Ahojte.. chcela by som si založiť paypal účet, pretože to má určite veľa výhod, ale stále neviem ako na to...ževraj je to jednoduché, stačí mať embassovanú kartu, naťukať údaje na paypal.com, ptm sa to overí a už len veselo nakupovať...
Paypal nerieši, či to je, alebo nie je študentský účet. Študentské účty sa správajú rovnako ako bežné, len sú tam menšie poplatky ako na klasických . Embosovana znamená, že údaje o karte su vytlačené na samotnej karte (také dlhé číslo na prednej strane karty a platnosť karty). Vtedy ide o klasickú debetnú kartu, ktorú ma 99% ľudí v penaženke . Samozrejme tak karta musí byť buď Visa, Mastercard alebo AmericanExpress pretože inú Paypal neberie
@3 takze keby si chcem založiť účet napr v CSOB, daju mi tu embosovanu? lebo zevraj nie.. a už keď si mám vytvoriť nejaký studentský účet, tak už taký čo neztrháva velké poplatky za vyberanie atd..
Osobne mám účet v Slovenskej sporitelni, ale tá banka je humus ako aj ČSOB . Uvažujem, že prejdem do VUB... tam dávajú normálne debetné karty ktoré sú embosované (to je podla mňa už bezný standard a nepočul som o banke, ktorá vydáva neembosované karty :/). Veď sa choď opýtať do banky , čo ti v tom bráni ? Tam sa dozvieš všetko potrebné
Ja teda nie som žiadny bankár, ale myslím si, že karty ktorými sa dá platiť cez internet sú nadštandard a tým pádom pochybujem, že by si takú kartu dostala k študentskému účtu (ale možno sa časy zmenili, ja som si zakladal účet pekne dávno).
A tiež si myslím, že to nie je o tom, či sú tie údaje vytlačené priamo na karte alebo nie, hlavne aby mala karta zozadu také trojčíslie ktoré k tomu potrebuješ : )
@jeko V každej banke sa ku študentskemu vydávajú aj klasické debetné karty, ktoré sa neodlišujú ničím od tých, čo sa používajú pri klasických účtoch... a platba cez net už dáávno nie je žiadny nadštandard . BTW je to o číslach , ak nezadáš číslo karty a bezpečnostné trojčíslie, ktoré je na zadnej strane, tak nemáš ako zaplatiť, lebo služba nebude vedieť, o ktorú kartu, banku a účet sa jedná Samozrejme, že ak platíš cez internet baking niekomu, alebo niekto tebe, tak stačí číslo účtu, ale paypal musí dostať právo manipulovať s tvojim účtom, čo mu umožníš zadaním čísel, ktoré sú len na embosovanej karte
nič sa nestrháva... keď človek založí účet s embassovanou kartou /najlepšie vo vub start konto/ tak dostaneš mastercard zadarmo. jediné za čo budeš v paybal platiť je konverzný poplatok.
Zaloz si normalny ucet v Mbank a budes ho mat zadara, dostanes Visa kartu hod si na ucet 1,50 euro ktore budes potrebovat pri registracii do paypalu, zaregistruj sa pockaj na overenie a potom uz len veselo nakupuj.
embosovanú kartu vôbec nepotrebuješ, stačí ti karta CVV kódom, t.j. platobná karta určená aj na platbu cez internet. Tento kód obsahujú aj neembosované karty, je vytlačený na druhej strane platobnej karty.
To je len jeden z údajov, ktorý musíš poznať Karta musí obsahovať aj 16 čísel (4x4 čisla) na prednej strane, ktoré hovoria o vydavateĺovi karty, banke, účte atď... bez toho ti žiadna služba nezoberie platbu, lebo nebude mať ani tušenie, z ktorého účtu ma platbu sťiahnuť... to je proste základný údaj, ktorý majú iba embosavané karty... CVV kód je iba kôli bezpečnosti.
Co vy mate s tymi embosovanymi kartami ?? Jedina ich vyhoda oproti neembosovanym (napr. Visa Electron) je,ze mozes platit cez imprinter (zehlicku),inak su tie elektronicke uplne plnohodnotne a ked chces platit cez net,alebo mat paypal staci mat vzadu 3-miestny kod a aktivovane platby cez net.
@robosk prečítaj si prosím ťa ešte raz ten môj príspevok
o ostatných znakoch ktoré píšeš ty som sa nezmieňoval keďže ich obasuje každá platobná karta (a je to každému jasné)
to že to majú len embosované karty je najväčšia blbosť, vštky údaje potrebné na platbu cez internet (t.j. držiteľ karty, číslo karty, dátum expirácie karty) majú všetky platobné karty, jediná vec ktorú neobsahujú všetky karty je práve CVV kód, ktorý je potrebný práve pre platbu cez internet.
Embosovaná karta je "obyčajná" platobná karta, rozdiel je iba v tom že isté údaje má vyrazené aby boli čítateľné pre čítačku, ktorá spolu s čipom zabezpečuje vyššiu bezpečnosť karty, preto pri týchto kartách často nie je ani potrebný podpis pri platbe v obchode. Tieto karty sú najdrahšie medzi "klasickými" platobnými kartami vydávanými bankami, preto nevidím vôbec žiaden dôvod aby si zabezpečovala práve embosovanú platobnú kartu keď jej stačí obyčajná platobná karta s CVV kódom.
@egon Chem vidieť, ako použiješ Klasickú neembosovanú platobnú kartu na Paypale... a RELIEFNE UDAJE NEOBSAHUJE každá karta pane bože... Tu to máš vysvetlené dole...
Embosovaná platobná karta je charakteristická tým, že má na prednej strane reliéfne vytlačené všetky informácie, ktoré sú potrebné na zúčtovanie transakcie. Týmito informáciami sú číslo karty, meno jej držiteľa a tiež platnosť karty. Na jej použitie nie je potrebné zadať PIN kód (stačí podpis), dokonca nie je potrebná fyzická prítomnosť karty pri transakcii, pretože pri internetovej platbe stačí, keď zadáme číslo karty, meno, dátum expirácie a v niektorých prípadoch aj kontrolé číslo uvedene na rube karty (CVS).
A teraz neembosované platobné karty:
Elektornické platobné karty používame na transakcie, ktoré sú on-line overené v kartovom centre. Používame ich teda pri platbách u obchodníkov, ktorí majú elektronický platobný terminál a tiež na výbery hotovosti z bankomatu. Pri ich použití musíme na rozdiel od embosovaných kariet zadať PIN kód. Neembosovaná karta (na lícnej strane nie je reliéfne písmo) môže byť vydávaná ako debetná aj kreditná.
Ešte stále sa chceš hádať, že jednoducho neembosovanú kartu proste nepoužiješ na platbu cez internet bez toho aby si mal terminal ? Najprv si niečo o tom naštuduj a tak komentuj...
@valki Asi si nespomínaš, ako si si kartu pridával na svoj účet paypalu ked si sa registroval.... musel si vypísať všetky reliefne údaje na prednej strane aj CVV kód... BEZ TOHO BY TI JU PAYPAL NEPRIjAL a tie udaje obsahuje len EMBOSOVAN KARTA.... už to pochopte
@robosk Mas v tom uplny chaos.Embosovane karty maju to pismo,cisla RELIEFNE teda VYPUKLE preto,aby to mohol precitat aj imprinter (zehlicka).Elektronicke (neembosovane) napr. Visa ELECTRON maju vsetko tak isto ako embosovane,len to pismo nie je RELIEFNE resp.VYPUKLE teda nemozes ich pouzit na imprinter a mozes nimi platit "iba" cez POS terminal,ktory je napojeny na net.
"Embosovaná platobná karta je charakteristická tým, že má na prednej strane reliéfne vytlačené všetky informácie"
"Neembosovaná karta (na lícnej strane nie je reliéfne písmo)"
Takže som nenapísal nič zle, ale priznávam, že som sa v obrázku osral Neembosovaná karta sa na paypalne použiť nedá, pokiaľ ti to banka nepovolí platby cez net resp. by sa to malo dať povoliť aj v nastaveniach IB. Bral som to tak, že sa to nedá vôbec použiť, ale nevedel som, že to stačí odblokovať bankou takže v tomto máte pravdu .
@valki "a ked chces platit cez net,alebo mat paypal staci mat vzadu 3-miestny kod a aktivovane platby cez net."
Okrem toho treba vyplniť aj to 4x4 číslie a dátum platnosti, takže ti samotné CVV nestačí
@robosk ja viem dobre čo si písal, ale pletieš si hrušky s jablkami
ako som už písal vyššie, embosovaná karta je iba vyšší level platobnej karty určenej aj na platbu cez internet, t.j. s obsahom CVV kódy, rozdiel je len že má práve embos, t.j. je čitateľná aj v imprintery ako spomýnal aj @valki
štandardne sa v bankách vydávali karty bez CVV kódu, s kódom boli karty "vyššieho levelu" a potom bol top embosované karty
resume je že na platbu cez net, alebo paypal nemusíš mať embosovanú kartu, potrebuješ kartu s CVV kódom, či už embosovaná alebo len potlačená
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
A tiež si myslím, že to nie je o tom, či sú tie údaje vytlačené priamo na karte alebo nie, hlavne aby mala karta zozadu také trojčíslie ktoré k tomu potrebuješ : )
ked tu kreditku doma nikto nemate, tak, nuz smola..
a neviem ci sa ti oplati ju kvoli tomu zalozit, za to platis peniaze ( tisic korun to bolo a teraz netusim ) a potom ti strhavaju aj uroky cize tak
mám obyčajný študentský účet vo VUB, sama si zarábam peniaze, ktoré mi naň chodia a mám embosovanú kartu, môžem platiť aj internet bankingom
To je len jeden z údajov, ktorý musíš poznať Karta musí obsahovať aj 16 čísel (4x4 čisla) na prednej strane, ktoré hovoria o vydavateĺovi karty, banke, účte atď... bez toho ti žiadna služba nezoberie platbu, lebo nebude mať ani tušenie, z ktorého účtu ma platbu sťiahnuť... to je proste základný údaj, ktorý majú iba embosavané karty... CVV kód je iba kôli bezpečnosti.
o ostatných znakoch ktoré píšeš ty som sa nezmieňoval keďže ich obasuje každá platobná karta (a je to každému jasné)
to že to majú len embosované karty je najväčšia blbosť, vštky údaje potrebné na platbu cez internet (t.j. držiteľ karty, číslo karty, dátum expirácie karty) majú všetky platobné karty, jediná vec ktorú neobsahujú všetky karty je práve CVV kód, ktorý je potrebný práve pre platbu cez internet.
Embosovaná karta je "obyčajná" platobná karta, rozdiel je iba v tom že isté údaje má vyrazené aby boli čítateľné pre čítačku, ktorá spolu s čipom zabezpečuje vyššiu bezpečnosť karty, preto pri týchto kartách často nie je ani potrebný podpis pri platbe v obchode. Tieto karty sú najdrahšie medzi "klasickými" platobnými kartami vydávanými bankami, preto nevidím vôbec žiaden dôvod aby si zabezpečovala práve embosovanú platobnú kartu keď jej stačí obyčajná platobná karta s CVV kódom.
presne tak ako si to napísal
Embosovaná platobná karta je charakteristická tým, že má na prednej strane reliéfne vytlačené všetky informácie, ktoré sú potrebné na zúčtovanie transakcie. Týmito informáciami sú číslo karty, meno jej držiteľa a tiež platnosť karty. Na jej použitie nie je potrebné zadať PIN kód (stačí podpis), dokonca nie je potrebná fyzická prítomnosť karty pri transakcii, pretože pri internetovej platbe stačí, keď zadáme číslo karty, meno, dátum expirácie a v niektorých prípadoch aj kontrolé číslo uvedene na rube karty (CVS).
A teraz neembosované platobné karty:
Elektornické platobné karty používame na transakcie, ktoré sú on-line overené v kartovom centre. Používame ich teda pri platbách u obchodníkov, ktorí majú elektronický platobný terminál a tiež na výbery hotovosti z bankomatu. Pri ich použití musíme na rozdiel od embosovaných kariet zadať PIN kód. Neembosovaná karta (na lícnej strane nie je reliéfne písmo) môže byť vydávaná ako debetná aj kreditná.
Ešte stále sa chceš hádať, že jednoducho neembosovanú kartu proste nepoužiješ na platbu cez internet bez toho aby si mal terminal ? Najprv si niečo o tom naštuduj a tak komentuj...
Embosovaná:
Ešte otázky ?
diplomovú prácu ktorú som písal bol na tému platobné karty (a bola hodnotená za 1), takže asi viem čo ti píšem (čo to si z nej ešte pamätám)
embosovanú platobnú kartu mám 3 roky a PayPal používam asi tak 8 rokov, takže asi niekde v tvojich informáciách je chyba
a vidím že v tom máš poriadny chaos
Tak si prečítajte ešte raz, čo som napísal:
"a RELIEFNE UDAJE NEOBSAHUJE každá karta"
"Embosovaná platobná karta je charakteristická tým, že má na prednej strane reliéfne vytlačené všetky informácie"
"Neembosovaná karta (na lícnej strane nie je reliéfne písmo)"
Takže som nenapísal nič zle, ale priznávam, že som sa v obrázku osral Neembosovaná karta sa na paypalne použiť nedá, pokiaľ ti to banka nepovolí platby cez net resp. by sa to malo dať povoliť aj v nastaveniach IB. Bral som to tak, že sa to nedá vôbec použiť, ale nevedel som, že to stačí odblokovať bankou takže v tomto máte pravdu .
@valki "a ked chces platit cez net,alebo mat paypal staci mat vzadu 3-miestny kod a aktivovane platby cez net."
Okrem toho treba vyplniť aj to 4x4 číslie a dátum platnosti, takže ti samotné CVV nestačí
ako som už písal vyššie, embosovaná karta je iba vyšší level platobnej karty určenej aj na platbu cez internet, t.j. s obsahom CVV kódy, rozdiel je len že má práve embos, t.j. je čitateľná aj v imprintery ako spomýnal aj @valki
štandardne sa v bankách vydávali karty bez CVV kódu, s kódom boli karty "vyššieho levelu" a potom bol top embosované karty
resume je že na platbu cez net, alebo paypal nemusíš mať embosovanú kartu, potrebuješ kartu s CVV kódom, či už embosovaná alebo len potlačená
Ono aj na tu embosovanu,musis mat povolene platby cez net.
Nepletiem si hrušky s jablkami, len som mal trochu zlé informácie tak si teda vyhral
@valki
Ok, tak sme sa zle pochopili
BTW Pri embosovanej som nemusel (aspoň ja) nič povolovať, už som to mal automaticky povolené. Jediné čo som nastavoval bol limit.
Ja som v CSOB (karta Visa Electron) a s platenim ci uz cez net alebo v obchode som nikdy nemal problem.
pise mi ze banka blokuje kartu, ale v banke mi povedali ze vsetko mam povolen, neviete mi poradit vcom je chyba??