Mám tabletku na ktorej je jedna deliaca ryha takze sa da prepolit na polovicku, ale moja otazka je taka ci potom tu prepolenu polovicku tabletky mozem este raz prepolit (a tym padom by som dostal stvrtinu tabletky) aj ked tam uz nie je dalsia deliaca ryha?
Ja by som vzala pravitko presne odmerala.. ihlou by som urobila ryhu a tenkym nozom urobila z pol tabletky stvrtku... a ked chces osminu ..pockaj na majku z gurunu
Alebo si proste daj predpisat tabletky Kde budes mat iny dosage mg/g ucinnej latky
@mielikki a to ake lieky uzivas ze ich delis na sestiny ? A preco ich najprv rozdelis na sestiny a az potom drvis ? Preco ich rovno hned nerozdrvis ? A preco vobec drvis tabletky- naco je to dobre ?
@midnight no tieto tabletky sa polit mozu lebo tam je ryha ale je tam iba jedna ryha takze na polku sa to delit da, ale ci sa to moze aj na stvrtku predelit tak to uz neviem,
@henry25 A je to liek na predpis? Nemôžeš sa spýtať lekára? Ono aj keď je tam deliaca ryha, tak sa to nemusí prepoliť presne. Ja som tiež brala liek, ktorý som štvrtila a bola tam len jedna ryha. Skôr záleží prečo ho chceš štvrtiť a či bude mať potom dostatočný účinok.
@azizi Ano je to liek na predpis metoprol ratiopharm betablokator na srdce
Skratka ho chcem stvrtit preto lebo chcem vysadzovat po 6 mg po takejto velkej davke a to sa da jedine vtedy ak dany liek rozdelim na stvrtinu.
"či bude mať potom dostatočný účinok." preco by nemal mat ?
nie je bezpečné svojvoľne meniť dávku betablokátorov. po ich dlhodobom užívaní máš citlivejšie receptory ako pred liečbou a pri vysadení betablokátorov môže nastať výrazné zvýšenie tlaku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
a potom ešte drvím
Alebo si proste daj predpisat tabletky Kde budes mat iny dosage mg/g ucinnej latky
a preto, že mi to díler tak nakázal
=D
nebol cas vahat
Skratka ho chcem stvrtit preto lebo chcem vysadzovat po 6 mg po takejto velkej davke a to sa da jedine vtedy ak dany liek rozdelim na stvrtinu.
"či bude mať potom dostatočný účinok." preco by nemal mat ?
Aha nič, ja som len nevedela, prečo ho chceš štvrtiť, už rozumiem Ja som zas štvrtila pri nasadzovaní.