Už sa mi znova stalo že som dostal od príbuzného ako darček peniaze, no som presvedčený, že jemu by sa v skutočnosti zišli viac ako mne. Čo s tým? Je správne ich nasilu vrátiť? Alebo za to darcovi niečo kúpiť, čo sa mu zíde? Alebo pokorne prijať?
jednoducho myšlienka je taká, že predstavte si, že máte babku, ktorá má nízky dochodok a obracia každé euro. A potom napríklad na Vianoce vám dá väčší finančný obnos, že však ste mladý, vám sa to zíde atď. Ale to čo je za kravinu, keď vy zarábate násobne viac ako je jej dôchodok? Mi to príde strašne zlé a neviem, čo je správne urobiť.
Tiez to mam dost podobne a tazko sa mi beru peniaze od nej ale ju to potesi... co ja robim, ze jej vzdy donesiem nieco naspat ale tak aby to nebrala ako dar, cize nakup potravin alebo nieco take.... aby to neodmietla ale zas aby jej to pomohlo
@lafiziq babky su uz take... tazko posudit, ako by sa zachovala, keby si jej ich chcel vratit spat s tym, ze ty mas dost a ona urcite potrebuje... mohla by sa urazit, mohlo by ju to mrziet... kto vie... ako napisala @Chrystyna alebo @Majmarad - nieco jej kupit resp. nakupit, doma nieco opravit, ak potrebuje alebo ju niekam vziat, ak je este svizna a nesedi len doma... nas tak babka tiez dotovala s brachom, odtrhala si a vzdy nam dala tiez celkom dost penazi na narodky alebo meniny, tak sme jej nakoniec kupili jednu mega dovolenku podla jej snov a predstav...
to máš dobré, napr moja babka mi nikdy nedá nič , ale tiež by som na tvojom mieste jej potom kúpila za tie peniaze k narodeninám alebo k nejakému sviatku niečo drahšie čo potrebuje a medzitým by som jej tiež sem tam priniesla nákup, opravila čo potrebuje, zaviezla ju k doktorovi, pomohla upratať alebo hocičo...
Kks, toto je choroba babiek. Ja som mojej peniaze, čo mi dala, hádzala cestou domov do schránky, tak ma madam začala vyprevádzať až k autu. Plus si nesiem v igelitke sladké, slané, fľašu alkoholu a niečo pre našu dcéru, hračku, piškóty, prkotinky... A keď to odmietnem, babka sa urazí. Teraz som ju ale poprosila, aby mi už nedávala peniaze a žiaden alkohol, peniaze nepotrebujem a alkohol absolútne nepijem, tak som zvedavá, či posluchne, alebo zas pôjde po svojom.
Plus ako bonus je to, že keď jej čokoľvek, alebo aj dedovi, kúpim, hoc aj k sviatku, snaží sa mi to nanútiť naspäť, lebo ,,veď to sa ti zíde." Nemám väčšieho jedu vtedy, neskutočné. Podľa mňa babky chodia na nejaké špeciálne školenia alebo čo.
Presne toto robia aj u nás v rodine. Ale po pár pokusov o odmietnutie som pochopila, že nemá zmysel odporovať. Jednoducho si tie peniaze vždy vezmem a pekne poďakujem a dám najavo, že ma to potešilo. Je to ich vec a ich peniaze, riadim sa pravidlom keď dávajú ber..
tiež som odmietala dosť dlho a práve pred mesiacom som prišla na to, že mi to dáva len vtedy, ak strýko nie je doma, jemu to zrejme vadí, nikdy nebol ženatý a nemá deti
je to darček a darčeky sa neodmietajú? to aj pálenku/bombonieru vrátiš že ju nechceš? a pre mna su lovky určite lepší darček ako nejaká gýčová soška alebo kus oblečenia ktorý ešte s vysačkou hodím do skrine na 3 roky a o 3 roky ho s tou vysačkou aj vyhodím
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov