@kukurica258 aha ked to vystudujes budes kecat o nicom .... tak či onak ...ak je toto cielom tvojho snazenia ...parazitovanie na ludoch ktorí pre spolocnost aj nieco normalne robia ....nech sa paci ...tvoja vec ...
Vyplatiť sa nevyplatí podľa mna ani jedno (hovorí človek, ktorý sám neštuduje obor, ktorý je zrovna zlatá baňa, čiže nebrať zle ) - pre mna osobne by z toho bola zaujímavejšia asi žurnalistika, hoci neviem-neviem. Ale vieš... ak chceš byť novinárka, často sa viac vyplatí mať prehľad o nejakej konkrétnej oblasti - a ak chceš písať do bulvárnych plátkov, je to dosť jedno, čo za školu máš - a ak aj budeš mať žurnalistiku, nebude to tak trochu degradácia - písať do nejakého... čo ja viem, nečítam to ... ? čiže možno politológia, mať prehľad o politike a potom o tom písať, ale ja ti neviem. nechcem ťa odrádzať, ale myslím,že práve tieto obory študuje v súčasnosti dosť veľa ľudí - viac, než odpovedá skutočnej potrebe. :/ Chod do toho skôr v prípade, že ťa to naozaj baví a nevieš si predstaviť robiť nič iné, taký človek urobí pre svoj sen viac ako niekto, kto ide len preto, elbo sa to možno oplatí
keď vyštuduješ žurnalistiku, bude z teba len novinár..keď vyštuduješ politológiu môže byť z teba aj novinár aj je tam viac možností a okruhov v ktorých môžeš pracovať
mne sa nepaci ani jedno lebo tak politologia na SR co ja viem ? sa mi to dako nezda a zurnalistika na SR? tiez s ami to dako nezda vlastne tu sa mi nic nezda
tak... ide o to, čomu sa chceš venovať v budúcnosti. Tiež som tak trochu novinár a žurnalistiku neštudujem a píšem o tom, čo ma baví sledovať ... v podstate každý môže by ť novinárom, avšak napísať plnohodnotný článok, ktorý má aj hlavu a patu a hlavne úroveň... hm.. tak to rovno choď na tú politológiu. Síce na žurne majú predmety určené na aktuálne prehľady (toto je však len na UKF), ale predsa len radšej byť odborník na danú oblasť, ako ju len tak sledovať... a zase, ak je človek šikovný tak nie je v ničom problém... len treba byť šikovný.
aj tak ma nikdy neptrestane baviť čítať názory ľudí na politológiu
že nie je dopyt, že to je o ničom a bez budúcnosti, že musíš mať známosti.. samé kecy. keď si pozrieš prieskumy, bratislavská politológia sa vôbec neumiestňuje zle, náš súkromný priekum na katedre ukázal, že skoro 90% ľudí sa zamestná okamžite po ukončení štúdia..
podľa mňa nie je ťažké začať písať, pokiaľ ti ide o to.. len treba vedieť, kam sa vopchať mne sa to na politológii celkom darilo, praxovala som od prvého ročníka, robila som v treťom sektore a vďaka tomu som dostala šancu písať trochu odbornejšie veci a bolo to super.
politológiu to, že som sa nedostala na žurnalistiku bola asi najlepšia vec, ktorá sa mi stala... z politológie máš omnoho širšie uplatnenie aj čo sa samotnej novinárčiny týka... štúdium žurny ti nedá do odbornosti dokopy nič, možno maximálne získaš nejaké kontakty
Ja som za žurnalistiku, ale to asi preto, že tam sama chcem ísť... reči typu, že keď to vyštuduješ môže byť z teba akurátne tak novinár ja neuznávam, lebo kľudne sa môžeš prepracovať na také pozície, o ktorých si akurát tak sníval, len musíš veľmi chcieť...ja osobne chcem
V prvom rade ti odporucim neprosit o rady na internete.Dalej ti poradim,ze len uplny laik,clovek ktory absolutne nevie o com hovori,teda vacsina naroda si odbor politologie spaja s politikou.Politologia ma ovela vacsie spektrum vyuzitia ako si to neodborna verejnost mysli.Aj ja mozem napisat,ze Oxford je onicom,nema to perspektivu.V prvom rade sa musis snazit jedine ty,pracovat na sebe,mat chut do toho co robis a potom sa uplatnis aj v neuplatnitelnom odbore.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Určite by som si vybrala žurnalistiku. Nikde nemáš napísané, že bude z teba novinárka píšuca v bulvári.
poď k náááám
ale ak ťa viac baví veda ako umenie, choď na politológiu.....
že nie je dopyt, že to je o ničom a bez budúcnosti, že musíš mať známosti.. samé kecy. keď si pozrieš prieskumy, bratislavská politológia sa vôbec neumiestňuje zle, náš súkromný priekum na katedre ukázal, že skoro 90% ľudí sa zamestná okamžite po ukončení štúdia..
podľa mňa nie je ťažké začať písať, pokiaľ ti ide o to.. len treba vedieť, kam sa vopchať mne sa to na politológii celkom darilo, praxovala som od prvého ročníka, robila som v treťom sektore a vďaka tomu som dostala šancu písať trochu odbornejšie veci a bolo to super.