polygamia mne osobne určite prirodzená nie je a to nie som žiadna puritánka, proste mi to nie je prirodzené a bodka, o tomto som smrteľne presvedčená. Ale - každý je iný. len preboha nezovšeobecnujte. pre každého je prirodzené to "jeho / jej", nie teda to "tvoje " iba toľko dáá!
@chillout Blaznis? Takto vecer? To uz su vsetky otazniky vykupene (skoro).. Uz len od sukromnych dodavatelov, ale tie maju vyssie ceny, takze "jasomhrdina (iamhero)" este dost setril podla mna..
.. Ale paci sa mi vyjadrenie "polygamia je prirodzena, monogamia je moralna", hoci ktovie, ci je to pravda, ale asi ano
@inkheart Mm, tiez nemam v laske to vecne zovseobecnovanie, ale prave toto je, myslim, jedna z tych mala veci, na ktore sa to naozaj da aplikovat. Lebo myslim, ze toto nemalo byt brane na jedincov, ale na ludsky druh, tak ako mas hociktore ine zivocisne druhy. To tiez nie je o ich individualite, ale su proste druhy zvierat, ktore ziju cely zivot s jednou partnerkou a potom take, co sa postaraju o zachovanie populacie a potom idu jednoducho "rozsievat" inam a o to, kde boli predtym, sa nestaraju. Ak to teda berieme z takto biologickeho hladiska, samozrejme. Citova monogamia, o tej by sa mozno polemizovat dalo. Ale nakoniec, budme radi, ze nie sme ako tzv. Cierna Vdova. Predstav si, ze by si partnera mala po kazdom milovani zjest - brr
@puco90 "NIE JE TO VHODNE" - to je predsa moralny & spolocensky zakon, nie? Alebo mozno viac vec moralky, ako rozumu. Rozum skor kroti rozmnozovaci pud sposobom, ze ak si nahodou spravis nejake male zavazky, budes sa o ne musiet po zvysok zivota nejak starat, lebo to tak zakon kaze - a to je, pore rozum, nevyhodne
taaakze to že polygamia je prirodzena som napisala preto lebo ide o zachovanie druhu a tvrdia to vsetky vedecke vyskumi . monogamia bola vytvorena umelo spolocnostou preto sa pytam ...
mnohoženstvo, áno? tak to mi bude na nič, keď tak, mnohomužstvo, nech sa páči, a chcem vlastný hárem
ale úprimne, nie nie, proste nie...keď chce niekto byť so mnou, nech je so mnou a nie ešte s tamtou a tamtou z dôvodu, že sa tak pária zvieratká...nedokázala by som žiť s pocitom, že to čoho sa dotýkam ja pred pol hoďkou osahával niekto iný a o desať minút to môže byť zasa niekto iný... a nie, moje teritórium je moje
@flussica oo ďakujem za vysvetlenie mňa len irituje keď niekto je schopný v jednej vete použiť 87980897987 otáznikov, výkričníkov, smajlkov zasebou a pod.
Som za monogamny vztah. Ale nebranil by som sa druzstvu volejbalistiek, alebo niecomu podobnemu . . . a pametaj si ich narodeniny, meniny, vyrocia . . .
Momentalne som za polygamny vztah (asi mesiac a pol...). Podla mna toto je jedna z veci, ktora sa da prisposobit tomu, co prave v zivote clovek potrebuje.
Navyše na polygamii nie je nič normálne, je to zvrátené, práveže absolútne neprirodzené až by to malo byť nelegálne. A aj kopa zvierat dokonca žije celý život len s jedným partnerom aj ak zomrie, tak už iného nebudú mať.
poznám samu seba. to, že by som mala možno kvalitnejší , vyváženejší sex neznamená, že by mi to zaručilo šťastie, iba to som tým myslela... práve naopak, i vdaka tým pár skúsenostiam, čo mám viem, že mi to spôsobuje pravý opak. prirodzené telu možno, ale čo, ked to nie je prirodzené mysli, vnútru, ...? to nič neznamená? lebo ono to nie je len o pudoch, alebo aspon nemalo by byť... ale viem, ja do tejto doby nepatrím ...
@inkheart prečo si myslíš, že je to len o sexe? Aj keby som mala do konca života žiť v celibáte, chcela by som viacerých partnerov, ak by mi jeden nestačil. Sú aj iné potreby ako sex a nie vždy ich jeden človek dokáže uspokojiť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
.. Ale paci sa mi vyjadrenie "polygamia je prirodzena, monogamia je moralna", hoci ktovie, ci je to pravda, ale asi ano
jeden by pral, druhý žehlil, tretí varil...
Prirodzené by aj bolo skočiť na pekné dievča v autobuse (rozmnožovací pud), ale rozum nám hovorí, že to nie je vhodné....
ale úprimne, nie nie, proste nie...keď chce niekto byť so mnou, nech je so mnou a nie ešte s tamtou a tamtou z dôvodu, že sa tak pária zvieratká...nedokázala by som žiť s pocitom, že to čoho sa dotýkam ja pred pol hoďkou osahával niekto iný a o desať minút to môže byť zasa niekto iný... a nie, moje teritórium je moje
Navyše na polygamii nie je nič normálne, je to zvrátené, práveže absolútne neprirodzené až by to malo byť nelegálne. A aj kopa zvierat dokonca žije celý život len s jedným partnerom aj ak zomrie, tak už iného nebudú mať.
poznám samu seba. to, že by som mala možno kvalitnejší , vyváženejší sex neznamená, že by mi to zaručilo šťastie, iba to som tým myslela... práve naopak, i vdaka tým pár skúsenostiam, čo mám viem, že mi to spôsobuje pravý opak. prirodzené telu možno, ale čo, ked to nie je prirodzené mysli, vnútru, ...? to nič neznamená? lebo ono to nie je len o pudoch, alebo aspon nemalo by byť... ale viem, ja do tejto doby nepatrím ...