Touto otazkou som sa uz davno prestala zaoberat... na jednej strane klinicka smrt ktora hovori ze by nieco mohlo byt...na druhej strane aj klinicka smrt moze byt len vyplod fantazie...takze neviem...mozno zistim
Po logickej stránke by som po smrti mal začať žiť nový život na tejto planéte, či už ako niaky hmyz, zviera alebo človek, samozrejme by som si nič nepametal z predchádzajúceho života ako je tento a znova by som rozoberal túto otázku
@milgamman
To je väčšia logika chápania, čo už @sveter
Nie že pretransformuje , proste keď vznikne nový život tak ho budem žiť ja a budem zaň vnímať, neviem ako sa to dá opísať
@panakoja1 veď ja chápem čo sa snažíš povedať, ale napísal si, že je to logické, že sa to tak stane, a ja sa pýtam, že čo je na tom akože logické. že z čoho takýto logický úsudok vyplynul.
Po smrti zomiera len telesná schránka (čo všetci vieme), ale duša pokračuje ďalej (tiež všetci vieme). Ale kam ďalej? Nezažila som, neviem. Neviem čomu mám veriť. Mám si myslieť, že po smrti niečo je? Neviem. Mám si myslieť, že sa všetko skončilo? Neviem. Tak čo si mám myslieť? Ani to neviem. Toto je niečo, na čo sa nedá odpovedať. Objektívne. Aj keď táto otázka bola zrejme položená subjektívne.
neexistuje jediny rozumny dovod mysliet si, ze po smrti nieco je.
mudry birdzak: "ale ved mas zdokumentovanych milion mimotelovych zazitkov pocas klinickej smrti, ktore sa nedaju vysvetlit. chces to snad popriet?"
drahy mudry birdzak, occamova britva nepusti. nas mozog este ani zdaleka nieje preskumany tak, aby sme mohli/nemohli tieto veci potvrdit/vyvratit. no ked su dve moznosti a jedna z nich je, ze ide proste len o nieco doposial neobjavene odohravajuce sa v mysli pocas klinickej smrti a druha moznost je pravdivost biblie...nuz...
@notme ty si das sam protiargument a aj si na neho sam odpovies to je dobre
je to subjektivna otazka, kazdy si na nu moze odpovedat sam...
ako si napisal objektivne sa to neda dokazat, kedze medzi nami momentalne nezije clovek ktory by sa po smrti vratil na zem a teda nevieme vedecky nijak dokazat co je potom. napriek tomu vidis, ze vacsina ludi si mysli, ze ,,nieco" je
Po smrti je buď nebo alebo peklo peklo je miesto odkiaľ už nie je cesty späť : / kto sa tam dostanete bude tam trpieť na veky a bolesť ktorú bude pociťovať je najhoršia aká len môže byť ... nebo je miesto lásky a pokoja kde nie je žiadny strach a nenávisť
Podľa mňa by aj niečo mohlo byť. Keďže energia nezaniká...ak vôbec je nejaká "duša".
Ale aký by mal život potom zmysel? Trápime sa tu,prekonávame choroby. To sa rovno môžme na všetko vyprdnúť a spáchať samovraždu, lebo aj tak niekedy bude "nič".
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
prv vidím že zvieratká-bozkávanie,
- ja dúfam, že si tam budeme postovať obrázky ako sa zvieratka bozkávajú. :3 a nič...
a teraz, téma- čo ma potešilo,
a otázka čo je po smrti,
meh....
@nenavidim ked mna to takto bavi
To je väčšia logika chápania, čo už
@sveter
Nie že pretransformuje , proste keď vznikne nový život tak ho budem žiť ja a budem zaň vnímať, neviem ako sa to dá opísať
alebo obľubená mutácia predošlého výroku:
3,14 pokým žiješ, po smrti sa nenapiješ
mudry birdzak: "ale ved mas zdokumentovanych milion mimotelovych zazitkov pocas klinickej smrti, ktore sa nedaju vysvetlit. chces to snad popriet?"
drahy mudry birdzak, occamova britva nepusti. nas mozog este ani zdaleka nieje preskumany tak, aby sme mohli/nemohli tieto veci potvrdit/vyvratit. no ked su dve moznosti a jedna z nich je, ze ide proste len o nieco doposial neobjavene odohravajuce sa v mysli pocas klinickej smrti a druha moznost je pravdivost biblie...nuz...
je to subjektivna otazka, kazdy si na nu moze odpovedat sam...
ako si napisal objektivne sa to neda dokazat, kedze medzi nami momentalne nezije clovek ktory by sa po smrti vratil na zem a teda nevieme vedecky nijak dokazat co je potom. napriek tomu vidis, ze vacsina ludi si mysli, ze ,,nieco" je
@dumbledore 22 a ty myslis co?
Ale aký by mal život potom zmysel? Trápime sa tu,prekonávame choroby. To sa rovno môžme na všetko vyprdnúť a spáchať samovraždu, lebo aj tak niekedy bude "nič".
Život po živote
» www.martinus.sk/?uItem=20130...
Stojí to za to je to taký objektívny pohľad kde autor skúmal stovky prípadov ľudí, ktorý prežili klinickú smrť.