Čauky
Tento týždeň sa chystám na svoj 1. pohovor v živote bude to kôli letnej brigáde na post sprievodkyne.
Bola by som veľmi vďačná aby ste mi dala dajké rady, ako uspieť. Samozrejme, že som už aj googlil hľadala, ale takéto osbné rady sú cennejši
Jedine čo ti poradím je slušne sa obliecť ale nie až moc, vraj sa neodporúča červená farba lebo dráždi... bud sama sebou a hlavne sa nesprávaj infantilne...
niekde na nete som našla simulátor pohovoru, tam odpovedáš na otázky a potom ti aj ukážu ako by tvoj pohovor prebehol, odporúčajú ti tam načo si máš dať pozor, čo vyzdvihovať a tak, skús sa na to pozrieť
Podla mna to s tym slusnyn oblecenim netreba az tak prehanat. Daj si nieco sexy a zaroven decentne. Usmievaj sa, bud mila... a nechaj nejaky ten gombik na koseli rozopnuty. :-S :ehm:
@Chiarra Buď komunikatívna a pýtaj sa na brigádu rozne otázky, nezabudni sa opýtat na plat, ak teda ho zatial nevies. Ja som sa raz nanho nepýtal (bolo mi jedno kolko dostanem, hlavne nech aspon nieco), ale jeden vedla mna ano a hned si zaznacil F (ako financie predpokladam) do jeho zložky. A mna nezobrali potom no
@shoesmaniac pokial by ju hodnotila zena, tak by bol takyto pristup asi trochu kontraproduktivny
myslim si, ze na pohovore kvoli brigade by to nemali nijak extra hrotit. dolezita je podla mna motivacia, preco to chces robit /sprievodkyna v nejakom kastieli, jaskyni, narodnom parku?/ a taktiez by si mala mat aspon zakladne informacie o mieste, kde budes sprevadzat. vyhodou je podla mna tiez znalost cudzich jazykov. ja som na strednej sprevadzala tiez a myslim ze si ma vybrali hlavne preto, ze som vedela madarsky /bolo to na juznom slovensku/
ja by som sa určite obliekla viac dcentne ako sexi.. nikdy nevieš či bude oproti tebe sedieť mladý pohoďák alebo stará ropucha.. takže určite bez výstrihu, keď sukňa tak dlhšia, nie príliš vyzývavé topánky či doplnky a hlavne decentný make-up.
no a potom buď milá a hlavne komuniktívna, keďže sprievodkyňa by asi mala vedieť komunikovat s ľuďmi..
Prejav svoj záujem o prácu, teda ukáž, ako ťa to bude baviť a s akým nadšením to budeš robiť + prečo.
Pekne (a slušne) sa obleč, chovaj sa profesionálne, zisti si informácie o spoločnosti.
Ukáž svoje silné stránky vo forme príbehov (teda namiesto toho, že povieš, že vieš zvládať stres, opíšeš nejakú stresovú situáciu, ktorú si dobre zvládla).
A potom je to už len o tom, že či sa na tú pozíciu hodíš, alebo nie. Ak ťa nevyberú, nič si z toho nerob, asi by ťa práca aj tak nebavila a našla by si si nejakú lepšiu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
myslim si, ze na pohovore kvoli brigade by to nemali nijak extra hrotit. dolezita je podla mna motivacia, preco to chces robit /sprievodkyna v nejakom kastieli, jaskyni, narodnom parku?/ a taktiez by si mala mat aspon zakladne informacie o mieste, kde budes sprevadzat. vyhodou je podla mna tiez znalost cudzich jazykov. ja som na strednej sprevadzala tiez a myslim ze si ma vybrali hlavne preto, ze som vedela madarsky /bolo to na juznom slovensku/
no a potom buď milá a hlavne komuniktívna, keďže sprievodkyňa by asi mala vedieť komunikovat s ľuďmi..
Pekne (a slušne) sa obleč, chovaj sa profesionálne, zisti si informácie o spoločnosti.
Ukáž svoje silné stránky vo forme príbehov (teda namiesto toho, že povieš, že vieš zvládať stres, opíšeš nejakú stresovú situáciu, ktorú si dobre zvládla).
A potom je to už len o tom, že či sa na tú pozíciu hodíš, alebo nie. Ak ťa nevyberú, nič si z toho nerob, asi by ťa práca aj tak nebavila a našla by si si nejakú lepšiu