keď ste boli na SŠ písali ste slohy z cudzích jazykov tak, že ste si ich doma pripravili, potom vám ich učiteľka skontrolovala a písali ste to na hodine znova spamäti, alebo ste to na hodine rovno vymýšľali? ja viem že je to divná otázka ale podľa mňa
Na ruštine píšeme slohy,preberáme témy a spisovateľov ako keby sme z nej maturovali a z angličtiny máme len tri temy prebrane.a slohy nepiseme a uz len mesiac do maturit
Na hodine... ale ešte predtým dostaneme približné okruhy, o čom sa asi bude písať (napríklad boli okruhy "Kniha" alebo "Medziľudské vzťahy") a potom sme na hodine dostali tému "Kríza v čítaní u mladých ľudí"... takže tak
a nikdy sme nepísali sloh, ktorý by sme mali šancu si predpripraviť
Aj tak, aj tak vy to robíte LEN doma? Prečo myslíš, že by sa to malo robiť LEN na hodine? To vám ani na hodine nepovie znaky a neukáže ako by to malo vyzerať z učebnice? Nikdy si to neprecvičíte? Tak a školské čo? To sa neráta ako na hodine?
no z angliny píšeme asi tak, že nám profesor na 1 hodine rozdá papiere, zadá tému, a na tej jednej hodine musíme napísať celý sloh.... samozrejme bez slovníka :/
my sme písali jeden takýto sloh za rok (na polroku buď sloh alebo normálnu písomku z celého polroka) a keďže v každom ročníku sme mali raz dvojhodinovku, tak sme to písali vtedy - vždy sme na to mali 60 minút a za ten čas sme si mali napísať najprv koncept a potom čistopis
a ono to vždy bolo tak, že nám učiteľka pripravila nejaké tri témy (vyzeralo to úplne ako na maturite) a z nich nám spolužiak jednu vytiahol... a vedeli sme, že to bude niečo z toho, čo sme preberali... v prvom ročníku to bol myslím list nejakému kamarátovi s plánmi na leto, v druhom ročníku for and against essay a teraz tento rok sme písali opinion essay...
a boli to dosť divné témy, ale chvalabohu som sa z toho vždy nejako vykrútila a ešte som mala aj viac slov ako bolo treba
a z francúzštiny sme písali len raz, tiež tak na polroku, a to sme si mali doma pripraviť a potom to na hodine akoby spamäti písať znovu, ale to bolo o rodine (o tom akí členovia sú, ako vyzerajú), takže to bolo v pohode
My máme vzdy na doma, a to buď odrbem z netu, aleboi vsetko hodim do prekladaca, ale kupodivu nám dala vramci pripravy na maturu napisat bez slovnika na hodine rovno cistopis a mojim slohom bola unesena že well done! mi pod to napisala
my sme školské práce písali tak, že nám na hodine zadali tému, ktorú sme dopredu nevedeli... neviem čo je na tom písať to rovno z hlavy, veď keď človek nevie vymyslieť jeden primitívny príbeh/úvahu/ atd tak by mal byť na priemyselnej škole ke také nerobia...
prvý ročník sme to písali z hlavy na hodine a jednu tému sme mali v druhom sme si to v škole na hodine a doma priparavili a s pamati pisali a v tretom sme na hodine dostali dve temy, mohli sme si vybrat a pisali sme to bez pripravy
normápne v škole z hlavy. velakrat ani nevieme temu takže sa ani nevieme pripraviť.max teda si utvar pozrieť že či je to esej, sukromny ist alebo tak a tak ja s tym nemám problem ja mám slohy rada aj v slovenčine aj v angličtine
ja mám maturiťák anglinu..no a slohové píšeme štýlom, že deň predtým nám povedia, že budeme písať aby sme sa na to psychicky pripravili..ale tému sa dozvieme až v deň D ked ideme písať.. čiže píšeme rovno z hlavy s tým, že dostaneme dvojhárok +papier na koncept..najprv si spravíme čosi ako osnovu alebo prípadne celý sloh na papier a potom sa to prepisuje.. na zš sme to mali tak, že sme dopredu vedeli tému a napísali sme si to a potom sme to už len prepisovali..ale tam hrozilo riziko toho, že opíšeš z netu..ale takto nemáš šancu..a myslím si že je to lepšie..pretože..aj na maturite..nebudeš vopred vedieť.. o čom píšeš...
rj-dopredu povie temu, každy si to doma pripravi ak chce, nauči sa to...ona to neopravuje jednoducho prideme a napišeme čo sme si doma pripravili a možme použivať slovniky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
ale ja uz spravim cistopis na prvy raz rovno
málokedy píšeme z hlavy
ale niekdy aj @1
mozno raz sme pisali
a nikdy sme nepísali sloh, ktorý by sme mali šancu si predpripraviť
a píšeme rovno čistopis
o druhom jazyku sa nebudem ani vyjadrovať
a ono to vždy bolo tak, že nám učiteľka pripravila nejaké tri témy (vyzeralo to úplne ako na maturite) a z nich nám spolužiak jednu vytiahol... a vedeli sme, že to bude niečo z toho, čo sme preberali... v prvom ročníku to bol myslím list nejakému kamarátovi s plánmi na leto, v druhom ročníku for and against essay a teraz tento rok sme písali opinion essay...
a boli to dosť divné témy, ale chvalabohu som sa z toho vždy nejako vykrútila a ešte som mala aj viac slov ako bolo treba
a z francúzštiny sme písali len raz, tiež tak na polroku, a to sme si mali doma pripraviť a potom to na hodine akoby spamäti písať znovu, ale to bolo o rodine (o tom akí členovia sú, ako vyzerajú), takže to bolo v pohode
a na angličtine máme vždy nejaké 2-3 témy, ktoré sme už prebrali a máme to skontrolované, ale aj tak nám dá vždy úplne inú
Z jazyka, ktory na maturite nie je povinny- cize u nas nemcina, dostaneme temu dopredu a potom na cistopis napiseme na hodine.
rj-dopredu povie temu, každy si to doma pripravi ak chce, nauči sa to...ona to neopravuje jednoducho prideme a napišeme čo sme si doma pripravili a možme použivať slovniky