Záleží od toho aký je tvoj ciel a čo s nimi chceš spraviť, lebo ak chceš sporiť tak a brať to aj z časového hladiska tak:
krátkodobé - menej ako 1 rok- bežný účet 0 %, terminovaný vklad, sporiace účty 0,01-1,8%
strednodobé 6 až 10 rokov- stavebné sporenie 1,3% -1,9 % + štátna prémia budúci rok 5 % z nasporenej sumy
dlhodobé 10 rokov a viac - životné poistenie, podielové fondy, zlato..- v tomto prípade sa môžeme baviť aj nad 2 % a dostať sa aj na viac percent + využívaš silu zloženého úročenia (úroky z úrokov)
PS: ako som už povedal zaleží od ciela na čo a kedy ich chceš použiť
@mitofo zaujímavé posudenie... vastne pýtala som sa to preto, lebo nedávno som zaregistrovala, že niektorým ludom z TB zmizli len tak peniaze z účtov a nebolo to len pár stoviek..a vtedy som sa velmi vystrašila a hned išla checkovať moj učet.. nastastie všetko ok... ale jednoducho v tejto dobe teraz ani nemožme vedieť, čo sa zajtra alebo pozajtra stane ...
@debby123 máš pravdu v tom že nikdy si nemôže byť istý niečoho. preto som to tak aj napísal, že svoje finančné prostriedky treba diverzifikovať - čiže rozložiť, lebo nikdy nevieš kde to "zatrasie" z trhom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
krátkodobé - menej ako 1 rok- bežný účet 0 %, terminovaný vklad, sporiace účty 0,01-1,8%
strednodobé 6 až 10 rokov- stavebné sporenie 1,3% -1,9 % + štátna prémia budúci rok 5 % z nasporenej sumy
dlhodobé 10 rokov a viac - životné poistenie, podielové fondy, zlato..- v tomto prípade sa môžeme baviť aj nad 2 % a dostať sa aj na viac percent + využívaš silu zloženého úročenia (úroky z úrokov)
PS: ako som už povedal zaleží od ciela na čo a kedy ich chceš použiť