@3 pozor ale je rozdiel medzi CD s windowsom a bootovacim CD...napriklad ked som preinstalovaval windws tak som potreboval bootovacie CD lebo mi nechcelo rozdelit disk...ked tam vlozis CD stale sa ti to zobrazuje?
@8 jj je ale tak je az po spusteni na plochu a je to jednoduche ...len kliknes na aktualizovat cez net a nejake dve picovinky an neviem taktoz hlavy a mas to
ja mam cracknuty genuine XP CZ 2002 PRO co sa tvari ako origo, sam si tahuje aktualizacie aj minule si stiahol SP3, a prejde cez vsetky kontroly pravosti...urcite aj taka vista je takze si ju stiahni a urob si z nej bootovacie CD
ja mam tiež windows vista home premium 32-bit ked zapneš PC tak stlač shift+f10 to más možnosti na boot a potom lem cliknes na reset alebo keď ti to aj tak nepôjde tak stlač ctrl+del a clikni za task tak más všetky aplikácie a všetky máju byt in progress a ktore nemal tak zapni ich a daj si slovenčinu do PC dám ti linku ako to spraviť ze zmenis celi pc na slovensky to video som osobne robil
@21 mas pravdu ..ja sa tiez nechystam presedlat na vistu ..vobec sa mi nepaci ten OS a pre mna je maximalne nevyhovujuci a navyse ma viac nevyhod ako vyhod
aha čiže tu sa jedná o nelegálnu vistu? tak tu by som rady moc nečakal to už radšej nejaké craknuté Xpčka, kto vie ak sa bude chovať vista............prečo si nekupujete PCčka s OEM verziami windowsov?
@djdaniels akože neverím žeby vista stála toľko OEM Vista Home Premium by toľko určo nestála a to nehovorím o Basic verzií, to bude asi trochu zastaralý príklad že? je jasné že skladné ceny sú lepšie ako tie komerčné v obchoďakoch, o tom som sa Ja poučil tiež.....svine z NAY!!!!!!
Keď som mal ja nelegálne XPčka na PC musel som to preinštalovavať pomaly každý mesiac a to som používal aj dobrý antivir, teraz čo mam noťas z OEM vistama, všetko ide o hodne lepšie, to je aj v tom ako si sadne hardvér a softvér......značkové PCčka sú na tom o hodne lepšie ako nejaké poskladané laciné mašinky alebo sa mýlim?
jasne tych verzii je vela...OEMky stoja zvacsa celkom prijatelne
aj ked ja by som radsej dal prednost verzii profesional ako home atd...a radsej kupil starsi XP PRO ako novy VISTA za tu cenu nejaku HOME...
OEM by som dal za byhodu pri kupe NB kde si aj tak nemozes don navyberat komponenty uplne podla seba...
-ja by som konkretne nikdy nekupoval hotovu PC zostavu desktop pretoze oni trpia vela nehuhmi ktre su niekedy zakryte celkom peknou cenou ..v porovnani zo skladom aj tak vela
-medzi tie neduhy ale patria tie najdolezitejsie veci pre stabilitu pc ktore aj vyzarne zniznia naklady na stavbu zostavy predajcom,tj: maticna doska(do navonok nadupanej zostavy daju maticnu dosku ktorej vykon na papieri je pekny v realne ale je hodne pomalsia ako konkurencia od lepsej znacky s horsimi parametrami,menej moznosti nastaveni biosu,mensia komaibilita s dalsim upgradom hardwaru,prehrievani chipu na maticnej doske, prip dokazana vyssia kazlivost konkretneho kusu),dalej to moze byt ZDROJ kde vacsinou tito predajcovia ako NAY,DATART atd ale aj SHARK a dalsie davaju do zostav zdroje neznamich znaciek,zdroje,ktore maju pisany vykon 400W napriklad ale po ich zmerani v zatazi zistis ze ten zdroj je porovnajuci zo zdrojom kvalitnym od OCZ napr o vykone 200W(nehovoriac ze odidenie zdroju moze sposobit likvidaciu dalsich komponentov pc!!!),dalsou nevyhodou mozu byt RAM ,kde budu pouzite kusy lacnejsich vyrobcou s horsenym casovani, podobne u VGA mozu pouzit VGA srovnakym chipom na pohlad ale omnoho horsimi parametrami pameti prip pamete niesu dostatocne chladene, a dalsia vec je celkovo chladenie tychto zostav ktore je NEPOSTACUJUCE vo vacsine pripadov,a za veliku nevyhodu by som dodal aj ze nemozes v zaruke do pc robit ziaden upgrade mimo predajcu...tj chces vymenit VGA musis si ju kupit u predajcu(mozno aj za velmi nevyhodnu cenu)musis mu zaplatit za pracu a navyse stale to nemusi byt ono,lebo nebude staci zdroj prip chladenie zostavy ...zistis ze dalsie investicie cakaju ...
preto doporucujem!!!...ked mate niekoho znameho kto sa vyzna do pc a moze kupovat v skladoch kupujte tam a nechajte si poskladat
co sa tyka mna tak vsetky pc co som zatial mal som si staval sam a som vzdy bol spokojny , v cenovej skupine ktoru som si mohol dovolit som mal to naj co sa dalo zohnat....okrem NB kde som toho moc menit nemohol ...hoci 512mb ram ktoru mal nepostacovala dokupil som 1GB RAM kedze NB bol zo skladu sklad nieje predajca a mohol som upgrade previest ja sam bez toho aby som prisiel o zaruku...to iste sa chystam spravit HDD
tuto vetu by som poopravil v rychlosti som ju teda pekne skomolil
,,a dokupil som 1GB RAM kedze NB bol zo skladu sklad nieje predajca a mohol som upgrade previest ja sam bez toho aby som prisiel o zaruku...to iste sa chystam spravit HDD"
vlastne sklad je predajca NB ale nevykonava na nich upgrade len servis ...a kedze posielat to vyrobcovi sa to nevyplati tak sklad s vyrobcom stanovili takyto upgrade za povoleny
@29 čo sa týka výmeny RAM či HDD pri notbukoch neprichádzaš tým o záruku, stačí tam hodiť starý hardver, aspoň tak nejako som to vypochopil z jedneho fóra kde o tom polemizovali. tie akciové PC zostavy sa mi nikdy nezdali nadupané a za tie ceny, fakt museli niekde ubrať, ale to isté platí aj pri notbukoch, ten čo sa nevyzná bude nadávať na isté značky, ako som už dosť často počul, napr : aha to čo maš v tomto HP máš aj v tomto ASUSE za o dosť lepši cenu!!! hej len sa mi stačí pozrieť na ten asus a už viem na čom som celkom sranda ako ľudia dôverujú laciným značkám ktoré s výrobou nemajú ani poriadne skúsenosti
@31 no to je polemizovania hodne s tou zarukou ...ono niekedy ju predajca aj moze zmenit...ale u vacsiny su tieto vymeny povolene ...ale stretol som sa aj s NB ktore mali napr plomby tam ..
hej to s tymi znackami je divne ...aj ked ja sa nedrzim cisto znaciek ..lebo niektora moze byt dobra v tom niektora v inom...a ked si idem nieco kupovat precitam viac recenzii o tom istom vyrobku od roznych autorou a z toho aj dost vyrozumiem...
tak k tym NB..je to aj o znacke...nieje to o tom ze nemaju v tom skusenosti tie firmy..ono maju neboj niektore viac niektore menej ale dostatok vsetky.. ..vsetko je to ale o tom ako vyrobit NB za najmenej nakladov a co najlepsi zisk mat a to uz nie vsetky vedia dat dokopy....potom preto taky ACER patri k najhorsim znackam NB....
osobne co poznam ..vela ludi kupuje HP..sice im nechapem..lebo je vela lepsich znaciek co v tej cene ti dava v podstate to iste..a dnes uz aj znacky ako DELL isli cenou dole ..nehovoriac o TOSHIBE..a urcite dam prednost TOSHIBE ako HP...
-mne osobne HP neseklo ..nepacia sa mi tie NB celkovo..oni sli kvalitou velmi dole posledne roky...a tie najdrahsie co maju su sice kvality priemernej ale za tu cenu mam uz fakt DELL a to uz je o inom niecom ..
ja konkretne mam ASUS..teraz bude rok co ho mam a nemozem nan povedat ani jedneho zleho slovka...vybral som si ho preto lebo pomer/cena vykon bola velmi prijatelna vtedy a taktiez aj kvalita spracovania velmi slusna na konkretnu cenovu skupinu NB..a celkovo myslim ze NB od ASUS su dost podarene...nepatria medzi spicku ale su dobra kupa...(nebra by som znacky ACER-mizerna kvalita,MSI-tiez mizerna kvalita u vela modelov,HP-moc predrazene a nicim vynimocne)...cize z cenovo pristupnejsich ASUS....z drahsich napokon uz cenou celkom slusnych TOSHIBA,DELL
Tak s tou Toshibou je to fakt pravda, dizajnovo sú to moc pekné notbuky, presvedčil ma o tom hlavne kamoškyn teraz si presne nespomeniem na model ale pomer cena výkon a vyhotovenie parada no čo sa týka asusov, neviem ale je to asi vec vkusu ale mne sa vôbec nepáčia, páru som ich videl ale pre mňa žiadna sláva, HP ma širokú škálu notbukov, stačí si vybrať buď vyšší výkon nižšia kvalita alebo naopak, K značkám ako ACER a MSI sa ani vyjadrovať neoplatí, tie ich pánty sa urvú možno už po roku keď nie aj skvôr, jedno MSI som mal z procákom AMD Atlohon,ešte bol aj debilne vyvážený, baterka procak všetko bolo strieskane vzadu, čiže keď som ho mal na kolenách furt sa mi nakláňal dozadu,to hučalo, to sa nahrievalo, to sa potom aj chladič dosral ešte že mi to vymenili za iny ja jednoducho hovorím keď chce ísť nikto do niečoho lacnejšieho tak radšej HP ako Acer ale zase FS amilo notbuky su na tom celkom slušne, a zase notbuky od Dellu sa mi nepáčia.......všetko je to fakt vec vkusu
jj MSI notebooky su hruza ..kamos ma teraz taky jeden a uz tri krat ho mal v servise a teraz mu zase blbne a to ho ma stvrt roka..proste hruza...FS..co ja viem nie najhorsie ..ale vraj konci vyroba tak to uz neriesim ...tak kamos mi robi servisneho technika u NB FS,HP,TOSHIBA a tiez som sa s nim zhodol ze TOSHIBA je naj ..aj si planuje teraz vymenit NB za nejaku novu TOSHIBU...
do NB by som AMD procak nebral...AMD su super procaciky ale do DESKTOPU na hry
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
ad 1: format c
ad 2: install windows xp ;o)
drzim palce nech to rozbehnes
vista je neprehľadná..aspoň pre mňa zvyknutého na xp
je príliš zložitá a žerie nehorázne veľa pamäte..
určite má i svoje výhody..ale je ich tak málo..alebo sú tak nepodstatné, že sú irelevantné..
inak ja mám xp...a asi presedlám na linux..i keď to pre mňa hračka nebude..
ale windows sa vyhráža že do 2 rokov prestane xp aktualizovať..
,,.prečo si nekupujete PCčka s OEM verziami windowsov? " to sa pytam aj ja ked uz vysolil tipek skoro 30tis za pc ktore ma hodnotu 18tis v sklade
Keď som mal ja nelegálne XPčka na PC musel som to preinštalovavať pomaly každý mesiac a to som používal aj dobrý antivir, teraz čo mam noťas z OEM vistama, všetko ide o hodne lepšie, to je aj v tom ako si sadne hardvér a softvér......značkové PCčka sú na tom o hodne lepšie ako nejaké poskladané laciné mašinky alebo sa mýlim?
aj ked ja by som radsej dal prednost verzii profesional ako home atd...a radsej kupil starsi XP PRO ako novy VISTA za tu cenu nejaku HOME...
OEM by som dal za byhodu pri kupe NB kde si aj tak nemozes don navyberat komponenty uplne podla seba...
-ja by som konkretne nikdy nekupoval hotovu PC zostavu desktop pretoze oni trpia vela nehuhmi ktre su niekedy zakryte celkom peknou cenou ..v porovnani zo skladom aj tak vela
-medzi tie neduhy ale patria tie najdolezitejsie veci pre stabilitu pc ktore aj vyzarne zniznia naklady na stavbu zostavy predajcom,tj: maticna doska(do navonok nadupanej zostavy daju maticnu dosku ktorej vykon na papieri je pekny v realne ale je hodne pomalsia ako konkurencia od lepsej znacky s horsimi parametrami,menej moznosti nastaveni biosu,mensia komaibilita s dalsim upgradom hardwaru,prehrievani chipu na maticnej doske, prip dokazana vyssia kazlivost konkretneho kusu),dalej to moze byt ZDROJ kde vacsinou tito predajcovia ako NAY,DATART atd ale aj SHARK a dalsie davaju do zostav zdroje neznamich znaciek,zdroje,ktore maju pisany vykon 400W napriklad ale po ich zmerani v zatazi zistis ze ten zdroj je porovnajuci zo zdrojom kvalitnym od OCZ napr o vykone 200W(nehovoriac ze odidenie zdroju moze sposobit likvidaciu dalsich komponentov pc!!!),dalsou nevyhodou mozu byt RAM ,kde budu pouzite kusy lacnejsich vyrobcou s horsenym casovani, podobne u VGA mozu pouzit VGA srovnakym chipom na pohlad ale omnoho horsimi parametrami pameti prip pamete niesu dostatocne chladene, a dalsia vec je celkovo chladenie tychto zostav ktore je NEPOSTACUJUCE vo vacsine pripadov,a za veliku nevyhodu by som dodal aj ze nemozes v zaruke do pc robit ziaden upgrade mimo predajcu...tj chces vymenit VGA musis si ju kupit u predajcu(mozno aj za velmi nevyhodnu cenu)musis mu zaplatit za pracu a navyse stale to nemusi byt ono,lebo nebude staci zdroj prip chladenie zostavy ...zistis ze dalsie investicie cakaju ...
preto doporucujem!!!...ked mate niekoho znameho kto sa vyzna do pc a moze kupovat v skladoch kupujte tam a nechajte si poskladat
vysledkom bude : mensia vysledna cena,lepsi vykon,moznost kedykolvek upgradovat bezplatne atd
co sa tyka mna tak vsetky pc co som zatial mal som si staval sam a som vzdy bol spokojny , v cenovej skupine ktoru som si mohol dovolit som mal to naj co sa dalo zohnat....okrem NB kde som toho moc menit nemohol ...hoci 512mb ram ktoru mal nepostacovala dokupil som 1GB RAM kedze NB bol zo skladu sklad nieje predajca a mohol som upgrade previest ja sam bez toho aby som prisiel o zaruku...to iste sa chystam spravit HDD
,,a dokupil som 1GB RAM kedze NB bol zo skladu sklad nieje predajca a mohol som upgrade previest ja sam bez toho aby som prisiel o zaruku...to iste sa chystam spravit HDD"
vlastne sklad je predajca NB ale nevykonava na nich upgrade len servis ...a kedze posielat to vyrobcovi sa to nevyplati tak sklad s vyrobcom stanovili takyto upgrade za povoleny
hej to s tymi znackami je divne ...aj ked ja sa nedrzim cisto znaciek ..lebo niektora moze byt dobra v tom niektora v inom...a ked si idem nieco kupovat precitam viac recenzii o tom istom vyrobku od roznych autorou a z toho aj dost vyrozumiem...
tak k tym NB..je to aj o znacke...nieje to o tom ze nemaju v tom skusenosti tie firmy..ono maju neboj niektore viac niektore menej ale dostatok vsetky.. ..vsetko je to ale o tom ako vyrobit NB za najmenej nakladov a co najlepsi zisk mat a to uz nie vsetky vedia dat dokopy....potom preto taky ACER patri k najhorsim znackam NB....
osobne co poznam ..vela ludi kupuje HP..sice im nechapem..lebo je vela lepsich znaciek co v tej cene ti dava v podstate to iste..a dnes uz aj znacky ako DELL isli cenou dole ..nehovoriac o TOSHIBE..a urcite dam prednost TOSHIBE ako HP...
-mne osobne HP neseklo ..nepacia sa mi tie NB celkovo..oni sli kvalitou velmi dole posledne roky...a tie najdrahsie co maju su sice kvality priemernej ale za tu cenu mam uz fakt DELL a to uz je o inom niecom ..
ja konkretne mam ASUS..teraz bude rok co ho mam a nemozem nan povedat ani jedneho zleho slovka...vybral som si ho preto lebo pomer/cena vykon bola velmi prijatelna vtedy a taktiez aj kvalita spracovania velmi slusna na konkretnu cenovu skupinu NB..a celkovo myslim ze NB od ASUS su dost podarene...nepatria medzi spicku ale su dobra kupa...(nebra by som znacky ACER-mizerna kvalita,MSI-tiez mizerna kvalita u vela modelov,HP-moc predrazene a nicim vynimocne)...cize z cenovo pristupnejsich ASUS....z drahsich napokon uz cenou celkom slusnych TOSHIBA,DELL
do NB by som AMD procak nebral...AMD su super procaciky ale do DESKTOPU na hry