htc je plastova haraburda...z tychto dvoch urcite N8...lepsia navigacia, lepsi fotak, lepsia vydrz, kvalitne hlinikove spracovanie, radio vysielac, da sa pripojit k tv cez since alebo hdmi, da sa k nemu pripojit usb kluc, klavesnica, mys, disk atd...jednoducho neni o com...
@riki137 ty co mas furt s tym nokiu neber? co mas pro nej? si niekde pocul jedna babka povedala a tak odvtedy nie nie nokiu nie?
HTC, podla mna. Preferujem Android pred Symbianom, HTC ma lepsi procesor aj RAM pamat, fotak ma lepsi nokia ale to by ma osobne netrapilo, neviem ako teba.... navyse htc ma lepsiu baterku aj rozlisenie, ale tak tvoja vec
kosmiklove, tomtoylc, vy tu sirite take klamstva chlapci ze to az neni pekne. kosmik tomu aspon trochu rozumie, ale jeho argumenty su vazne neobjektivne.
podla toho čo chceš robiť... na tom HTC bude určite lepší browsing alebo pozeranie nejakého videa, určite bude rýchlejší.. android je svižnejší a rozšírenejší..
Nechapem, ako mozes toto porovnavat, EVO je minimalne 2x rychlejsie a este aj momentalne lacnejsie. Ber ho, ak ho este stihnes. Mame ho doma a mat po ruke tych par euracov hned predavam Desire a berem tiez...
tomytoylc, klameme nebol dobry vyraz, skor zavadzate.
Povedz mi na zaklade ktorych specifikacii odporucas N8 oproti EVO ? Lebo povedat ze zober si nokiu lebo vsetci su nakazeni androidom je dost teply argument. Na nabijanie kazdy vecer tiez neviem ako si prisiel, pozri si vydrz baterky a cas hovoru. A to ne len v tomto fore ale vsade siris taketo haluze.
kosmik @7 , lepsia navigacia v com ? z kolkatich navigacii si mozes vybrat pri symbiane, z 2 ? lepsi fotak, ano ma viac Mpix. Na lepsiu vydrz zabudni, pri 2G ma N8 lepsi standby, pri 3G EVO ale je to zanedbatelne oproti ostatnym parametrom. Napisat ze "jednoducho neni o com" je zavadzanie fanboyov nokie a ne objektivne argumenty.
@tryptaminedream je pravda, ze kamarat (ktory bol tiez zazraty do nokie) mal nokiu a ked na nej zapol navigaciu, nejakym zazrakom mal signal do 10 sekund. Ked som mu dal do ruky EVO, nokiu vyhodil a teraz sa z neho konecne raduje inac sygic ide na androide v pohode...
ta baterka moze byt na nokii vseobecne lepsia ale to je jedine plus
HTC JE PLASTOVA HARABURDA? tebe uz nacisto drbe? To je takmer cisty kov praveze.. Keby si videl kolko ten moj prezil padov na asfalt.. A tie plusy co tam pises, jak keby to HTC nemalo. Proti nokii mam to, ze podpisala zmluvu ze do vsetkych smartphonov bude davat WP, a momentalne tam kde WP nema, je este drbnutejsi symbian. Nokia nepatri do smartphonov uz len kvoli OS. Z toho hore uvedeneho uznavam Lepsiavydrz, vydrz tam zere kvoli velkemu 3d displeju, neviem ako nieco moze mat "lepsiu navigaciu", kym to nema vysuvaciu gps antenu -.-. Lepsi fotak, to je diskutabilne, lebo EVO 3D robi 3d fotky. A jak keby HTC nemalo USB a nedalo sa tam vsetko vyse uvedene pripojit. + Android market ma o dost vacsi vyber aplikacii ako Ovi..
+ Vydrz zavisi od pouzivania internetu, wifi, gps, bluetooth atd, a v tomto sa android dokaze viacej kontrolovat. + Na androide mas sirsi vyber v navigaciach.
@moonbeam Ako vravis, to je dnes uz standard. Ja som pred mesiacom zacal tiez vyuzivat naplno GPS kvoli robote a tiez mam signal do 10 sekund, asi aj menej (mam ZTE Blade), iphone to iste. A uz nemusi byt zariadenie nalepene na okne ale aj na sedadle spolujazdca je signal aktivny. S casmi windows mobile sa to neda porovnat. Ak si pozres tu tabulku tak baterka je lepsia na HTC, konkretne tu teda. Je mozne ze inde je to inak.
@tryptaminedream jj baterka je lepsia, no cpu teoreticky 4x rychlejsie + mega displej a este ked aktivujes datove protokoly amen ja to riesim dokovaciou stanicou, pridem domov, posadim do nej a po chvilke je mobil nabity takze baterku neriesim...je to to iste ako mat sportove auto s turbom a 300 konmi, jazda paradna ale casto tankujes
moonbeam, je to tak. android je taky ze ked na nom hras 2 hodiny vkuse hry tak sa vybije. na druhu stranu ak ho pouzivas ako mobil polozeny na stole, vydrzi 4 dni. ak v noci zapinas flight mod tak vydrzi 6.
ja to tu rozoberať nebudem a už vôbec nie ked tu nabehneš z nejakou ,,teplou,, tabulkou aku tomu hovoríš ... ja hovorím na základe praktických skúseností a nie podľa tabuliek ... android mi proste sko OS absolútne nevyhovuje po viacerých stránkach ... prečo myslíš, že nemám nejaké HTC za 300-400€ lebo symbian vy vyhobuje viac ...dnes tam ešte nahodím belle a trochu si ho prispôsobím podla svojích potrieb a budem nadmieru spokojný
@riki137 LOL uz len z tohoto je vidiet ze ty sa absolutne nevyznas...nieze nevies nic o nokii ale tak isto nevies nic ani o htc...
povedat ze htc je prevazne z kovu zo vsetkych htc co som drzal v ruke tak ani jedno nemalo nikde kov..este som pre istotu pozrel do recenzie aby som si potvrdil moje informacie a hla: "Miernu vôľu by sme síce miestami našli, ale pri používaní nám pod rukami nič nevŕzga a plasty sú príjemné na dotyk. Absenciu kovu sa neodvážime kritizovať."
z tych plusov co som napisal...htc z toho nema NIC...aspon nie konkretne toto evo 3D...to ze podpisala zmluvu z MS...zo zaciatku som na to nadaval aj ja ale uvidime co bude z WP o par rokov...co sa tyka symbianu...neviem na zaklade coho tvrdis ze je drbnuty ked uz len v zaklade dokaze toho viac ako android..lepsia navigacia v tom ze uz v zaklade mas vsetko potrebne k tomu a telefon je hned pripraveny navigovat...na androide google maps je picovina a sygic si musis kupit...co sa tyka vyberu navigacii tak neviem kde @tryptaminedream bere ze su na vyber 2 kedze ich omnoho viac...
to ze htc robi 3d fotky z neho lepsi fotomobil nerobi nokia ma lepsiu optiku a xenon blesk a to nehovorim o tom je htc nikdy nerobilo dobre fotaky..to ze ma market viac aplikacii...to je mozno ako jedine z casti pravda ale to je sposobene tym ze nokia nepusta do marketu kazdu kokotinu ako google kde mas dokonca moznost nakazy malwarom atd...
takze predtym ako zacnes nieco pisat tak si zozbieraj nejake skusenosti a potom vypustaj takeho hlody
@tryptaminedream u teba poviem len tolko ze hentie papierove udaje su picovina...vykon je mozno lepsi (aj tak neviem k comu ti taky vykon je), display vacsi a to je vsetko...nokia ma sice mensiu kapacitu baterky ale ma mensi a usporrnejsi display...co sa tyka ceny...porovnavas cenu dovozu s cenou oficialnou coz je dalsia blbost...htc evo 3d je drahsi ako n8 v kazdom eshope kde kupujes telefony urcene pre sk trh...inak sa da zohnat N8 za cca 260e -.-
este na margo, na vyber boli v tomto topicu dve moznosti, o tom bola rec. a ty si mu v prvom prispevku poradil telefon ktory je o 100 eur drahsi a parametrovo o 2/3 horsi, v zmysle ze nie je o com diskutovat. a este sa pritom tvaril ze ludia ktori radia nieco ine su nesvojpravni.
@tryptaminedream nie vsetko co je vykonnejsie musi znamenat ze je lepsie...toto je taky isty flamewar ako u susedov kde sa vecne hadame ci je lepsie nintendo ds alebo sony psp kde kopec ludi pise ze psp je lepsie lebo je vykonnejsie a ma lepsiu grafiku -.- pritom nds nikdy v rukach nedrzali...toto je to iste...
btw co sa alzy tyka tak to je dost pochybny shop co sa tyka spokojnosti zakaznikov ktorych poznam...v najlepsom sk shope s telefonmi stoji n8cka 345 € a toto htc 383 € ...a ako som uz pisal tak ako toto htc sa da zohnat za 280e tak n8 sa da zohnat za 260e...takze o tej cene by sa dalo diskutovat...pretoze to ze niekde zozenies lacny telefon neznamena ze usetris ale si s tym narobis aj kopec problemov hlavne pri pripadnej reklamacii...o nesvojpravnosti som nic netvrdil...radim len to co je v mojich skusenosti lepsie...kazdy koho poznam je s N8 spokojny pretoze ten telefon je fakt podareny...to ze si nokia pokazila meno pri modeloch 5800, n97 to je uz druha vec ktora je uz davno za nami a teraz svita na lepsie casy s nokia belle a telefonmi lumia...staci sa pozriet na ich uspech v krajinach kde sa uz predavaju...takze asi tak...
@monicqa15 vacsinou to dopadne tak ze dotycny zalozi forum s otazkou kde potrebuje poradit a uz nikdy viac sa v tom fore neukaze...aspon co sa tyka takychto neznamych nickov....takze uvidime
ja uz sa nevyjadrujem, kazdy ma svoje skusenosti, @kosmiklove mas pravdu v nokii mas v zaklade navigaciu, ja som dal do googlu sygic...ale nemyslim si, ze android moze byt horsi ako symbian, v nicom...mozno je jednoduchsi na ovladanie pre cloveka ktory pouziva telefon na zakladne veci
@kosmiklove Ak má Desire čisto plastovú konštrukciu, tak potom aj ja som z plastu, pretože na mojom mobile je dostatočne vidno že je aj z hliníku. Tak teraz si ja zacitujem o Desire: "It's made of glass, plastic and aluminum. The entire front of the phone is aluminum, the back and the battery cover is high-quality plastic with a rubbery feel to it, which gives you a better grip.".Z tvojho "(aj tak neviem k comu ti taky vykon je)" sa da dokonale vycitat ze davas nazory subjektivne a za kazdu cenu budes na strane nokie. Neviem skadial si prisiel na to Symbian je lepsi ako Android. Android ma WiFi Hotspot, je OpenSource, má širšie možnosti pre aplikácie (custom launcher/locker/keyboard and so on..), má plný Flash, nie "Flash Lite", Nokiu N8 som v ruke ešte nedržal, ale z videa vidím, že je teda o dosť pomalšia než môj telefón. A nadávaš na malware na Androide, jak keby ho Symbian nemal. Uznávam že vstavaná Ovi navigácia je lepšia, v tomto zatiaľ symbian vyhráva, kým nám sem Google nedonesie na Slovensko navigáciu.
"hentie papierove udaje su p*covina", presne, lebo všetky technické špecifikácie má v skutočnosti nokia 4x lepšie, a htc ani z štvrtiny tak dobré, že? To že 1Ghz, si len vymysleli aby mali s čím machriť, že?
co sa alzy tyka tak to je dost pochybny shop co sa tyka spokojnosti zakaznikov ktorych poznam.
Ty kokóóóós!
Veď ja mám takmer všetko z alzy, dodajú ti to do 1 prac. dňa, a za určitých podmienok nemusíš platiť DPH.
Držal som PSP (3000) aj NDS v rukách, a PSP je lepšie už len z dôvodu rozlíšenia a grafiky, neviem aké iné faktory by tam mali byť. Plus NDS malo nechutne škaredé kockaté menu, ako aj celé dve kockaté displaye.
som nedopisal vetu som napisal do googlu sygic apk, stiahol cez filestube najnovsie .apk, dal do desire, spustil, cez wifi si sam stiahol mapy a zbytok a ide v pohode...
@riki137 chlapce ty si uz nacisto jebnuty? bavime sa o EVO 3D ze je z plastu tak sem netahaj teraz desire...a mimochodom N8 je cela z hliniku...
symbian ma wifi hotspot tiez...aplikacia sa vola joikuspot -.- co sa tyka kustomizacie...launchery, lockery, keyboyardy, custom romky, skiny na widgety, temy, atd atd..toto vsetko ma aj symbian...ver mi..marne hladas nieco co ma android a symbian nie...symbian ma tak isto podporu plneho flashu...to ze sa vola flashlite je cisto iba nazov a nerobi z toho nejaku osekanu verziu...tak ci tak flash pre mobilne telefony konci...
neviem ake video si ty pozeral ale symbian belle je pekne svizny...na rychlost sa nestazujem...i ked v niektorych pripadoch je nokia naozaj o malinko pomalsia...
s tym malwarom si si nasral do huby pretoze na symbian NEEXISTUJE ziadny virus, malware ani nic podobne...nato ma az moc dobre zabezpecenie v podobe certifikatov..tie sa generuju z IMEI a ziskat nieco je hoooodne velky problem..v tejto dobe sa uz vlastne ani certifikat s plnymi pravami ziskat neda...cize do telefonu dostanes len to co ty chces a ziadne sracky bez toho aby si o tom vedel sa ti tam nedostanu...
co sa tyka navigacii...hento porovnanie je zbytocne, staci si preklikat co ti naslo a zistis ze plnohodnotnych navigacii je len par a zbytok su picoviny...kvalitne navigacie su napr: nokia maps, ndrive, tomtom, navigon, sygic, sygic aura atd...a vacsina z nich su na vsetky systemy...
co do technickych specifikacii...htc nema len tak pre srandu taky procak pretoze android je niekolko nasobne narocnejsi...uz len ked si porovnam ramku...moje htc ma 512mb ram a po starte je pristupnych cca 180mb...na nokii mam 256mb a po starte mam pristupnych nejakych 140mb...ked si porovnam konkretnu aplikaciu...pri symbiane co bere z ramky par kb tak pri androide si zobere kludne aj 10mb...
ked si pozres technicku specifikaciu nokii s WP7 tak vykonovo su na tom zhruba rovnako..symbian taky vykon nepotrebuje..
@riki137 so sa tyka psp a nds....zase sudis nieco o com nemas ani paru sony dava na vykon a nintendo na hratelnost...uz len samotne predaje hovoria o tom co je lepsie..nintendo 3DS sa predava 4 az 5 nasobne lepsie ako PS Vita (momentalne to plati len pre japonsko kedze inde sa tusim vita este nepredava)
a btw neporovnavaj ovi store s android marketom...z vlastnej skusenosti viem ze na ovi store toho moc neni...keby boli vsetky kustomizacie a dalsie picoviny na ovi store ktore tam nejsu tak by poctom aplikacii ovi store slapalo android marketu na chrbat...
jednoznačne evo mal som oba so oba v ruke N8 je to taky hlinikový vylisek ke d je to elexované myslim ,že sa to čoskoro ošucha - a omnoho menšy výkon ,ja mam evo ten ma tiež vystup HDMI-mini a možno sa bude dať spojazdniť full HD video a ešte k tej beterke dá sa dokupiť aj s 3x kapacitou a hovoriťe tu ako keby sa do EVO nedala dať navigacia a keď sme pri tych fotkach porovnal som stare HTc touch HD a Nokia C5-03 HTC ma omnoho lepši fotak a o dosť vyššie ISO - kto chce fotit nech si kupi zrkadlovku a ked tak už EVO sa dá kupiť za 260€ a N8 za 265€
@adamissiska ... stačilo si prečítat toto ,,HTc touch HD a Nokia C5-03,, a už som sa chytal za brcho
a ako sa može kov ,,zošúchat,, ja ten mobil mám už rok a vypadá ako nový ti ho aj nafotrím ak chceš
... tu naozaj vidno kto je odborník a kto sa nan hrá
a ten touch hd si mala porovnávat s nokiou 500 pri najhoršom ale nie s C5-03 čo je dost stará záležitost aj napriek tomu že sa stále predáva ... a omnoho menší výkon mala s^3 ale porovnaj si to zo symbian anna alebo belle
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
htc ber
Ja mam ties HTC a je super..
@riki137 ty co mas furt s tym nokiu neber? co mas pro nej? si niekde pocul jedna babka povedala a tak odvtedy nie nie nokiu nie?
2. mam fetis na nokie
3. htc ani neviem co je
@eskimak ... kúp si nokiu N8 a uvidíš ... ľutovat nebudeš
ale tá nokia je tiež super.
a to HTC sakra zlacnelo, také lacné dvojjadro a s adreno 220.. to je asi jasná anketa toto...
Povedz mi na zaklade ktorych specifikacii odporucas N8 oproti EVO ? Lebo povedat ze zober si nokiu lebo vsetci su nakazeni androidom je dost teply argument. Na nabijanie kazdy vecer tiez neviem ako si prisiel, pozri si vydrz baterky a cas hovoru. A to ne len v tomto fore ale vsade siris taketo haluze.
kosmik @7 , lepsia navigacia v com ? z kolkatich navigacii si mozes vybrat pri symbiane, z 2 ? lepsi fotak, ano ma viac Mpix. Na lepsiu vydrz zabudni, pri 2G ma N8 lepsi standby, pri 3G EVO ale je to zanedbatelne oproti ostatnym parametrom. Napisat ze "jednoducho neni o com" je zavadzanie fanboyov nokie a ne objektivne argumenty.
ta baterka moze byt na nokii vseobecne lepsia ale to je jedine plus
HTC JE PLASTOVA HARABURDA? tebe uz nacisto drbe? To je takmer cisty kov praveze.. Keby si videl kolko ten moj prezil padov na asfalt.. A tie plusy co tam pises, jak keby to HTC nemalo. Proti nokii mam to, ze podpisala zmluvu ze do vsetkych smartphonov bude davat WP, a momentalne tam kde WP nema, je este drbnutejsi symbian. Nokia nepatri do smartphonov uz len kvoli OS. Z toho hore uvedeneho uznavam Lepsiavydrz, vydrz tam zere kvoli velkemu 3d displeju, neviem ako nieco moze mat "lepsiu navigaciu", kym to nema vysuvaciu gps antenu -.-. Lepsi fotak, to je diskutabilne, lebo EVO 3D robi 3d fotky. A jak keby HTC nemalo USB a nedalo sa tam vsetko vyse uvedene pripojit. + Android market ma o dost vacsi vyber aplikacii ako Ovi..
povedat ze htc je prevazne z kovu zo vsetkych htc co som drzal v ruke tak ani jedno nemalo nikde kov..este som pre istotu pozrel do recenzie aby som si potvrdil moje informacie a hla: "Miernu vôľu by sme síce miestami našli, ale pri používaní nám pod rukami nič nevŕzga a plasty sú príjemné na dotyk. Absenciu kovu sa neodvážime kritizovať."
z tych plusov co som napisal...htc z toho nema NIC...aspon nie konkretne toto evo 3D...to ze podpisala zmluvu z MS...zo zaciatku som na to nadaval aj ja ale uvidime co bude z WP o par rokov...co sa tyka symbianu...neviem na zaklade coho tvrdis ze je drbnuty ked uz len v zaklade dokaze toho viac ako android..lepsia navigacia v tom ze uz v zaklade mas vsetko potrebne k tomu a telefon je hned pripraveny navigovat...na androide google maps je picovina a sygic si musis kupit...co sa tyka vyberu navigacii tak neviem kde @tryptaminedream bere ze su na vyber 2 kedze ich omnoho viac...
to ze htc robi 3d fotky z neho lepsi fotomobil nerobi nokia ma lepsiu optiku a xenon blesk a to nehovorim o tom je htc nikdy nerobilo dobre fotaky..to ze ma market viac aplikacii...to je mozno ako jedine z casti pravda ale to je sposobene tym ze nokia nepusta do marketu kazdu kokotinu ako google kde mas dokonca moznost nakazy malwarom atd...
takze predtym ako zacnes nieco pisat tak si zozbieraj nejake skusenosti a potom vypustaj takeho hlody
@tryptaminedream u teba poviem len tolko ze hentie papierove udaje su picovina...vykon je mozno lepsi (aj tak neviem k comu ti taky vykon je), display vacsi a to je vsetko...nokia ma sice mensiu kapacitu baterky ale ma mensi a usporrnejsi display...co sa tyka ceny...porovnavas cenu dovozu s cenou oficialnou coz je dalsia blbost...htc evo 3d je drahsi ako n8 v kazdom eshope kde kupujes telefony urcene pre sk trh...inak sa da zohnat N8 za cca 260e -.-
Však si vyber ten, čo chceš ty, nie ja.
btw co sa alzy tyka tak to je dost pochybny shop co sa tyka spokojnosti zakaznikov ktorych poznam...v najlepsom sk shope s telefonmi stoji n8cka 345 € a toto htc 383 € ...a ako som uz pisal tak ako toto htc sa da zohnat za 280e tak n8 sa da zohnat za 260e...takze o tej cene by sa dalo diskutovat...pretoze to ze niekde zozenies lacny telefon neznamena ze usetris ale si s tym narobis aj kopec problemov hlavne pri pripadnej reklamacii...o nesvojpravnosti som nic netvrdil...radim len to co je v mojich skusenosti lepsie...kazdy koho poznam je s N8 spokojny pretoze ten telefon je fakt podareny...to ze si nokia pokazila meno pri modeloch 5800, n97 to je uz druha vec ktora je uz davno za nami a teraz svita na lepsie casy s nokia belle a telefonmi lumia...staci sa pozriet na ich uspech v krajinach kde sa uz predavaju...takze asi tak...
» www.qcomp.sk/?id=692&pv=0&ro...
Čo sa týka počtu navigácií..
» store.ovi.com/search?q=gps+na...
» market.android.com/search?q=gps+na...
Porovnaj si sám
"hentie papierove udaje su p*covina", presne, lebo všetky technické špecifikácie má v skutočnosti nokia 4x lepšie, a htc ani z štvrtiny tak dobré, že? To že 1Ghz, si len vymysleli aby mali s čím machriť, že?
ಠ_ಠ
Ty kokóóóós!
Veď ja mám takmer všetko z alzy, dodajú ti to do 1 prac. dňa, a za určitých podmienok nemusíš platiť DPH.
Držal som PSP (3000) aj NDS v rukách, a PSP je lepšie už len z dôvodu rozlíšenia a grafiky, neviem aké iné faktory by tam mali byť. Plus NDS malo nechutne škaredé kockaté menu, ako aj celé dve kockaté displaye.
symbian ma wifi hotspot tiez...aplikacia sa vola joikuspot -.- co sa tyka kustomizacie...launchery, lockery, keyboyardy, custom romky, skiny na widgety, temy, atd atd..toto vsetko ma aj symbian...ver mi..marne hladas nieco co ma android a symbian nie...symbian ma tak isto podporu plneho flashu...to ze sa vola flashlite je cisto iba nazov a nerobi z toho nejaku osekanu verziu...tak ci tak flash pre mobilne telefony konci...
neviem ake video si ty pozeral ale symbian belle je pekne svizny...na rychlost sa nestazujem...i ked v niektorych pripadoch je nokia naozaj o malinko pomalsia...
s tym malwarom si si nasral do huby pretoze na symbian NEEXISTUJE ziadny virus, malware ani nic podobne...nato ma az moc dobre zabezpecenie v podobe certifikatov..tie sa generuju z IMEI a ziskat nieco je hoooodne velky problem..v tejto dobe sa uz vlastne ani certifikat s plnymi pravami ziskat neda...cize do telefonu dostanes len to co ty chces a ziadne sracky bez toho aby si o tom vedel sa ti tam nedostanu...
co sa tyka navigacii...hento porovnanie je zbytocne, staci si preklikat co ti naslo a zistis ze plnohodnotnych navigacii je len par a zbytok su picoviny...kvalitne navigacie su napr: nokia maps, ndrive, tomtom, navigon, sygic, sygic aura atd...a vacsina z nich su na vsetky systemy...
co do technickych specifikacii...htc nema len tak pre srandu taky procak pretoze android je niekolko nasobne narocnejsi...uz len ked si porovnam ramku...moje htc ma 512mb ram a po starte je pristupnych cca 180mb...na nokii mam 256mb a po starte mam pristupnych nejakych 140mb...ked si porovnam konkretnu aplikaciu...pri symbiane co bere z ramky par kb tak pri androide si zobere kludne aj 10mb...
ked si pozres technicku specifikaciu nokii s WP7 tak vykonovo su na tom zhruba rovnako..symbian taky vykon nepotrebuje..
a ako sa može kov ,,zošúchat,, ja ten mobil mám už rok a vypadá ako nový ti ho aj nafotrím ak chceš
... tu naozaj vidno kto je odborník a kto sa nan hrá
a ten touch hd si mala porovnávat s nokiou 500 pri najhoršom ale nie s C5-03 čo je dost stará záležitost aj napriek tomu že sa stále predáva ... a omnoho menší výkon mala s^3 ale porovnaj si to zo symbian anna alebo belle
... ach to je 3koda komentovat naozaj