Prosim vas o pomoc...nedavno som preinstalovaval windows 7 : ultimate 64-bit ( predtym som mal Win7:HomePremium 32 bit , preinstalovaval som ho z toho dovodu ze 32bit podporuje len 4gb ram , teraz mam 8GB ram ) a cely PC ide totalne pomaly . Processor pod
@yurij pravdepodobne nekompatibilita na hardvérovej úrovni, nejaký komponent je 32bitový, takže časť systému musí emulovať 32bit, a to spôsobuje spomalenie, zisti si kompletne špecifikáciu svojho systému, do podrobností, čipset, motherboard, typy ramky, zbernice, atď atď. musím poznamenať že v tejto problematike (64 vs. 32bit) sa príliš nevyznám, ale neviem čím iným by to mohlo byť.
nasleduj skor @midnight -ovu radu ako tie vyssie..
lebo uz vidim, ako ti prachy predlzi load-up browsera z 5s na 2minuty.. to by sme asi boli dopici v nejakom divnom vesmire -.- taktiez ak by bol vadny disk, tak by ti ten browser nakoniec nevycaroval, lebo pochybujem, ze si windows cachuje browser este pred jeho spustenim
predpokladam, ze RAMku nemas jednu, takze staci aby uz len ejdna isla a nemalo by to robit nieco taketo..
takze skus este raz to co pise midnight.. inak v podstate netusim ani ja co by nieco taketo mohlo robit
@n0win0u mam skusenosti s tym ze ak je v pc hodne prachu tak bud ide o poznanie pomalsie alebo nejde vobec...pise ze je pomaly cely comp nie len browser...tak isto hdd...ak mas dojebanu cache tak disk sa sice sprava ze ide ale je hrozne pomaly...to iste aj s ramkami...staci ak je jedna vadna uz to robi picoviny...riesil som xxx takychto problemov takze viem co hovorim ak by to bolo tym co pise @midnight tak win7 zvykne koli tomu skor hadzaz BSOD..
ono mne napríklad fičí kopec 32bitových programov na 64x takže tak obrovský problém by to nemal byť. a pokiaľ by sa človek pokúšal inštalovať ovládač 64x na 32x hardware tak mu ho nevezme ani keby sa chcel poskladať do mnohouholníka. pokiaľ má ovládač 32bit stavbu zvolí si 32bitový ovládač. ide len o to že keby mal 64b ovládač tak pracuje na win7 ktorý je 64b lepšie a ako 32b ovládač.
@kosmiklove tak to s tym prachom to skutocne som nepocul a myslim, ze ani pocut nebudem druhy krat.. od prachu sa komplot jedine prehreje a to by zacal poznavat inac
velmi zvlastne musi byt dojebany disk, ked si cache vytvara na dojebanom mieste, ale nakoniec si ho aj tak vlastne vytvori ( asi preskoci fault sektory ) preco ale pomaly ?
mne ramky ked boli vadne/povytiahnute rozhodne nesiel pomaly komp, ale bsod/memory load up fail/pripadne mi ani bios nenabehol
@chidori toto nema spolocne nic so softwareom, teda aspon nie s programami ( mimo prisposobenia winu architekture 64/32 )
@chidori stretol som sa uz aj s tym ze na win7 fungoval ovladac z win xp (konkretne kamosova webka a moj scanner)...takze vobec by som sa necudoval keby na 64bit isiel 32bit ovladac...skor naopak si myslim ze to neni mozne
@n0win0u no vazne som sa s tym stretol...a uz vela krat
dokonca aj s tym diskom...inak by som to nepisal...ale to bol skor vynimocny pripad..zrejme ide o to ze ked cim ma disk mensiu cache tym je pomalsi a ak mal poskodenu iba nejaku jej cast tak preto to bolo spomalene...dokonca som mal doma uz aj taky disk ktory ked si zapojil k pc tak pc nesiel zapnut..ako sa to dotycnemu podarilo to vazne netusim
a s tou ramkou mas pravdu...vacsinou sa to sprava tak ako pises
PC bol pred 3 mesiacmi cisteni . A este k tym komponentom : Kedze mi novy zdroj zlyhal musel som pozapajat staru grafiku , ram-ku ( ramka by nemala nic sposobit , ale pre istotu , teraz mam iba 4GB , mdoel + znacka ramiek je ista , ibaze su samostatne kupovane po 4gb )a dal som vsetky stare komponenty . Bios bol aktualizovany ( stiahnuti najnovsi ) ked bol PC precistovany ( u programatora ) .
@midnight : hardwarova chyba by to podla mna nemala byt , pretoze este davnejsie ( so starymi komponentami ) som mal nainstalovani Win7 rofesional 64bit , a vsetko slapalo rychlo . Teraz ( s novymi komponentami ) s 32bitovim windowsom islo vsetko ako delo , preinstalujem windows , a hned vsetko pomaly ako slimak .
A teraz prave som si vsimol ked som zapol PC nasledovne : Ikonky su normalne naskocene , no asi po 30 sekundach zmiznu ( v tom zmisle ze nemaju svoj tvar ako predtym , ale zacnu byt iba cle biele ) a potom asi 2 minuti cakam kym sa zasa daju do povodneho stavu . Pokial zapnem nejaky porgram pocas toho ako su biele tak system to zaregistruje , a ten porgram otvori az po cca.5 minutach .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
lebo uz vidim, ako ti prachy predlzi load-up browsera z 5s na 2minuty.. to by sme asi boli dopici v nejakom divnom vesmire -.- taktiez ak by bol vadny disk, tak by ti ten browser nakoniec nevycaroval, lebo pochybujem, ze si windows cachuje browser este pred jeho spustenim
predpokladam, ze RAMku nemas jednu, takze staci aby uz len ejdna isla a nemalo by to robit nieco taketo..
takze skus este raz to co pise midnight.. inak v podstate netusim ani ja co by nieco taketo mohlo robit
velmi zvlastne musi byt dojebany disk, ked si cache vytvara na dojebanom mieste, ale nakoniec si ho aj tak vlastne vytvori ( asi preskoci fault sektory ) preco ale pomaly ?
mne ramky ked boli vadne/povytiahnute rozhodne nesiel pomaly komp, ale bsod/memory load up fail/pripadne mi ani bios nenabehol
@chidori toto nema spolocne nic so softwareom, teda aspon nie s programami ( mimo prisposobenia winu architekture 64/32 )
@n0win0u no vazne som sa s tym stretol...a uz vela krat
dokonca aj s tym diskom...inak by som to nepisal...ale to bol skor vynimocny pripad..zrejme ide o to ze ked cim ma disk mensiu cache tym je pomalsi a ak mal poskodenu iba nejaku jej cast tak preto to bolo spomalene...dokonca som mal doma uz aj taky disk ktory ked si zapojil k pc tak pc nesiel zapnut..ako sa to dotycnemu podarilo to vazne netusim
a s tou ramkou mas pravdu...vacsinou sa to sprava tak ako pises
Processor : AMD Phenom II X4 955 BE
G.karta: Gigabyte GTX560Ti OC ( upgradovana , z MSI GeForce 9800GT)
RAM : 8GB ( » www.alza.sk/kingston-8gb-ki... )
Zak.doska : MSI 770-C45
Harddisk : 640Gb Western Digital
zdroj : Corsair CX600 V2
PC bol pred 3 mesiacmi cisteni . A este k tym komponentom : Kedze mi novy zdroj zlyhal musel som pozapajat staru grafiku , ram-ku ( ramka by nemala nic sposobit , ale pre istotu , teraz mam iba 4GB , mdoel + znacka ramiek je ista , ibaze su samostatne kupovane po 4gb )a dal som vsetky stare komponenty . Bios bol aktualizovany ( stiahnuti najnovsi ) ked bol PC precistovany ( u programatora ) .