mám na vás dve otázky:
1. neviete nejakú stránku kde sú nejakí chemici a odpovedajú nevediacim? Proste cheické fórum
2. máme myo-inositol (cyklohexan-1,2,3,4,5,6-hexaol) a mám urobiť čo najstabilnejšiu konformormáciu. podľa mňa by mali byť všetky
Podla mna vsetkych sest ekvatorialne by sa celkom tlacilo
A ved si vygugli inositol stability, vyjde ti nejaky pejpr o tom, ze v polarnom rozpustadle je kvoli podielu vazbovej energie vodikovych mostikov najstabilnejsi tamten stereoizomer.
A vdakabohu, ze nie som chemicka, proste toto je uplna malicherna picovina, ktora sa zdovodnuje interpretaciou experimentalnych dat a pokial nemas tie data, tak to nemas z coho vymysliet. A vobec, koho zaujima, ktory je najstabilnejsi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
4 komenty
A ved si vygugli inositol stability, vyjde ti nejaky pejpr o tom, ze v polarnom rozpustadle je kvoli podielu vazbovej energie vodikovych mostikov najstabilnejsi tamten stereoizomer.
A vdakabohu, ze nie som chemicka, proste toto je uplna malicherna picovina, ktora sa zdovodnuje interpretaciou experimentalnych dat a pokial nemas tie data, tak to nemas z coho vymysliet. A vobec, koho zaujima, ktory je najstabilnejsi
/end rant