Ideme robiť projekt z literatúry ( humanizmus a renesancia, barok ,antika..) a kedže máme jednotlivé obdobia prepojiť o každom rozpráva iný človek, chcela som sa spýtat či tu nie je niekto kto študuje dejepis a nepozná nejaké zaujímavosti, kt. by oslo
ja by som si vybrala pár autorov z obdobia a k nim by som povedala nejaké zaujímavosti
inak teda históriu študujem, ale žiadne zaujímavosti o obdobiach nepoznám
mna tiez na dejepise vzdy najviac bavili pikosky ale ziadne si nejak nepamatam ked som bola v londyne sprievodkyna hovorila o nejakom kralovi, ktory si mal zobrat nejaku princeznu, ale nikdy ju nevidel, tk vyslal maliara aby ju namaloval (selfie jak svina . no a maliar ju trochu prikraslil.a potom ked ju videl nazivo pri oltari zistil ze je skareda a dal ju myslim popravit neviem kto to bol ani nic, iba ma to vtedy pobavilo
a k tym pikoskam chlap v @6 mal postupne 6 manzeliek:
s 1. sa rozisiel kvoli druhej
2. dal neskor popravit kvoli tretej
3. mu zomrela chvilu po porode
4. sa mu nepacila ( komentar v @4 ) tak si nasiel piatu, ktoru dal zas popravit a 6. ho doopatrovala
Fryderyk Chopin (francúzsko-poľského pôvodu) zomrel v Paríži, kde ho pochovali, ale jeho srdce leží vo Varšave. Čo teda s literatúrou nijako očividne nesúvisí, ale je to zaujímavý historický fakt .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
inak teda históriu študujem, ale žiadne zaujímavosti o obdobiach nepoznám
s 1. sa rozisiel kvoli druhej
2. dal neskor popravit kvoli tretej
3. mu zomrela chvilu po porode
4. sa mu nepacila ( komentar v @4 ) tak si nasiel piatu, ktoru dal zas popravit a 6. ho doopatrovala
aj ked to je moj najoblubenejsi panovnik !
» vimeo.com/66512566...