Pýtam sa, lebo na bratovej škole majú od zajtra až do odvolania vyhlásený štrajk zatial čo nám sa ani len nezmienili o možnom pokračovaní a teda, ako je to u vás.
@drejka a tiež nejdeme na protest preto aby sme sa uliali ! dokonca po proteste sa vraciame naspäť na vyučovanie... a mrznúť v tej zime 2 hodiny??? no radšej by som sedela v škole.. takže určite nám ide o úplne niečo iné ako sa uliať
@drejka Pretože ak nebudeme spoločne bojovať za zmenu v tejto krajine, tak to tu bude navždy rovnaké (nielen študenti, ale aj ostatní by sa mali pridať, študenti majú najslabší hlas). Možno by potom každý druhý mladý neplánoval odísť do zahraničia.
@drejka Osobne vnímam 1989 ako vopred pripravenú vec, pri ktorej mali hlavné slovo bývalá ŠTB a strana. Študenti boli odvážni, no keby komunisti nechcú, aby to padlo, tak to nepadne tak rýchlo a nežne
@drejka Médiami propragované zvýšenie platov nie je jediná položka, myslím si, že je to aj dosť zanedbateľné, keďže v čistom si učitelia príliš veľa nepomôžu Oni majú aj iné požiadavky, ktoré, žiaľ, v médiach tak ľahko neuvidíš. Ide o celkové navýšenie financií pre školstvo, ich lepšie prerozdeľovanie a kontrola. Čo sa týka stredných škôl, krajský školský úrad má právo vziať škole peniaze. Škola má nárok na 100% financií,podľa počtu svojich žiakov, no dostane 85%, no iná zasa dostane 115%, ale nikto nekontroluje ako sa to prerozdeľuje a či vôbec tie peniaze dostane iná škola (v pohode to môže ísť na vianočné odmeny a nikto nič nevie). Alebo ide aj o mnohokrát spomínanú reformu, ktorá je fakt katastrofálna a degraduje úroveň vzdelanosti. Nepochybujem, že mnohým študentom vyhovuje to, že sa štrajkuje a majú free-time, ale myslím si, že každý by chcel mať lepšie podmienky, ktoré sa 20 rokov nezmenili, ba zhoršujú sa.
áno. a zajtra bude na školskom dvore koncert na podporu učiteľov - Para, Puding pani Elvisovej a Konečná verzia a príde aj Krónerová a zas tam bude plno médií, každý sa bude presúvať z učebne do učebne ako magor, lebo budú výstavy a premietačky a diskusie a čo ja viem čo a zase bude v škole len cirkus a chaos..
@drejka Tak, my bojujeme za to čo máme na škole a za to sa oplatí bojovať, pretože máme celkom uvedomelých učiteľov Ale pokiaľ sa na slovensku nebudú mať dobre vzdelaní ľudia, nebudú sa mať dobre ani tí nevzdelaní.
@drejka Podľa mňa je to tak, veď pokiaľ nebude mať dostatočné, i finančné, uznanie lekár, či učiteľ, tak potom ho nebude mať ani roľník, a to nechcem nikoho ponižovať ani urážať. Pokiaľ všetci študovaní ľudia odídu do zahraničia, čo tu ostane? Kto bude robiť lekára, učiteľa,.?
@drejka S takouto formuláciou súhlasím aj ja. Celý systém je zle postavený, a nielen u nás, no my máme nevýhodu v tom, kde sme sa narodili. A každopádne, pokiaľ nepríde zmena, skončí to zle.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
(teda ako vo vyučovaní).
u nás mali 15minútový štrajk
a nie protestovat sami za seba
a este aj to posrat take slovenske a ubohe
» en.wikipedia.org/wiki/List_of_co...
kazdy si radsej hrabe na svojom piesocku
ale teším sa na to
@drejka S takouto formuláciou súhlasím aj ja. Celý systém je zle postavený, a nielen u nás, no my máme nevýhodu v tom, kde sme sa narodili. A každopádne, pokiaľ nepríde zmena, skončí to zle.