Cisto teoreticky, ked niekto ukonci studium po zimnom semestri - ci už zistil, že ho studium nebavi alebo nespravil potrebny pocet skusok. Do kedy mu plati ISIC?
ja som minulý rok tiez ukončila, teda vlastne neukončila, prestala som chodiť do školy niečo po zs a stále som ho mohla používať. To ukončenie som podala až na začiatku nového zs, lebo som už nastupila na inu školu. Vzdy je lepšie byť evidovaný/á ako študent, aj ked vieš, že sa na to vykašleš aspoň dosial pokým môžeš
na zaciatku roka si ISIC v skole aktivujes, a ta aktivacia plati do konca skolskeho roka, cize ak by si mesiac po aktivacii skoncila studium teoreticky by isic mal byt platny do konca sk. roka, ak ho "nedeaktivujes" na skolkom terminaly
čisto teoreticky, ak by ma štúdium nebavilo, tak by som sa snažila zachovať si status študenta čo najdlhšie.
Takže ak nie je možnosť prestupu, čo asi nie, nejako treba ten zimný semester zvládnuť a na letný sa vykašlať, ale ostať evidovaný ako študent.
Nielen kvôli isicu, ale aj kvôli brigádam, študent neplatí daň, môže zarobiť koľko chce, ak by si sa zaevidovala na úrade práce, mohla by si zarobiť maximálne 110€ mesačne.
Ak by si zarobila čo len jeden mesiac viac, musela by si platiť zdravotnú, takto platí všetko štát
no ja som odišla ešte pred koncom zimného semestra minulý rok a do konca septembra tohto roku som ešte využívala ISIC..bála som sa že ho nejak deaktivujú ale pohoda a dokocna mi ho kontrolovali aj vo vlaku niekoľkokrát
@sandy114 Myslím, že to s tvojím ukončením školy nemá vôbec nič. Jednoducho ti platí do vtedy od kedy si si ho aktivovala : ) Ale ak nie je škola sprostá, tak ti ISIC jednoducho vezme a bye bye : )
to, čo máš na základe tej nálepky vzadu (8/2011 alebo 9/2011) - teda zľavy v obchodoch - ti podľa mňa budú uznávať do toho dátumu tam uvedeného, lebo čekujú proste len ten dátum.
to, čo ti čekujú na základe toho čipu - cestovné, knižnica, obedy, alebo čo ja viem, čo všetko sa tam dá dať - len dovtedy dokedy to máč načipované. teraz neviem, či sa to u nás predlžuje po semestroch, alebo ročne. každopádne do konca semestra určite.
@petika myslíš, že sa dá deaktivovať tak na diaľku? podľa mňa len cez ten terminál, a keď sa mu zďaleka vyhneš... tak máš isic až do konca školského roka
ak ukončíš štúdium ISIC ti vezmú, ale ak ti prídu na to, že nenavštevuješ školu tak isto...jednu kamošku vyradili. prišiel jej papier a bolo, ale ďalšia ho mala normálne.
@dushqa na stranke je napisane, že isic je majetkom studenta, preto ani po ukonceni skoly mu ho nemaju pravo zobrat... dokonca mam par kamaratok, co davno nechodia na vysku, ale na studentske diskoteky do ibizi (vsup s isicom zdarma, ani na fotku nepozru) chodia vo velkom nadalej
@dushqa na tuke a upjs... ono sa to da prirovnat ku byvalej praci mojho otca: potreboval monterky, tak si ich musel zakupit (boli vo farbach firmy s velkym logom) a ked skoncil, mohol si ich zobrat domov... ja som si isic zakupila, nedali mi ho zadarmo, tak nemaju pravo mi ho brat
@dushqa no tak ja minimalne o jednej z upjs co jej ostal isic viem... lebo som s nou v juni sla do ibizi (ako partia) a zistovali sme kto ma a kto nema isic a ona zapotila:"ja mam, aj ked už mi vyse roka neplati ale mam"
tak ako vraví sandy, ISIC ostáva. Je tvojím majetkom. Kamoška, čo končila UPJŠ. Tiež jej ho chceli zobrať, ale povedala, že nie, že ona si ho zaplatila etc... A ostal jej.
Ono aj keď to už ako zľava neplatí, minimálne v košickej MHD sa to dá používať ako mesačník/el. peňaženka, ale na celé lístky.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Takže ak nie je možnosť prestupu, čo asi nie, nejako treba ten zimný semester zvládnuť a na letný sa vykašlať, ale ostať evidovaný ako študent.
Nielen kvôli isicu, ale aj kvôli brigádam, študent neplatí daň, môže zarobiť koľko chce, ak by si sa zaevidovala na úrade práce, mohla by si zarobiť maximálne 110€ mesačne.
Ak by si zarobila čo len jeden mesiac viac, musela by si platiť zdravotnú, takto platí všetko štát
to, čo ti čekujú na základe toho čipu - cestovné, knižnica, obedy, alebo čo ja viem, čo všetko sa tam dá dať - len dovtedy dokedy to máč načipované. teraz neviem, či sa to u nás predlžuje po semestroch, alebo ročne. každopádne do konca semestra určite.
si myslím
Ono aj keď to už ako zľava neplatí, minimálne v košickej MHD sa to dá používať ako mesačník/el. peňaženka, ale na celé lístky.