no...takže..kupila som sni neska notebook...Acer...s OS Linux...mam v plane tam dat XPčko(preto som si nekupovala s Windowsom lebo necem Vistu)..to je jedno..
a! zapnem...ono sa to tam volačo a poto mi vyskoči ze: DETERMINING IP INFORMATION
no ved ja som tam cakala tiez linux ale akosi...ehm ...a teraz neviem..kamarat, ktory mi tam mal hodit XP si odisiel na mesiac, tak som veeelice moc rada
a..ono by to nebol take zle...sak niekoho by som zohanla...ale on nejde vypnut!!!!!!!
mno. problem je, ze ti dali linux bez X servera (to robia firmy zamerne, aby si si u nich kupila Windows), co je skoda, lebo linux je dobry operacny system (sam fungujem len na nom) ..
kedze vidim, ze ta to rovno prihlasilo ako roota, tak daj tento prikaz df -h
stlac enter, potom prepis sem, co ti to vypisalo a skusme tam dat NORMALNY linux, aby si si to mohla skusit (linux je zadarmo a legalne), nez tam narves na cierno windows ...
zvladnes ... neboj .. ja som chcel vediet, ci chces len multimedia (napalovanie, hudba, filmy, stahovanie) + kancelaria (openoffice) a net, ci aj hry ... a este otazka ... ake mas pripojenie na internet? konkretne firma (t-com, chello, ...)
no..ja len to..lebo som tam skusala davat jedno CD..to bola sice instalacka na notebook ale to je jendo...a voebc to nezaregistrovalo ze sa nieco stalo ...ale tak skusim teda...dakujem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
a..ono by to nebol take zle...sak niekoho by som zohanla...ale on nejde vypnut!!!!!!!
kedze vidim, ze ta to rovno prihlasilo ako roota, tak daj tento prikaz df -h
stlac enter, potom prepis sem, co ti to vypisalo a skusme tam dat NORMALNY linux, aby si si to mohla skusit (linux je zadarmo a legalne), nez tam narves na cierno windows ...
no...vypisalo mi nejake systemove parametre a nanovo to v tej zatvorke
potom bolo to ze:
SIZE USED AVAIL USE MOUNTED ON
/dev/sda1 37G 187M 35G 1% /
/dev/sda2 38G 32K 38G 1% /mnt/windows/c
aj ked neviem ci to nejak pomoze...
uplne vsetko...
ale tak...zatial bud aj linux asi ok, nechcem tam sama hend davat to XP...neviem ci to zvladnem