechadza do hadok a do toho ze hm vlastne ked sa lisime v tolkych veciach tak to proste nepojde.
takze myslim si ze ludia by ma byt viac podobni ako "nepodobni". je fajn ak sa im mozno lisi vkus na knihy alebo maju iny nazor na nejaku skupinu ale v zasadnych otazkach by sa nemali lisit.
@4 určite si viac rozumiem s človekom, ktorý ma toho so mnou veľa spoločného... Najdôležitejšie sú pre mňa asi náboženske postoje, tie ozaj nemôžu byt diametrálne odlišné
vzhľadom na to, že môj vzťah je presne ten typ "rovnakosť" , tak hlasujem zaň ale podľa mňa je to také že nie každému vyhovuje to isté. mne vyhovuje že sme stále spolu, že sa o všetkom rozprávame, máme dosť spoločných záujmov a takmer rovnaké názory.
ale poznám také páry, ktorým nevadí byť pár dní jeden bez druhého, každý trávi svoj čas trochu inak a nehovoria si úplne všetko do detailov. ale aj tak im to klape, takže asi záleží na ludoch, na tom čo im vyhovuje a ako to dokážu sklbiť s partnerovými preferenciami.
nedokazem si predstavit vztah, kde by sme sa hadali do krvi a skoncilo to sexom. citila by som sa ponizena. mala by som pocit, ze ma to nici.
a vasen nie je z povahy ale zo vzhladu / telesnej pritazlivosti...
nemyslim si, ze rozdielnost povah je podmienka pre partnersky vztah a podobnost pre surodenecky...
ja mam surodenca, ktory je uplne iny ako ja a casto mam pocit, ze ma nechape, ze ma to s nim ubija a tak sa malokedy bavime.
a mala som aj vztah, kde on ol uplne iny a tiez nam to obom vadilo...
chcela by som uz konecne niekoho, kto je podobny ako ja.
zatial som stretla takych, ale telesne sa mi nepacili. nemyslim si, ze to ta podobna povaha zabila vasen, vyslovene boli telesne nepritazlivi pre mna...
podla mna je lepsia 'rovnakost' ...aj ta odlisnost moze mat svoje caro..predsalen protiklady sa pritahuju..ale nie vzdy to tak je..resp. nie nadlho... mala som partnera (ktory je aj otcom mojej dcerky), ktory bol takmer vo vsetkom mojim protikladom..no napriek tomu sme mali spociatku dokonaly vztah a vzajomne sme sa doplnali..lenze ta dokonalost netrvala az tak dlho a pre te rozdiely nastali hadky neskutocnych rozmerov.... takze myslim, ze lahsie sa naziva, ked si s partnerom na rovnakej vlnovej dlzke
určite musia mať tí dvaja spolu niečo spoločné. mne napríklad vadilo že som s bývalým mala rozdielny humor ale celkom nám to klapalo no s ďalším frajerom sme sa spolu vedeli hodiny smiať a náš vzťah bol lepší. ale je to asi individuálne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
Máme spoločný humor,kamarátov,kedže sme z jedneho mesta, aj záujmy podaktoré a aj taký pohľad na život, ale zároveň máme v niektorých veciach uplne rozličné postoje a napr. už len zamerania našich VŠ su totálne rozdielne, takže veľakrát sa dopĺňame..
Je to tak ako kedy. Ale asi máme toho viac spoločného ako rozdielneho, ale nie je to jednoznačné.
je lepsie ked sa doplnaju a jeden druhemu prinesu nieco nove a samozrejme ich to musi spolu aj bavit
ale asi to bude cele hrozne individualne, napriklad moja maminka a tatko su dve totalne diametralne odlisne povahy a osobnosti a vydrzali spolu 20 rokov. aj ked ci to 20 rocne manzelstvo bolo stastne, to si uz povedat nedovolim.. minimalne poslednych 5 rokov asi nie
a aspon mam co citat
desí ma to.
teší ma to.
a ak sudim obdobia ked to bolo v oboch dobre, tak mi vyhovoval omnoho viac ten prvy - rovnake priority, zaujmy, pohlady na buducnost, vedel co ma potesi, co ma vytoci, vedel odhadnut ako vnimam veci atd... prvy ex bol zlozita povaha, rovnako ale ako som aj ja. a teraz tento druhy, s tym bol vzdy svet gmbicka, a ano, uzivala som si to, ale vzdy som citila ze som ina a ze ta rozdielnost a iny pohlad na svet je velky dealbreaker, ak by sa pripadne vztah posunul k niecomu vaznejsiemu. co sa teda nastastie neposunul
siamske dvojca by som rozhodne nechcela, ale aj tak podla mna musi prevazovat podobnost.
ako povedal klasik, pre vstah je najdolezitejsie najist si cloveka ktory je rovnako drbnuty ako ty sam.
záujmy nemusia mať rovnaké, práveže určitá rozdielnosť je dobrá.
vasen mozem mat s kazdou holkou ktora ma fyzicky pritahuje a ja ju ...len taky fukot..popripade vasen moze casom vyprsat ked prides na to ze je to tupe tela alebo tak ......no na vztah potrebujes urcite viac spolocne veci myslienky nazory zasady a predsa nebudes s niekym kto ta fyzicky nepritahuje na tolko aby ste sa nejašili nevášňovali
takze myslim si ze ludia by ma byt viac podobni ako "nepodobni". je fajn ak sa im mozno lisi vkus na knihy alebo maju iny nazor na nejaku skupinu ale v zasadnych otazkach by sa nemali lisit.
ale poznám také páry, ktorým nevadí byť pár dní jeden bez druhého, každý trávi svoj čas trochu inak a nehovoria si úplne všetko do detailov. ale aj tak im to klape, takže asi záleží na ludoch, na tom čo im vyhovuje a ako to dokážu sklbiť s partnerovými preferenciami.
a vasen nie je z povahy ale zo vzhladu / telesnej pritazlivosti...
nemyslim si, ze rozdielnost povah je podmienka pre partnersky vztah a podobnost pre surodenecky...
ja mam surodenca, ktory je uplne iny ako ja a casto mam pocit, ze ma nechape, ze ma to s nim ubija a tak sa malokedy bavime.
a mala som aj vztah, kde on ol uplne iny a tiez nam to obom vadilo...
chcela by som uz konecne niekoho, kto je podobny ako ja.
zatial som stretla takych, ale telesne sa mi nepacili. nemyslim si, ze to ta podobna povaha zabila vasen, vyslovene boli telesne nepritazlivi pre mna...