zdravim, kupila som mobil cez bazar, nakoniec to bol fake. osoba co ho predala tvrdi, ze o tom nevedela a viac sa nevyjadruje. pokial podam trestne oznamenie je sanca, ze sa to vyriesi? bude to jej vina aj ked akoze o tom nevedela? cena bola 180 eur.
viem, ze je to len priestupok, ale zaujimalo by ma ako sa to riesi. policajti osobe zavolaju, poslu nieco? mozu povedat aby peniaze vratila, alebo sa to riesi aj sudne? a kedze o tom nevedela vraj tak to budu brat ako nevedome? a je vobec mozne sa stazovat na nieco co bolo kupene z bazaru? v inzerate nebolo napisane, ze je to fake ale aj na fakeovom vyrobku je napisana znacka tak isto aj na krabici... takze nebudu to brat, ze je to tam napisane osoba si myslela, ze sa jedna o orig.
vsak to, ked tvrdi, ze o tom nevedel ? tak mu nemozu nic ani policajti a este k tomu keby nemal peniaze na vratenie ako sa spominalo, tak je to k nicomu a mam jednoducho smolu.
policajti mu mozu maximalne zavolat a?
ked zistia kto to bol, mal by dostat pokutu za priestupok, a bude musiet aj tebe vratit peniaze=>ked nema prijem tak jednoducho nezaplati, dokedy nebude mat prijem. Urcite ale bude klamat a vyhovarat sa, ktovie ci sa mu to dokaze a ci aj vobec zistia kto to bol...
ked budu vediet kto to bol, a predal to v nevedomosti tak mam narok na vratenie, lenze ja som sa ani nepytala ci to je fake takze mi ta osoba ani neklamala... chapes... a ked je to cez bazar tak je vobec mozne vraciat tovar?
dostane lehotu niekolko dni do kedy musi zaplatit, ked bude uznany vinnym z priestupku, a ked nezaplati tak to das exekutorovi, ale ked to bude nejaky smradlavy cigan, co nema prijem, ani majetok tak nic z toho(a aj ked berie nejake davky tak mu musi ostat urcita suma), ale to budes riesit tak o rok najskor, pri nasej policii
@pejka8 hmm. A ako dokážeš ze máš pravdu? Nejde o to ze ci vedel o tom ze je to fake. Neznalost neospravedlnuje.
Treba sa vsak pýtať, ze ci je to skutocne tak ako hovoris. On povie ze ti poslal reálny mobil, ty si ho pokazila, tak si zo skrine vytiahla nejaky fake a začala tvrdit ze ten ti poslal, aby si získala naspäť peniaze... No a uz je to tvrdenie proti tvrdeniu.
tak možno by sa zľakol a vrátil ti tie peniaze už som videl tie prípady, kde sa predával fake iphone ale ľudia to kúpili bez toho aby si riadne prečítali popis
skôr kúpim z ebayu ako zo slovenského bazáru alebo iba osobne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
a za 180e nikto nebude riesit nic nijako
policajti mu mozu maximalne zavolat a?
Treba sa vsak pýtať, ze ci je to skutocne tak ako hovoris. On povie ze ti poslal reálny mobil, ty si ho pokazila, tak si zo skrine vytiahla nejaky fake a začala tvrdit ze ten ti poslal, aby si získala naspäť peniaze... No a uz je to tvrdenie proti tvrdeniu.
skôr kúpim z ebayu ako zo slovenského bazáru alebo iba osobne
@0 ak to bolo z bazosu, pošli mi číslo inzerátu