áno, za 10 dní sa vraciam z Nórska (som tu na jeden semester), človeku to určite veľa dá, aj ak hovoríme o krátkodobom pobyte, je to skúsenosť, ktorú ti už v živote nikto nevezme, treba do toho ísť, kým je človek mladý a môže... keď som sa ja rozhodla ísť do zahraničia, veľa hlavne starších ľudí, čo už majú robotu mi vravelo, že mi závidia, že oni také možnosti nemali alebo nevyužili aké sú vôbec mínusy takýchto pobytov, snáď okrem peňazí? netreba sedieť nečinne na zadku
Spolužiačka prerušila u nás štúdium a išla do Fínska študovať - 8 jazykov sa učí! Ja ju obdivujem, klobúk dolu, no ona si vychvaľuje. Ale tak veľmi na zábavy a osobný život nemá čas,treba sa tomu fakt venovať. No má to aj výhodu u nej - aspoň sa nám vráti a nezostane tam s nejakým Fínom A môj názor je určite kladný, jazyky mám rada a keby mám na to prostriedky finančné, tak už dávno mám 3 jazyky absolvované
bola som aj krátkodobo - jeden týždeň v rodine (Francúzsko, Holandsko)
trochu dlhšie (dvakrát po 3 mesiace v Londýne na vlastnú päsť)
a aj ešte dlhšie (semester vo Fínsku ako študentka)
a chystám sa na rok do Bosny a Herzegoviny.
myslím, že to nie je pre každého, ale rozhodne je to jedna z najväčších škôl, čo môže človek získať. naučí sa o sebe, o druhých, o inakosti, rozlišnostiach, tolerancii a najmä sa naučí mať rád to, odkiaľ je, kam ide a čo chce.
vie to byť náročné, poučné a jedna veľká výzva, ale stojí to za to.
a to aj tie krátke
U nás na škole máme nemčinárku, ktorá lanári študentov aby sa na to dali háčik je v tom že ťa musia vybrať, ale ak ťa už vyberú je to super väčšinou sú to tie na max mesiac a stále sa chodí niekde inde podmienka je angličtina pretože tam väčšinou komunikuješ anglicky. Vyberajú sa ľudia z viacerých európskych krajín a platíš si iba cestu nič viac. Na celý pobyt je vždy vybraný nejaký program, napr. ja som bola s kamoškou v Turecku a mali sme tému aký je svet nevidiacich, zaviazali nám oči a celý deň sme tak museli chodiť bolo to zábavné veľmi náučné a môžem povedať že aj za tie dva týždne čo sme tam boli sme sa dosť zdokonalili v angličtine. A čo sa týka financií tu nás to vyšlo úplne minimálne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
ono tie dvoj-trojtyzdnove su pomerne zbytocne ja hovorim o rocnych
trochu dlhšie (dvakrát po 3 mesiace v Londýne na vlastnú päsť)
a aj ešte dlhšie (semester vo Fínsku ako študentka)
a chystám sa na rok do Bosny a Herzegoviny.
myslím, že to nie je pre každého, ale rozhodne je to jedna z najväčších škôl, čo môže človek získať. naučí sa o sebe, o druhých, o inakosti, rozlišnostiach, tolerancii a najmä sa naučí mať rád to, odkiaľ je, kam ide a čo chce.
vie to byť náročné, poučné a jedna veľká výzva, ale stojí to za to.
a to aj tie krátke