Myslim si, ze stavba plotu nie je riesenie! Je potrebne utecencov zastavit aj za pouzitia palebnej sily, ktora by zabranila prenikaniu utecencov cez hranice!
Je to výsledok toho, že Európska únia to nedokáže, alebo lepšie povedané nechce vyriešiť. Každý štát má právo chrániť si svoje územie, svojich ľudí, hoci aj tankami.
dpč polovica slovenského národa na začiatku dvadsiateho storočia emigrovala do severnej ameriky lebo tu nebolo čo žrať (rozumej ekonomická emigrácia) a teraz si tu ideme urvať genitálie lebo nám sem chcú dať pár stoviek utečencov. gratulujme si, sme kokoti pre celú európu
Problém sa tým určite nevyrieši,no kedže niektoré štáty si neplnia svoje povinnosti,madari museli siahnuť po takomto núdzovom riešení. No aj tak ma prekvapuje ten cirkus okolo toho ich plota- v USA majú,myslím že na južnej hranici oveľa väčší a pevnejší,so sonarom ktorý mapuje podzemie pod plotom,aby sa tam neskúšal niekto prekopať,a to nikomu neleží v žalúdku,no ked si madari postavia niečo,čo je oproti tomu americkému plotu detská hračka,tak to zrazu nevedia rozdýchať.
@ryu4 nie je to len pár stoviek...tá kríza ešte neskončila,postupne sa do Europy budú valiť dalšie vlny imigrantov,po Sýrii Amerika v spolupráci s NATO dodrbú dalšiu krajinu a aj z nej začnú prúdiť na naše územie utečenci,preto ak sa proti ich systému predstavitelia štátu nepostavia teraz,potom už bude neskoro. David Cameron vyhlásil,že Británia nechce mať s tým ako v tejto veci postupuje EU nič spoločné,takže nám dal nepriamo za pravdu,v Nemecku sú viacerí politici proti Merkelovej,ktorej rapídne klesá popularita,takže na smiech je skôr pseudoliberálny západ...
@ryu4 myslím že oni by ich už dávno prijali,ak by bol sytém nastavený trochu inak a EU sa nechovala tak alibisticky. Malo to byť slobodné,demokratické zoskupenie krajín,no mení sa to na diktatúru silnejšieho a ked máš iný názor,tak si hned ten zlý. Myslím že v konečnom dôsledku nejakých utečencov prijmeme,no treba si ujasniť s EU niektoré veci,aby sa ten systém zmenil.
@riddler tam nejde len o kvóty, tá rétorika okolo toho je celkovo taká že utečenci sú bezpečnostný hazard, že to nie je náš problém a podobne - to je alibizmus podľa mňa. ten koncept kvót je dosť problematický, ale nakoniec proste je treba riešiť to spoločne a nenechať to všetko Nemecku a Taliansku, či už ti to príde demokratické alebo nie. určite je lepšie niektoré krajiny pritlačiť aby sa podieľali na tom riešení, než aby utečenci zomierali na nejakých plotoch a pod. EU je príliš veľká aby bola stopercentne demokratická v každom ohľade, v určitých chvíľach niekto proste musí robiť ústupky, a to hovorím ako nie príliš veľký fanúšik únie a už vôbec nie NATO
@ryu4 lenže USA boli vtedy velmi riedko osídlené čiže si mohli dovoliť príjmať miliony ludí ktorých tam ale nečakal žiadny sociálny systém ani im nikto nedával žiadne vreckové oni tam išli tvrdo makať
@hetfield tak jasné že tie podmienky neboli tie isté, ale v princípe to bola ekonomická emigrácia, zatiaľčo tu sa bavíme o utečencoch. ľudia zo strednej európy aj dnes v dosť veľkých číslach emigrujú na západ a tiež využívajú lepšie ekonomické podmienky a sociálny systém, veď sa len pozri koľko poliakov a slovákov je v británii. mimochodom, to že USA má plot na hranici s mexikom mi vadí, ale američania sú v tomto smere dosť abnormálni, oni majú ploty aj na hranici s Kanadou, takže ich by som určite nebral ako nejaký model ktorý by krajiny mali napodobňovať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Ja osobne by som ich zaclenil do spolocnosti.