Zdravím Vás, aké údaje pri výbere monitoru k PC je potrebné brať do úvahy, ak mám tri podmienky, 1. Do 100€ 2. Značka LG, Samsung, alebo nejaká iná tiež dobrá voľba - neviem. 3. Veľkosť od 19-24 (neviem ako sa to značí, asi takto 19" ....)
@drobec186 Ani jeden z nich ... Samé predpotopné TN panely s mizernými pozorovacími uhlami...
Tvoj ocino trepal blbosti (nič v zlom )... Rozlíšenie 1920x1080 je na 21 až 24 '' akurát, raster je málo viditeľný (v prípade, že sa na ten monitor pozeráš z diaľky aspoň 50 cm). Ak sa zdá byť zobrazený text príliš malý, dá sa buď zväčšiť samotný text, alebo rovno celé DPI všetkých položiek v OS.
21,5 '' VA panel, čo je v podstate obdoba IPS. Dobré rozlíšenie (1920x1080), odozva 6 ms stačí, široké pozorovacie uhly (178°/178°), stojan sa dá nakláňať vertikálne... Za tú cenu je to asi TOP zatiaľ....
No podla toho ci si "gamer" na hry ho potrebujes alebo iba tak for fun na net ked ti ho treba na hry tak jednoznacne 24 podla toho ako daleko sedis od pc, potom treba zvazit aj podla grafickej karty neviem ci mas amd alebo nvidiu... Nejaky benq by bol vhodny musis zvolit si ms najlepsie 1 to asi vies, dalej je dost dolezite HZ doporucujem nieco 120+ ked nechces mat minecraft, doporucujem ti tento: » www.alza.sk/24-benq-rl2455h...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
Zobrazovacie zariadenia sú:
CRT, LCD, Plazma a OLED.
FullHD je rozlíšenie. Čím väčšie, tým lepšie. (Treba ale zvážiť výkon grafickej karty počítača)
Uhlopriečka je vec vkusu (24")
Rovnako pomer strán závisí od využitia monitora.
Ďalej by ťa ešte mohli zaujímať pozorovacie uhly, ale inak som vymenoval asi všetko, čo by malo zaujímať lajka.
Z výberu by som zvolil Samsung, je najväčší a je FullHD.
Tvoj ocino trepal blbosti (nič v zlom )... Rozlíšenie 1920x1080 je na 21 až 24 '' akurát, raster je málo viditeľný (v prípade, že sa na ten monitor pozeráš z diaľky aspoň 50 cm). Ak sa zdá byť zobrazený text príliš malý, dá sa buď zväčšiť samotný text, alebo rovno celé DPI všetkých položiek v OS.
» www.alza.sk/21-5-benq-gw226...
21,5 '' VA panel, čo je v podstate obdoba IPS. Dobré rozlíšenie (1920x1080), odozva 6 ms stačí, široké pozorovacie uhly (178°/178°), stojan sa dá nakláňať vertikálne... Za tú cenu je to asi TOP zatiaľ....
poprípade toto :
» www.alza.sk/23-lg-23mp55hq-...
23'' IPS panel, rozlíšenie rovnaké, široké pozorovacie uhly, odozva dobrá, stojan sa dá taktiež nakláňať.
Ja mam tento, len aby si mal inspiraciu » www.alza.sk/24-eizo-foris-f...