Tak neviem či to pasuje do tejto témy ale nič vhodnejšie som nenašiel. Ja po rokoch chatovania a písania blogov som zdegradoval natoľko že na klávesnici píšem len so strednými prstami a palcami :-d len jedno by ma zaujímalo, či máte vo zvyku písať tak že
ja pisem len prostrednikmi a ukazovakom na lavej ruke palcom len medzeru a vacsinou sa pozeram na obrazovku na to co pisem takze si to po sebe hned aj opravujem ..
hehe ja skoro nikdy nekukam uz na klavesnicu ja pozeram na monitor a ked spravim nahodou nejaky preklep tak si ho hned opravujem ..co sa tyka pisania tak neviem to je take cudne 10timi naraz pisat neviem ani som sa to neucil ale tak pisem dost rychlo myslim som spokojny ...
toto je tiez pisane tak ze kukam na monitor...inak nerobi problem kukat napr von z okna ..ako ked klavesnicu uz tak tyzden poznam tak presne viem kde co je a nezvykne byt vela preklepov
ja väčšinou pozerám len na monitor a tam sa aj opravujem, čo sa týka písania bez diakritiky to by som zvládal aj so zatvorenými očami ale s diakritikou mi to až tak dobre nejde pretože ešte stále neviem kde sú také hodvadinky ako ä,ô lebo prechádzam často z notebooku na normal pc kde sú odlišní klávesnice .. teda inak usporiadane proste "a teraz si skuism pisat bez toho aby som sa pozreal dufam ze tam nebudem mat moc chyb" jop takže som sa 2x zmýlil ako vidím škoda
Ja sa musim pozrat ked pisem, ale teraz som si len tak pre zaujimavst skusila pisat bez pozerania a asi 50 percent pismen bolo spravne, ostatne boli tesne mozno by stacilo len trocha cviku a slo by to
Ja sa pri pisani (vsetkymi 10timi) pozeram bud na displej, alebo len tak na stenu ale s diakritikou pisat neviem ani pomaly, nie to este rychlo a bez pozerania sa na klavesnicu.
ja sa tiež nikdy nepozerám na klávesnicu, i keď píšem s diakritikou. Proste klávesnicu mám v prstoch. Aspoň svoje klávesnice na desktope a na laptope. Keď prejdem na nejaký iný komp tak mám problém s nejakými diakritickými znakmi a tak.
ja nepozeram ked pisem je mi to fuk ci je daaka chyba ak daaka chyba bude opravim sa...ale trz ked toto pisem nepozeram sa fakt..pozeram na monitor a...je to v pohodke
ja sa na klavesnicu pozeram len tak striedmo...ked pisem slovo ktore moc nepouzivam ... pouzivam vacsinou tie iste pismena a tak sa nemusim moc pozerat na klavesnicu ked pisem...
ja pisem iba troma prstami na kazdej ruke vacsinou bez pozerania... od ukazovaka po prstenik, pravy palec pouzivam maximalne na medzernik DD, lavy palec na shift, ked chcem velke pismena (z lavej casti, inak pravy palec) a malicek nepise vobec, cize vlastne pouzivam okolo 8 prstov.
a nepozeram sa na klavesnicu vobec, pozeram len na monitor... alebo niekedy ani to nie... a dokazem napisat celu vetu bez toho aby som sa pozeral. woow
a este jednu testovaciu vetu bez tho aby som sa pozeral
u mna to zalezi od toho ci som na klavesnici normalnej alebo notebookovej a od toho, ci mam ostrihane alebo dlhe nechty, ked mam dlhe, triafam tesne vedla
a zistila som, ze sa pozeram na klavesnicu ked pisem, ale ked sa nepozeram, a mam ostrihane nechty, napisem to na 80% spravne
ja pisem vsetkymi desiatimi a nepotrebujem pozerat na klavesnicu, mozem sa pozerat aj na cloveka s ktorym sa rozpravam,je to uplne jedno. jasne stane sa ze mam nejaky preklep, ale kedze mam dost zniceny notebook, kde obcas nereaguju pismena na klavesnici tak... ale obcas sa mi stane, hlavne vecer a v noci, ze nejak zle polozim prsty na klavesnicu a uplne domocem slova, ale tak vzdy ked napisem nieco, tak po sebe skontrolujem ako-tak..
idem testovaciu vetu hej?
dnes bolo riadne horuco a hned z rana som musela ist k veterinaarovi so zajacom kvoli tomu, ze je chory.
aa newieto o nejakom programe co ked pisete zeby ste sa nepozerali na klavesnicu?(nikde nemôzem najst ten progrem)pls ak viete napis TS dakujem velmi pekne
ja ako kedy..ale dokážem písať aj tak aj tak..ale viac sa mýlim keď pozerám na klávu ale zase sem-tam sa musím pozrieť na klávesnicu hlavne na písmená z dĺžňami a mäkkčenmi...a toto čo som teraz napísala je taký mix pozerania sa na klávu a na monitor...a teiž to závisí od dlžky nechtov a od toho či som ospalá alebo nie..ak som ospalá viac sa mýlim
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
A pisem vsetkymi desiatimi prstami... je to tak rychlejsie. A jednoduchsie.
toto je tiez pisane tak ze kukam na monitor...inak nerobi problem kukat napr von z okna ..ako ked klavesnicu uz tak tyzden poznam tak presne viem kde co je a nezvykne byt vela preklepov
jedine viem perfektne bez pomoci pozerania na klavesnicu urobit smajla
ale inak sa pozeram na klavesnicu..ale chcem sa naucit bez pozerania...aby som sa sama na sebe vzrusovala...
preto radsi pisem terau pomalsie...!
hadam som a z tolko xyb neurobil!
a nepozeram sa na klavesnicu vobec, pozeram len na monitor... alebo niekedy ani to nie... a dokazem napisat celu vetu bez toho aby som sa pozeral. woow
a este jednu testovaciu vetu bez tho aby som sa pozeral
a zistila som, ze sa pozeram na klavesnicu ked pisem, ale ked sa nepozeram, a mam ostrihane nechty, napisem to na 80% spravne
idem testovaciu vetu hej?
dnes bolo riadne horuco a hned z rana som musela ist k veterinaarovi so zajacom kvoli tomu, ze je chory.
a ted preklad.... " teraz ano ale vidno e s ami to nedari... "
takze nepisem bez pozerania a ked jo tak s ami to nedari : d