@salora veď ale zrušenie roamingu len spôsobilo, že už odosielas a prijimas hovory, sms a používaš dáta za tie isté ceny aké aj na SVK. Čiže ak volám z ČR domov alebo mne volajú, tak to stojí rovnako ako keby som bol na SVK. Ale pokiaľ na SVK simkarte nemáš volania do celej eu za rovnakú cenu ako volania na SVK, tak sa môže oplatiť miestna sim karta.
Pýtam sa hlavne preto lebo som videl že vodafone ponúka nejaký študentský paušál, tak či to má nejaký význam... a to že neexistuje roaming neznamená že napr. 2gb dát na slovensku = 2gb dát v celej EÚ, sú tam nejaké obmedzenia...
Ja mám v ČR od začiatku slovenský paušál O2 - neobmedzené volania a SMS v celej EU za nejakých 15 eur (mám tam nejakú zľavu na niekoľko rokov tuším alebo čo). Teraz keď už nie je roaming ani pri iných operátoroch, sa to už možno tak neoplatí, neviem. Ale ja som spokojná. 15 eur mesačne zas nie je tak moc za to, že môžem byť v neobmedzenom kontakte s rodinou a priateľmi zo SK To sa peniazmi vlastne vyčísliť ani nedá.
@pubertslatinocelny no neviem, ale myslim, ze vsetci operatori maju volania v ramci EU vo svojich sietach za rovanek ceny, nie? Osobne mam v Belgicku 3 SIM karty 4-ky, doma tiez ma napr. bracho 4-ku, takze volame max. za 12 centov, ja si dobijem kredo cez net za 8,- € a to mi bohato vystaci nielen na volania ale aj na net, SMS vobec neposielam, takze naprosta pohoda, nemusim riesit ziadne mieste pausaly navyse tu je wifina este aj v mest. WC a vsade v MHD a vo vlakoch
@salora možno niektoré krajiny majú, ale viem, že keď som mal na SVK O2 fér, tak som do zahraničia platil viac (bez ohľadu na to, či to bolo v zahraničí O2 alebo iný operátor). A v UK sú do iných krajín eu úplne slahnute ceny, tiež bez ohľadu na to, či je zahraničné číslo ten istý operátor ako môj. (Tak to bolo už pred brexitom, ktorý sa na toto aj tak ešte nepremietol)
@pubertslatinocelny tak neviem, ja som nemal dovod sledovat miestnych operatorov, ked mi 4-ka poskytuje v ramci EU UP/DOWN rovnake ceny... UK je samostatna jednotka uletena a vzdy bola ale tak to zavisi hlavne na tom, ake zmluvy maju medzi sebou roamingoví partneri...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov