ahojte Nepoznáte niekto PC hru, kde by ste sa stali politikom, príp. diplomatom, a museli by ste vyhrať voľby alebo by ste dali sľuby svojim voličom, a museli by ste ich splniť, aby Vás ľudia volili aj v ďalšom volebnom období???? Existuje vôbec taká :
ale vyzerá dosť jednoducho, ak chceš niečo komplexné a pomerne realistické, odporúčal by som Supreme Ruler 2020, radí sa do žánru "grand strategy", a zaoberá sa kompletne vedením štátu, po vnútro- aj zahranično-politickej, ekonomickej, medzištátno-obchodnej, sociálnej, vojenskej stránke... skrátka tam riadiš komplet celý štát se vším všudy veľmi silno realistickým spôsobom (žiadne také ako civilization, o niekoľko úrovní komplexnejšie a reálnejšie). a je tam aspoň jedna kampaň ktorá je zameraná na to že "vyhraj voľby v danom štáte".
obsahuje celú zemeguľu so všetkými štátmi a niekoľkými alternatívnymi, ale vcelku realistickými scenármi budúcnosti, medzinárodnými vzťahmi a ekonomickými stavmi vytvorenými na základe ich reálneho historického základu a vcelku reálnych predpokladov ako by sa mohli vyvíjať, atď...
prípadne ak by si chcel niečo kde je väčšina hrateľnosti založená na pomerne detailnej interakcii dynastií a ich členov, niečo na štýl seriálu Game of Thrones, skús Crusader Kings 2, tí majú politický a spoločenský systém veľmo veľmo vymakaný.
@fluptak ešte... existuje Balance of Power, ktorá je bohužiaľ príííšerne stará, takže pochybujem že by si ju bol ochotný hrať, ale zaoberá sa obdobím studenej vojny, a veľmi, VEĽMI kvalitným spôsobom, väčšina ľudí čo ju hralo tvrdí že im pomohla skutočne pochopiť komplikovanosť a krehkosť vtedajšej situácie, z oboch strán železnej opony, že zrazu pochopili že ani jedna strana neboli "tí dobrí", alebo "tí zlí", a zrazu im to čo sa vtedy dialo dávalo zmysel úplne inak a omnoho menej čiernobielo.
...výhoda toho že je stará je tá že sa dá zadarmo legálne stiahnuť:
nevýhoda je, že na jej spustenie potrebuješ DosBox, a ako som už povedal, to, že je stará, takže málokto je dneska kvôli zastaralej grafike a interfaxu ochotný ju hrať.
@agrobrat victoriu dosť dobre nepoznám, ale z toho čo o nej viem mám pocit že je to viacmenej len užšie a na inú dobu zameraná Europa Universalis, ale inak v zásade úplne to isté, len iný setting, takže keďže EU už som spomenul, tak victoriu nemusím
@midnight na VICII sa mi viac páčia výskumy, manažment vojska aj budov, na EUIII zas vojny a to, že nemusíš si napr pridať celý ten veľký celkok ale len provincie ktoré chceš ...
a vždy ma v EUIII srala inflácia :/
ale takto celkovo ... je tma menší rozdiel ako napríklad medzi CK a EU, ale stále to nieje až také úplne rovnaké ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
The Political Machine
» www.politicalmachine.com/...
ale vyzerá dosť jednoducho, ak chceš niečo komplexné a pomerne realistické, odporúčal by som Supreme Ruler 2020, radí sa do žánru "grand strategy", a zaoberá sa kompletne vedením štátu, po vnútro- aj zahranično-politickej, ekonomickej, medzištátno-obchodnej, sociálnej, vojenskej stránke... skrátka tam riadiš komplet celý štát se vším všudy veľmi silno realistickým spôsobom (žiadne také ako civilization, o niekoľko úrovní komplexnejšie a reálnejšie). a je tam aspoň jedna kampaň ktorá je zameraná na to že "vyhraj voľby v danom štáte".
obsahuje celú zemeguľu so všetkými štátmi a niekoľkými alternatívnymi, ale vcelku realistickými scenármi budúcnosti, medzinárodnými vzťahmi a ekonomickými stavmi vytvorenými na základe ich reálneho historického základu a vcelku reálnych predpokladov ako by sa mohli vyvíjať, atď...
» www.paradoxplaza.com/SupremeRuler202...
ak by mohlo byť aj niečo nie zo súčasnosti, tak ma napadá Europa Universalis
» www.europauniversalis3.com/...
prípadne ak by si chcel niečo kde je väčšina hrateľnosti založená na pomerne detailnej interakcii dynastií a ich členov, niečo na štýl seriálu Game of Thrones, skús Crusader Kings 2, tí majú politický a spoločenský systém veľmo veľmo vymakaný.
» www.sector.sk/recenzia/29767/...
» www.crusaderkings.com/...
a inak ... kde si nechal Victoriu II ?
...výhoda toho že je stará je tá že sa dá zadarmo legálne stiahnuť:
» www.myabandonware.com/game/balance-of...
nevýhoda je, že na jej spustenie potrebuješ DosBox, a ako som už povedal, to, že je stará, takže málokto je dneska kvôli zastaralej grafike a interfaxu ochotný ju hrať.
a vždy ma v EUIII srala inflácia :/
ale takto celkovo ... je tma menší rozdiel ako napríklad medzi CK a EU, ale stále to nieje až také úplne rovnaké ...