Ide o to, že mam maminu, ktorá ma moc ľúbi... Dala by za mňa všetko na svete a nikdy by nedopustila, aby sa mi niečo stalo... A preto je na mňa dosť prísna, čo sa týka chodievania von a najmä večer.. vždy musí vedieť všetko. Kam idem, s kým idem, čo sú to
@rulegirl skús to...sadnite si spolu...a hovorte...nekričte...vysvetli jej,ako ťa to mrzí,že už nič podobné nechceš zopakovať,že je to tvoja jediná chyba,inak robíš všetko správne...
poprípade jej daj prečítať to,čo si tu napísala...keď si to prečíta,pochopí,že to myslíš vážne,a dá ti šancu...držím ti palce...
Ono dôvera sa získava ťažko a šahko človek o ňu príde, ako aj ty, koľko si sa snažila a raz si to pokašlala.
Neviem ti poradiť, ale isto to bude chcieť veľa času, kým ti mama začne znovu veriť.
A to že sa o teba bojí, môžeš byť rada, lebo to dokazuje, že ťa má veľmi rada.
A tie, čo prepadajú, môžu sa túlať po nociach, o tie asi rodičia nemajú vôbec záujem, čo je veľmi smutné.
Máš 16, neviem presne, že si len teraz mala, alebo už budeš mať 17, tak sa to hádam zlepší o dosť ked budeš dospelá a zatiaľ sa snaž nerobiť hlúposti a možno aj porozprávať s mamou a možno sa ti podarí získať si u nej dôvere a trochu sa to zlepší
Je super aky mate s mamou vztah, aj ze ti na nom tak zalezi. To je velke plus co velmi vela ludi nemoze povedat. Je normalne ze by si sa aj rada zabavila s kamaratmi.. ten alkohol ak je s mierou myslim ze aspon na silvestra by mohol byt akceptovany.. 16 rokov je uz docela dost a mama si tiez nemoze mysliet ze nikdy v zivote nebudes pit. Ak navyse este aj tancujes, dobre sa ucis, teda ze nelajdacis mohla by to zobrat s pokojom. Najlepsie je vzdy sa o veci porozpravat, skus jej povedat ze to nebolo vela pitia, bol silvester a tak..mohla by to skusit prekusnut.
@rulegirl tvoji kamarati, nepozeraj na druhych mozno maju oni nezodpovednych rodicov a mozno ich klamu a vselico ine to ty nemozes vediet, drz sa toho co mas a co dostavas toho si vaz
@8 myslím že rodič v žiadnom veku nižšom ako 18 nemôže akceptovať alkohol a to že sa dobre učí nie je ospravedlnenie. mám 17 nevravím že som neprišla opitá zdrbali ma za to jak psa a nemôžem sa sťažovať lebo majú pravdu ak moje decko bude nadraté skôr ako v 18 tak nech si ma nepraje
Ak si vedela, ze to berie tak vazne(dychove skusky a ine prkotiny)cize ti logicky nedoverovala nemala si za ziadnu cenu dopustit, aby zistila ze si sa opila... Ak sa uz raz tak stalo fakt si spolu sadnite a predebatujte vsetko... jedine normalnym rozhovorom sa dokaze nieco vyriesit ...
@blackxs - o radu čo som mala alebo nemala robiť vtedy som nikoho nežiadala, tak si to nechaj laskavo pre seba... pokial nemaš odpoved na otazku, čo mam robiť teraz, nemaš tu čo robiť...
@katka25 - no ved práve ja som strašne hádavý typ vieš a nemám v povahe, že sa mi páči, ked mi niekto niečo rozkazuje a podobne.. a vždy ked sa s mamou chcem porozprávať, skončí to zase len hádkou lebo ja počuvam stale to isté dookola.. nema žiaden dovod nepušťavať ma.. každý raz može spraviť chybu, nie?
@tryptaminedream - problem je v tom, že moja mama sa zo mna snaží vychovať zaryteho abstinenta a nefajčiara a njiekoho, koho sa prvýkrát chlap dotkne až počas svadobnej noci... zatial sa jej to darí, ale ved to takto nejdee... ja neplanujem piť ani nič podobne.. lenže u nej automaticky ide alkohol so sexom a podobne ruka v ruke vieš... proste ma taký nazor a nikdy sa nezmieri s tým, že by to mohlo byť inak
to je picovina nejake ziskavanie dovery... musis sa s nou porozpravat, pretoze ta berie ako keby mas 8 rokov.. jednoducho jej treba vysvetlit, ze existuje aj ina zabava ako skola a ze uz niesi decko... takze tak
@hajzelodkosti to si napísal pekne.. ale fakt nemam chuť ticho sedieť vlavici pondelok rano, ked všetky moje spolužiačky sa smeju na tom, čo zažili... myslím že si zaslužim trochu slobody aj jaa
Záleží na tom, do akej miery si to s chlastom prehnala na tej chate... keď tak by si to mohla skúsiť zaprieť (ak nie sú dôkazy)... ak sú, skús na to ísť pomaly, musí z nej vyšumieť sklamanie z teba (a v slabej chvíľke popros o 2 šancu
@rulegirl no elegantne si ma vyrazila ale teda skús sa s mamou porozprávať kecaj frázy že vôbec ti to nechutilo vôbec to nepotrebuješ a sľubuješ aká budeš strašne svätá
@12 jj jasne uplne chapem jak to mama mysli, aj s tym alkoholom, podla mna sa jej ani ty sama necudujes v dnesnom svete, ze ta takto zkratsia drzi. Ale no je to zase take, ze uz ta to zacina pomalicky dost obmedzovat, a ty sama vies, ze by si si to ustrazila vzdy, ale mama chce mat uplnu istotu a riesi to tak striktne. Teraz je taky prelomovy vek kedy si aj ona bude musiet trosku cuvnut, nemoze ti nedovolit uplne nic ani sa stykat s kamaratmi. Keby vedela ze si takto moc zodpovedna a zalezi ti aj na vasom vztahu, myslim ze by trosku povolila. Najlepsie bude ked sa s nou skusis normalne nenasilne porozpravat, ziadne hadky ani nic, len normalny rozhovor ze co si myslis, aku mas asi predstavu a tak. Keby to nahodou nevyslo a nedalo by sa, tak ti potom nezostane nic ine ako si to strazit a drzat sa pri miere sama. Ono aj ked si das vonku vinko ci poharik, pokial nepijes na mol tak to ani z dychu nebude citit (po jedle a so zuvackou uz vobec .
@rulegirl boze mas 16 rokov a uz chces vsetko zazit, vsade vsetko vidiet....vsak pockaj budes strasia budes mat viac volnosti a potom to len zacne Niektory ludia nemaju co do huby dat a teba trapi ci si vonku do 23:00 ci do 3:00
@eraser hej su dokazy, ono to vlastne ani nebola chata, iba taka menšia párty, z ktorej som o pol tretej prišla...ono ide o to, že je v tomto strašne staromodna... pre nu proste nič iné, ako svatuškárstvo nepripadá do úvahy..iní rodičia aspon pochopia, že okej, ved je mladá.. nemyslím chlastanie, ale skrátka zábavu ako takú.. ona nie.. proste pre ňu je vylúčené, že by niekto išiel na chatu a neopil sa tam a nerobil inéé "nesväté" veci...
no, ja môžem byť von do deviatej a tiež sa dobre učím, alkohol neznášam a to už ani nehovorím o cigaretách, takže kto je na tom horšie? (samozrejme tým nehovorím že ja som za tom najhoršie na svete
@20 nemôžem hovoriť za zakladateľku diskusie ale ak sa zrúbala na šrot tak by to možno ani klamstvo nebolo keď som ja prvý krát bola sundaná jak tela myslela som si, že k chlastu už v živote ani len nečuchnem
@rulegirl tak to je ten horší prípad... musíš jej to v maximálnom kľude vysvetliť zo svojho pohľadu tak ako aj nám (skús v nej vyvolať empatické cítenie
@hajzelodkosti mas v niecom pravdu, ale kedy si zacal chodievat po vonku ty? ked nedas cloveku volnost ked dospieva, tak kedy potom? sama musi prist na to co je dobre a co je zle a ked ju bude cely zivot mamicka drzat doma a kontrolovat, tak to dopadne ovela horsie
@hajzelodkosti - spočiatku si vyzeral celkom rozumne a brala som tvoje príspevky ako uvážené názory, ale teraz vidím, že si zase len jeden z tých, čo len posudzujú ostatných a zhadzujú ich problémy na dno obrovského mora všetkých svetových problémov... je mi ľúto, že niektorí ľudia nemajú čo vložiť do úst, ale na BIRDZ-i to asi nevyriešim... tak prepáč, že tu riešim takéto kraviny... proste si neviem rady a chcem len pomoc... myslím že na to tu ten BIRDZ je....ja mam tieto problémy, ty máš možno iné... neposudzuj vážnosť druhých situácii.. ale máš pravdu, raz budem rodičom vdačná
@peter_piper hej ale je rozdiel chalan a rozdiel krehke dievcatko ja? ja som chodil po vonku od od od ani si nepamatam Ale viem, ze v 15 som musel byt uz o 21:00 doma a potom to uz dako islo a chodil som domov barzkedy...a hej mas pravdu treba dat volnost, ale myslim, ze v 16 a este k tomu dievca aby bola do 23:00 vonku je dost
@eraser =D... jj akože pokusy by boli.. lenže som baraan =D a nenavidím ked ma niekto poučuje, mrzí ma to, ale so proste taká.. a ked už sa donutim dôjsť za nou a povedať- mami, chcem sa s tebou porozprávať, tak ona keď spustí jej prednášky na tému dospievanie, sex a alkohol, je pre mňa veľmi ťažké zachovávať pokoj =D... ale asi mi nič iné neostáva
@rulegirl tak sorry ale teraz si ma nasrala a mna nasierat neni dobre!! Pice co som ti take povedal? Sa pojeb teraz! Dievcatko nepustia von ty kks...rob si co chces viac ma to nezaujima..dalsia 16 rocna co jej problemy prevysuju hranice normalnosti. Zbohom
@hajzelodkosti ja som nikdy ziadne zakazy nemal... priste nikdy. ked som mal 15 a o jedenastej v noci som zavolal mame, ze budem spat niekde na chate, tak nemala problem. a mam totalne skvelych rodicov a JA si nepripadam nejaky skazeny... skor si myslim ze naopak, samemu mi to velmi pomohlo sledovat inych a pochopit svet a ludi... a mozno aj byt trochu samostatny.
@rulegirl tak na ti snad musis prist sama. proste vhodna chvila, vazna tvar, milion krat pripravovany text a hlboky rohovor... nic ine ti neporadim
@hajzelodkosti ou ou ou... napísal si presne to, čo všetci tí úúžasní četujúci, ktorí sa prihlásia na birdz, nabehnú do fóra, kde niekto chce pomôcť a začnú tomu človeku vypisovať, jako jeho problémy vôbec nie sú opodstatnené, ako len má málo rozumu, ako je nedospelý a hlúpy, a tvária sa, ako keby zjedli všetku múdrosť sveta... a vieščo? Tvoje vyjadrovanie svedčí o tvojej úrovni, čiže momentálne všetky múdrosti, ktoré som pri tvojich predchádzajúcich príspevkoch uvážila, nadobudli nulovú hodnotu.,,,
A som rada, že presne vieš, čo robiť... PRESNE TAK, ZBOHOM! Ludia ako ty nemajú na takomto fóre čo robiť.
@rulegirl ty krava jedna! Hlavne, ze tvoje problemy su uzanse, clovek nemoze slecne nic povedat, lebo hned je moj nazor napicu tvoj zivot je napicu lebo si nespokojna s tym co mas a to co mas si nevazis. Nulova si ty a tvoje reakcie...Klasika, ked ti clovek pise to co chces pocut je to dobre, ale akonahle napisem nieco co sa ti nepaci uz picujes.
@rulegirl no to bude najťažšie, sebaovládanie vidím, že prístup (názor) k tomuto máš super, čo sa u báb (ale aj chalanov) v tvojom veku (a hlavne v tvojej situácii) len tak nevidí chce to už len dotiahnuť do konca... určite by som použil aj slová z príspevku @0 , hlavne prvé riadky
@rulebirdz a ty zas pises tie iste problemy ktore tu uz boli milion krat a ja sa cudujem sam sebe a aj ostatnym, ze maju silu to iste kazdemu hovorit dokola...lebo slecna 16 si nevie poradit s jednoduchou vecou..hlavne ze mas same jednotky
takéto veci mám za úspešne za sebou..ako získať späť matkinu dôveru?
chce to čas a komunikáciu...nič viac.. a pôjde to proste sa s ňou porozprávaj, vysvetli jej, ako to bolo, že sa to vôbec nestáva a pod. ...a potom len počkaj pár dní, ako sa k tomu postaví..
@hajzelodkosti =D podla mna tvoje miesto je na niektorej zo sociopsychologických kategorii =D Prepáč že sa smejem... tvoj prvý príspevok som zobrala úplne uvážene... mam si to vážiť, ja viem, lenže po tých dalších =D.. že som krava? Fajn, nejdem sa znižovať na tvoju úroveň a neodpoviem ti, čo si, lebo nie som natolko hlúpa, aby som posudzovala iných a ich problémy bez nejakého bližšieho vedomia o podstatnom Som veľmi spokojná, s tým čo mám, som vo svojom živote veľmi šťastná a všetko čo som chcela bolo vylepšiť si niečo, čo ma ešte trápi... Som rozumný človek, ktorý chce riešiť tú vec rozumne a s rozumnými ľudmi a tak mi prepáč, ak zostanú pre mňa tvoje dalšie príspevky neviditelne =D... Keep chilling =D
@rulegirl ja som ti aj rozumne poradil, ale potom po mne vyskocis a neviem ani preco! Tak radsej ty uvaz svoju reakciu a potom sa mozme bavit o mojich. A tvoje super inteligentne odpovede si nechaj pre svoju mamu, ked ju opat sklames a opat budes zakladat fora v ktorych ti opat poradim a ty ma opat zjebes, ze som si dovolil poedat nieco mimo tvoju super normu.
Tak, asi je čas spať Správnym riešením, zhodnocujem, je komunikácia Vykonám Dakujem vššeeetkým, čo mi seriozne poradili...
A tým menej seriozným... vaše rady si beriem k srdcu, len nabudúce možno treba uvážiť, akým spôsobom ich podávate... Pre každého je podstatné niečo iné A pre mňa rozhodne je podstatné, aby deti v Afrike mali čo vložiť do úst, no mám aj svoje problémy a jediné čo som chcela bola rada Peace... dobrú noc
@hajzelodkosti.. okej, pretože som človek mierumilovný.. ... mala som z tvojho príspevku pocit, že mi chceš dať najavo tie isté veci, čo tu dáva mnoho ľudí- sú vačšie problémy, ty malá sprostá krava, ktorú netrápi nič iné ako to, dokedy má byť vonku, ved teba život prefacká a potom si spomenieš na moje mudre slová... a ja nechápem ľudí, ktorí takto reagujú, ked niekto len chce poradiť a tie nadávky za tým? to snad ani netreba komentovať... okej prepač ak som niečo zle pochopila... a nehnevam sa za tie urážky. dobru noc
@49 ale toto je jedna z tých lepších skôr, aj za to že toto nie je fake ako tie 16-stky čo zakladajú témy o sexe...veď keď chcú jebať bezpečne nech prídu za mnou
@rulegirl nie tak som to vobec nemyslel keby som to tak myslel tak ti to na rovinu napisel, ale tak to nebolo. A tie urazky? No sorry ale to co si mi ty napisala a ani neviem preco a hned si reagovala tak ako si reagovala si si nic ine nezasluzila a nabuduce sa spytaj nerob hned unahlene zavery.
16? na party? opita? normalne mozes byt vonku do 23,00? ach dievca, v tvojom veku som bola rada, ked som mohla dopozerat ligu majstrov do konca a nemusela ist spat pred predlzenim finale...
to len taky moj povzdych, a teraz k veci
pokaslana dovera si vyzaduje trochu casu, darmo ze si baran a netrpezliva
a co sa tyka "staromodnosti" tvojej mamy - boji sa, to je vsetko
pri dnesnych pripadoch sa rodicia jednoducho boja, co sa moze vsetko stat a tak sa staraju - rozhodne lepsie ako keby na teba kaslala
Takze teraz chvilu vydrz a postupne ked mama uvidi, ze dodrziavas prikazy a dohodnute pravidla, tak sa s nou skus porozpravat. A nepouzivaj argument "kamarati mozu". Na to existuje jediny argument a tym ta mama odpali hned "mna nezaujimaju tvoji kamarati ale ty" (to ze to neplati ak dostanes horsiu znamku ako tvoja spolusediaca je uz druha vec, kasli na to).
O doveru si u nej neprisla uplne Len teraz bude ostrazitejsia a opatrnejsia, kam ta pusti. Ale po case urcite bude zlepsenie, chce ti dat prilucku aby si to uz neopakovala, lenze pre teba najvacsou priluckou bolo to, ze sa v tebe sklamala raz sa na tom budete obe smiat
Drzim palce, aby to bolo co najskor
presne to som mprežila až na to ze som nebola jednotkárka a mala som 13...no a tiež som si musela získavať dôveru...a mama mi dodnes neverí...ale tak už mám aj vek na to aby som si občas dala panáka. a neopila som sa raz...doteraz mávam doma dychové skúšky...ale mama sa s tým už zmierila že si občas vypijem...jednoducho som jej to vysvetlila: mami som mladá, chcem sa bavit...a ked idem von, neostanem sedieť pri kole, ale samozrejme si dám aj nejaké to pivko... a esteteraz ked prídem domov nadránom, tak nespí... je mi to jedno...je to jej problém, aj ked som jej dieťa a bojí sa o mňa...chcem byť sama sebou a nechcem byť pod dozorom ako malé decko. mám vlastný rozum a vždy robím čo uznám za vhodné. ja som taká víkendová alkoholička
rodičia niekedy nechápu svoje deti a stále omielajú to svoje dookola. ked im chces nieco vysvetliť, nepočúvajú ťa... asi som ti moc neporadila, no skús s a s nou porozprávať... v mojom prípade to bolo trochu iné, kedze som nemala ja zaujem o komunikáciu s nou.
nepocuvaj tu tie rady co ti ostatny kecaju..su to picoviny...pravidla su nato aby sa porusovali...rodicia nech si zvyknu ze budes chodit na chaty a neskoro domov
@hajzelodkosti ja sa ti neospravedlnujem... napísala som prepáč len z toho dôvodu, že som nemala chuť vadiť sa tu s niekým, kto vidí len svoju pravdu a ten kto má inú, je (citujem) ,,Nulová krava jedna, ktorej ked clovek pise to co chce pocut je dobre." A všetky iné sú pre ňu nap.ču. Tak to tu zopakujem asi stýkrát... vprvom príspevku si mal pravdu, mala by som si to vážiť ... Odpísala som ti, že si to napísal pekne a že máš pravdu, ale že chcem sa aspon trochu baviť a mať trochu volnosti. Na to si mi ty napísal: Bože máš šestnásť a už chceš všetko zažiť, všade byť... Niektorí ludia nemajú čo vložiť do úst a ty tu riešiš či možeš byť vonku do 23:00 alebo do 3:00.
Dá sa to snáď povedať ešte jasnejšie? Vlastne áno, v tvojom prípade by to problém určite nebol, ked beriem do úvahy tvoje vyjadrovanie. Skrátka som ti na to povedala svoj názor, že si len zase jeden z radu čo majú múdre reči o nepodstatnosti situácie a nedostatku mladého rozumu, od ktorých naozaj poradiť nepotrebujem a ty si mi do toho začal písať, že som p.ča a nech sa poj.bem?=D=D... sorry, podľa teba ktorý z tých dvoch príspevkov bol debilnejší? Ja som sa snažilaa o prímerie, ale keďže vidím, že nedokážeš zvážiť aj svoju chybu, tak kludne sa tu ponižuj nadalej. Ostatným prajem príjemnú zábavu =P
@tryptaminedream dakujem, si tu jeden z mála, čo pochopili, o čo mi vlastne ide pokusim sa...
@rampa tvoja mama sa s tým zmierila ale moja sa s tým nikdy nezmieri... ona ešte aj mojmu 26-ročnému bratovi hovorí kedy má prísť, ale ten na nu už kašle definitívne, s tým ona asi nič neurobí. Proste čo sa týka tohoto "nemravného" života je veľmi prísna a chce nás od neho odrezať úplne. A preto mam pochybnosti, že ked sa to nedalo u dvoch starších bratoch, že to nejaka komunikacia s najmladšou šestnasťročnou nezlepší
tvoj pripad, hlavne posledny prispevok mi pripomina spoluziacku...tiez ma 2 ovela starsich bratov, len jej rodicia na nu trochu kaslu, chodi si von kde chce a dokedy chce...teraz ma uz 18..
v tvojom veku som chodila von do 9tej aj to nie kazdy den,lebo "naco" ako povedala mama....(kebyze chcem ist teraz von,mam 18 tak maximalne do 22 aj to pochybujem...-niezeby sa mi chcelo chodit von ,mam ine plany)
ale ako tu uz bolo spominane.porozpravaj sa, vysvetli jej ze ty nepijes, ze to bolo len kusok.bol predsa silvester...povedz jej ze chces byt s kamaratmi...
neviem viac poradit neviem, nechcem byt s kamaratmi vonku...
@athelasil .. mam pocit že ma tu viacerí zle pochopili Moja večierka o jedenástej sa týka len piatkov a to viacmenej len v lete... Teraz v zime po desiatej nemôžem dojsť domov... Ach Bože, jediné čo chceeem jee byť vonku s kamarátmi.. ja viem že je milion deciek čo sa im o takej večierke ani nesníva... Lenže zhodou okolností mam priatelov, ktorí takéto problemy nemajú a len by som chcela chodievať domov s nimi a nie sama a byť s nimi na chatee ked idu a podobne... normálne by mi na tom ani nezáležalo, nie som typ čo potrebuje byť stále niekde na nejakej párty.. ale naozaj ma mrzí ked ja sedím doma na riti a všetci sa bavia...
ja som tiez stratila doveru mojej matky asi tak pred 2 mesiacmi som prisla domou opita ze sa to us nedalo skryt a matka mi povedala ze toto odomna necakala a ze som stratila jej doveru ... tak prvy tyzden ma ignorovala druhy tyzden sme sa vkuse hadali toto obdobie trvalo doost dlho zo zaciatku sa to este dalo zniest ale potom ma to us unavovalo stale sa hadat a natahovat sa sa snou a myslim ze us aj moju mamu to unavovala a nemalo to zmysel kedze matka mi zakazovala veci a oco mi ich povoloval a tak jedneho dna som bola taka prekvapena ked sa zacala milo ku mne spravat as som neverila vlastnym ociam a teras este stale ma voci mne vyhrady ale je to us ovela lepsie .... cas vsetko vyriesi myslim...
@rulegirl ja som sice z radu ludi co maju "mmudre reci" sice pre pubertacky ma kazdy mudre reci. A za vsetkym si stojim, lebo, ked nevies prijat fakt, ze mas 16 a cely zivot pred sebou a teraz ta trapi ci budes dlhsie vonku sorry, ale mna v 16 trapili ine veci. Tvoj problem je nula.
@rulegirl my sme ta zle pochopili? To az teraz pises, ze tvoja vecierka sa tyka len dovtedy a vtedy? NIE! To ty si napisala neuplne info a teraz ides mna vinit, ze som na teba vyskocil? Podla mna si decko zbohatlikov, ktore nevie co so sebou. My sme ta pochopili, ale ked nevies sformulovat otazku tak sa nabuduce ani nepytaj.
Pokús sa jej povedať, že si to prehnala vtedy... že to viac nespravíš a tak... sa s ňou porozprávať... aj ja mám takú mamku... vždy všetko musí o mne vedieť ale mne to neprekáža porozprávaj sa s ňou
Podla mna zbytocne prehanas....co je na tom take hrozne, ze musis byt doma o 23:00?
A to, ze mama ti teraz neveri si dokazala sama, cize co teraz cakas.
Je tazke ludi presvedcit o niecom, ked si uz raz nastrbila doveru, co medzi vami bola.
Zabavaj sa, no k zabave nevedie cesta len cez alkohol.
@hajzelodkosti prepač, ale myslela som, že sa bavím s athelasil =D=D a nevidim nejaky velky rozdiel medzi desiatou a jedenastou hodinou večer, kedy sa musim vraciať domov =D Decko zbohatlíkov, čo nevie čo so sebou?=D=D=D=D=D Akože prepáč, ale ja už ani neviem čo ti mám napísať =D=D... Tak prepáč, že v mojich šestnástich nie som na TAKEJ VYSOKEJ ÚROVNI ako si bol ty =D.. Prepáč, prepáč, prepáč =D=D=D...Prepáč, že vidim len taketo problémy, že nemam na starosti nič vážnejšieho ako vypisovanie na BIRDZ. Tak sa uvedom!=D=D... Toto pre mňa nie je problém, ktorý riešim celé dni a noci a kvôli ktorému nespávam =D... Mam milion dalších problémov, milión vecí ma trápi a milión vecí by som chcela na tomto svete zmeniť.. a Nehovorím o malom vreckovom, prikrátkej večierke či nedostatku "cool" oblečenie =D. Proste som sklamala mamu, trápilo ma to, prihlásila som sa na BIRDZ a chcela som počuť názory a rady iných =D. Ach Bože, len ked ja som také hlúpe malé decko čo nevidí žiadne iné nazory, ach, ach.. =D... A prestan sa tu prosím ťa hrať na dospelého po tých neveľmi dospelých príspevkoch na predtým.. Pán úžasný a svetaskúsený...
@74 hajzelodkosti - cool oblečenie v UVODZOVKACH, ty chytrák =D... sorry? ok, nič sa nestalo Na hlupákov čo sa zmôžu len na pribrzdené nadávky sa hnevať asi ani nedá
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
75 komentov
poprípade jej daj prečítať to,čo si tu napísala...keď si to prečíta,pochopí,že to myslíš vážne,a dá ti šancu...držím ti palce...
Neviem ti poradiť, ale isto to bude chcieť veľa času, kým ti mama začne znovu veriť.
A to že sa o teba bojí, môžeš byť rada, lebo to dokazuje, že ťa má veľmi rada.
A tie, čo prepadajú, môžu sa túlať po nociach, o tie asi rodičia nemajú vôbec záujem, čo je veľmi smutné.
Máš 16, neviem presne, že si len teraz mala, alebo už budeš mať 17, tak sa to hádam zlepší o dosť ked budeš dospelá a zatiaľ sa snaž nerobiť hlúposti a možno aj porozprávať s mamou a možno sa ti podarí získať si u nej dôvere a trochu sa to zlepší
@katka25 - no ved práve ja som strašne hádavý typ vieš a nemám v povahe, že sa mi páči, ked mi niekto niečo rozkazuje a podobne.. a vždy ked sa s mamou chcem porozprávať, skončí to zase len hádkou lebo ja počuvam stale to isté dookola.. nema žiaden dovod nepušťavať ma.. každý raz može spraviť chybu, nie?
@tryptaminedream - problem je v tom, že moja mama sa zo mna snaží vychovať zaryteho abstinenta a nefajčiara a njiekoho, koho sa prvýkrát chlap dotkne až počas svadobnej noci... zatial sa jej to darí, ale ved to takto nejdee... ja neplanujem piť ani nič podobne.. lenže u nej automaticky ide alkohol so sexom a podobne ruka v ruke vieš... proste ma taký nazor a nikdy sa nezmieri s tým, že by to mohlo byť inak
@hajzelodkosti - spočiatku si vyzeral celkom rozumne a brala som tvoje príspevky ako uvážené názory, ale teraz vidím, že si zase len jeden z tých, čo len posudzujú ostatných a zhadzujú ich problémy na dno obrovského mora všetkých svetových problémov... je mi ľúto, že niektorí ľudia nemajú čo vložiť do úst, ale na BIRDZ-i to asi nevyriešim... tak prepáč, že tu riešim takéto kraviny... proste si neviem rady a chcem len pomoc... myslím že na to tu ten BIRDZ je....ja mam tieto problémy, ty máš možno iné... neposudzuj vážnosť druhých situácii.. ale máš pravdu, raz budem rodičom vdačná
@rulegirl tak na ti snad musis prist sama. proste vhodna chvila, vazna tvar, milion krat pripravovany text a hlboky rohovor... nic ine ti neporadim
A som rada, že presne vieš, čo robiť... PRESNE TAK, ZBOHOM! Ludia ako ty nemajú na takomto fóre čo robiť.
chce to čas a komunikáciu...nič viac.. a pôjde to proste sa s ňou porozprávaj, vysvetli jej, ako to bolo, že sa to vôbec nestáva a pod. ...a potom len počkaj pár dní, ako sa k tomu postaví..
A tým menej seriozným... vaše rady si beriem k srdcu, len nabudúce možno treba uvážiť, akým spôsobom ich podávate... Pre každého je podstatné niečo iné A pre mňa rozhodne je podstatné, aby deti v Afrike mali čo vložiť do úst, no mám aj svoje problémy a jediné čo som chcela bola rada Peace... dobrú noc
to len taky moj povzdych, a teraz k veci
pokaslana dovera si vyzaduje trochu casu, darmo ze si baran a netrpezliva
a co sa tyka "staromodnosti" tvojej mamy - boji sa, to je vsetko
pri dnesnych pripadoch sa rodicia jednoducho boja, co sa moze vsetko stat a tak sa staraju - rozhodne lepsie ako keby na teba kaslala
Takze teraz chvilu vydrz a postupne ked mama uvidi, ze dodrziavas prikazy a dohodnute pravidla, tak sa s nou skus porozpravat. A nepouzivaj argument "kamarati mozu". Na to existuje jediny argument a tym ta mama odpali hned "mna nezaujimaju tvoji kamarati ale ty" (to ze to neplati ak dostanes horsiu znamku ako tvoja spolusediaca je uz druha vec, kasli na to).
Drzim palce, aby to bolo co najskor
rodičia niekedy nechápu svoje deti a stále omielajú to svoje dookola. ked im chces nieco vysvetliť, nepočúvajú ťa... asi som ti moc neporadila, no skús s a s nou porozprávať... v mojom prípade to bolo trochu iné, kedze som nemala ja zaujem o komunikáciu s nou.
Dá sa to snáď povedať ešte jasnejšie? Vlastne áno, v tvojom prípade by to problém určite nebol, ked beriem do úvahy tvoje vyjadrovanie. Skrátka som ti na to povedala svoj názor, že si len zase jeden z radu čo majú múdre reči o nepodstatnosti situácie a nedostatku mladého rozumu, od ktorých naozaj poradiť nepotrebujem a ty si mi do toho začal písať, že som p.ča a nech sa poj.bem?=D=D... sorry, podľa teba ktorý z tých dvoch príspevkov bol debilnejší? Ja som sa snažilaa o prímerie, ale keďže vidím, že nedokážeš zvážiť aj svoju chybu, tak kludne sa tu ponižuj nadalej. Ostatným prajem príjemnú zábavu =P
@rampa tvoja mama sa s tým zmierila ale moja sa s tým nikdy nezmieri... ona ešte aj mojmu 26-ročnému bratovi hovorí kedy má prísť, ale ten na nu už kašle definitívne, s tým ona asi nič neurobí. Proste čo sa týka tohoto "nemravného" života je veľmi prísna a chce nás od neho odrezať úplne. A preto mam pochybnosti, že ked sa to nedalo u dvoch starších bratoch, že to nejaka komunikacia s najmladšou šestnasťročnou nezlepší
ja suhlasim s @hajzelodkosti
v tvojom veku som chodila von do 9tej aj to nie kazdy den,lebo "naco" ako povedala mama....(kebyze chcem ist teraz von,mam 18 tak maximalne do 22 aj to pochybujem...-niezeby sa mi chcelo chodit von ,mam ine plany)
ale ako tu uz bolo spominane.porozpravaj sa, vysvetli jej ze ty nepijes, ze to bolo len kusok.bol predsa silvester...povedz jej ze chces byt s kamaratmi...
neviem viac poradit neviem, nechcem byt s kamaratmi vonku...
A to, ze mama ti teraz neveri si dokazala sama, cize co teraz cakas.
Je tazke ludi presvedcit o niecom, ked si uz raz nastrbila doveru, co medzi vami bola.
Zabavaj sa, no k zabave nevedie cesta len cez alkohol.