Chcela by som sa opýtať,ak sa žena vydá a chcesi enchať dve priezviská aj po seba a po manželovi ktoré ide skôr ked sa píše jej celé meno? či po manželovi alebo jej dieučenské?
ja som to teraz nedávno pozerala.. u nás na Slovensku keď si chceš nechať aj svoje meno, tak prvé máš manželovo a potom druhé svoje.. ak to už chceš zrušiť a chceš len manželovo meno, tak idete na úrad a za sto euro ti to urobia a o pomlčke neviem nič
@mauinka tak na jednu stranu máš pravdu, ale keď má rada svoje priezvisko alebo také niečo tak prečo nie ?? Je to jej rozhodnutie. (len môj názor na to)
@mm47 to je rozumný argument ale nie, ja som nechcela rýpať ani nič, len ma to zaujímalo že prečo si to myslíš.. nič som sa síce nedozvedela ale aj tak ďakujem za odpoveď
@fatrgas ja by som si moje nechala, len keby sa volal chlapík nejak maximálne smiešne aj tak sú s tým mojím len problémy lebo to nikto po telefóne nevie správne napísať
V nasej rodine smie vlastnit nehnutelny majetok a hospodarit s nim len ten, kto sa narodil ako priamy pokracovatel rodu. Osoba nenesuca vylucne priezvisko rodiny, sa za sucast rodiny nepovazuje. Pri rozvode manzelka straca priezvisko rovnako ako aj jej dieta, a obaja stracaju narok na nehnutelny majetok. Takze u nas by vlastne tymto znemoznila zabezpecenie svojho potomka majetkom a rovnako aj seba napr. na starost pri ovdoveni a p.
@zmyja365 Tak sa porad s buducim manzelom ci mu to nebude vadit , mne by to vadilo dat si meno po zene , pokial by som sa priezviskom nevolal napriklad "Kokot"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
toto netuším, ja by som si vygúglila dakoho, kto to tak má a zistila, ktoré z toho je to pôvodné
nechápem tie piče s dvoma priezviskami. je to maximálne trápne.
Či podčiarknuť svoju "sebestačnosť a individualitu" ešte aj v manželstve?
WTF? Niekoho si vezmem, tak si kurva vezmem aj jeho priezvisko.
Proste pride mi to trapne , nejaky complex ktory maju feministky.
Nic ine v tom nevidim