Ahojte chcem sa vás opýtať poradíte mi notebook s cenovkou 300-400€ ?? Klasický na klasickú prácu prezeranie internetu, youtube/filmy, sťahovanie filmov...nič náročné(žiadne hranie hier) ale iba taká kancelárska práca. Parametre napíšem do komentára:...
Operačný systém: Windows 10
Uložisko: SSD 500-512GB
Rozlíšenie: FHD
Uhlopriečka: 15,6"
+ podsvietená a numerická klávesnica
a RJ45 Ethernet konektor(no aby sa tam dal pripojiť kábel od internetu)
Existuje niečo také v cenovom rozpätí 300-400€.
Notebook je pre ocina a viac do toho nevrazí
Určite existuje. Môj bývalý notebook stál okolo 350 ( » www.alza.sk/asus-x540ba-dm1... tento som mala a bol peckový na to, na čo som ho potrebovala. Skús si pozrieť nejaké stránky, kde je široká ponuku (alza, nay, heureka) určite si niečo vyberieš
v tejto cenovek karegórii asi nenájdeš podsvietenú klávesnicu a 512GB SSD.
Treba zľaviť z nárokov. Tiež je otázne, aký význam má v tejto cenovej kategórii kupovať SSD, keďže to bude zrejme menej kvalitné a teda len o málo rýchlejšie ako HDD.
Možno by som sa obzrel po notebooku bez podsvietenej klávesnice (v tej cene asi aj tak nezoženieš) a s klasickým HDD, ten by som z ntb vybral a namontoval by som si tam SSD, ktoré by som si kúpil, spravidla sa tým nestráca záruka
@alex458 všetky tie stránky som pozerala ale keď som tam zadala takú nízku cenu s tými parametrami(hlavne ten 512GB SSD) tak to nič nenašlo všetko čo len prevyšovalo tú cenu.
@semhamforas to som už ocinovi spomínala ale on tu podsvietenú klávesnicu tam chce a od nej nemieni upustiť a ten SSD je rýchlejší než HDD a on chce aby bol notebook rýchli napr. keď sa bude zapínať aby to netrvalo dlho. Ja som mu hovorila že má veľké nároky ale od týchto vecí hore uvedených nechce upustiť. Už som mu baterku horko ťažko rozhovorila že načo chce veľkú kapacitu keď ju nebude využívať na 100% (a to pôvodne chcel aj DVD mechaniku...)
@ayame Ano, tie parametre su klasika, pokial beries ntb od 650€ hore.. Treba mu ukazat notebook s jeho parametrami, a potom mu povedat kolko to vobec stoji. Pretoze za 400€ to nove nezozenie, jedine pouzivane a aj toho si moc nie som isty kedze take velke SSD mali len drahsie kusky.
@ayame áno SSD je super vec. Sám mám notebook, ktorý má 4 roky, už bol dosť pomalý a po výmene HDD za SSD, je ten notebook oveľa rýchlejší a na bežné používanie viac ako dostačujúci, čiže uznávam, že SSD predlžuje živnotnosť notebooku podstatne.
Ja mám SSD 256GB a to je také minimum, nemám v ntb žiadne filmy, hudbu ani nič, len pár programov, dokumenty atď. a mám zaplnených 114GB čiže viac, ako máš dostupnej pamäte napríklad na 128GB SSD. Čiže notebook s nižšou pamäťou nekupuj.
To podsvietenie mne príde ako zbytočnosť ale tak každý má iné preferencie. V tej cenovej kategórii jednoducho notebook s podsvietenou klávesnicou nekúpiš a ak aj hej, tak to bude na úkor iných vecí, kde sa bude šetriť.
Buď teda bude musiť zvýšiť rozpočet, alebo nech pozrie inzeráty a kúpi notebook z druhej ruky, aj ten by mohol dlho poslúžiť.
@fukaj veď to on pozerá dosť aj bazos tam aj notebooky za polovicu ale proste ja nie som toho názoru aby to kupoval odtiaľ, nezdá sa mi to. A nemá tam záruku...
@kokotis aj spotreba je nižšia. Ja súhlasím. Viem porovnať ako mi ntb išiel s HDD a ako ide s SSD. Ale zasa vyberal som SSD rýchlejšie, verím, že ak by som kúpil najlacnejšie SSD, mohol by som byť menej spokojný.
Pozri napríklad tento, okrem 512GB SSD splňa všetko, ak sa otec uskromní s pamäťou, tak by mu mohol vyhovovať. Má Intel I3 8 generácie, čiže dosť nový, má dokonca aj USB-C, čo je do budúcnosti dosť dôležité, nič lepšie v tej cene asi nezoženieš.
nerozmyslal tatko o repasovanom notebooku? mam thinkpad, ktory ma teraz 3 roky (dostala som ho po 2 rokoch kazdodenneho pouzivania) a nemozem sa stazovat, funguje super. Mozno ked ma taketo poziadavky a nechce platit velke peniaze, tak by to mohla byt cesta
@ayame áno, na to som upozornil. Ale máš nerealizovateľné predstavy ohľadom na cenu, niekde treba spraviť kompromis. SSD sa dá v prípade potreby vymeniť za väčšie a v teoretickej rovine si viem predstaviť, že by mi stačilo aj 128GB SSD. Ako píšem, ja mám zaplnené cca toľko pamate, čiže ak otec nebude dávať do ntb filmy fotky a tak tak mu to stačiť bude, také veci si môže dávať na externý disk, alebo časom odloží peniaze, kúpi väčší disk a sám si ho doma vymení, nie je to nič ťažké a podľa návodu z youtube to isto zvládne
@semhamforas ja viem že svojím spôsobom sú to nerealizovateľné požiadavky. Ako ho poznám jemu pôjde o rýchlosť. A ak bude mať na 128GB SSD windows 10 + eset + nejaké programy(aj keď nebudú veľké) ale stále na to aktulizácie bude sa to zaplňať a spomalovať keď sme mali voľakedy stolný pc tak Céčko malo 128GB a keď bolo menej než 20/25GB tak bol naštvaný atď....a extérny hardisk nebude používať to dám ruku do ohňa. A keby kupujem nejaký notebook s menším SSD je možné že ho pri kúpe vymenia ak človek doplatí? Lebo on(ani ja) nie sme až tak technický zručný v tomto aby sa to vymieňalo doma
@ayame to sa spýtaj v tom obchode, či takú službu ponúkajú, ale skôr pochybujem. Pozri si na nete návod, isto to zvládnete vymeniť, na to potrebujete len jeden skrutkovač a nič viac.
Potom ešte pozor, na tom ntb, čo som poslal le windows 10S, čo je mierne oklieštená verzia Windowsu 10, ale to sa dá potom v systéme ľahko prepnúť, na internte aj na to isto nájdeš návod.
@ayame tiez som si najskor pomyslel ze take parametre v takej cenovej kategorii nezozenies ale cosi som predsa nasiel...i ked je to kusok nad rozpocet...ale neni to take hrozne...takze napr toto: (stale je to alza. inde to moze byt este lacnejsie)
@kosmiklove no ja mám wifi v izbe(takže to je v pohode) ale keď napr som na wifi v obývačke alebo v spálni(kde notebook mať bude) tak mi príde slabšia...On je len toho názoru že keď sa niečo stane s wifi tak kábel to isti. Preto chce ten kabel. A neupusti od toho.
@kosmiklove ja som pozerala tento notebook ale on chce čiernu klávesnicu a nie bielu. Viem je to detail ale že na čiernu klávesnicu bude lepšie vidieť...
@ayame zalezi od toho ako to mate spravene. ak mate jeden wifi router tak je to zajedno. ak sa nieco stane s wifi tak mu nepojde net ani po kabli. navyse ak mas ten router ty v izbe tak bude cez cely byt tahat kabel k sebe do spalne?
@kosmiklove ale on ten kábel už má natiahnutý v spálni. To tam ťahal ešte keď tam mal stolný PC a teraz to je napojené(kábel) v notebooku(mojom starom)
@kosmiklove veď to, on napr. pozerá bazoš len on tam vidí 512GB SSD/podsvietená klávesnica a že je to za cca 200€ +/- ale ten zvyšok ho nezaujíma. Dnes si našiel jeden a keď som ja písala výrobcovi že fotky nie su ostré hlavne rohy a že sa mi zdá že "zachovalý" 3 roky starý notebook je oškretý(na tej fotke to tak vypadalo možno sa mýlim ale nie je to jasné), nepíše tam podsvietenú klávesnicu ale napísal k tomu iba dva riadky ale cena nie je vysoká a otec by to hneď kúpil ale predajca mi doteraz neposlal fotky(ostré) buď cez MMS alebo email(čo som mu napísala)....príde mi to divné a neúplné.(možno sa mýlim, ale ak by bolo všetko okay prečo by neodpovedal, možno zajtra)
@kosmiklove nemienim to tu dávať ale fotky poslať cez správu alebo email...to je čo som chcela. Tie fotky nie sú v tom inzeráte ostré(aj keď fotíš lepším mobilom sa dajú urobiť dobré fotky aby bolo vidieť čo má byť vidieť)
@dezolat ak sú také staré prečo ich majú toľké notebooky a hlavne ocino tam nechce robiť nič náročné ako hry atď chce len na klasickú prácu. A čo sa týka notebooku je to 14", ssd iba 256GB a nemá numericku klávesnicu a to nechce
@ayame Pretoze Intel je monopol s dobrim marketingom a mozu si to dovolit pretoze ludia im to budu aj tak kupovat. S Ryzenmi Amd dobehlo Intel a v sucastnosti ich vyrazne predbehli. Ale intel ma stale v pazi lebo maju dobry marketing a predaju ti aj kamen ze cenu zlata. A ako bolo povedane uz vela krat vyssie to co chce je nerealne a musi z niecoho ubrat.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
Uložisko: SSD 500-512GB
Rozlíšenie: FHD
Uhlopriečka: 15,6"
+ podsvietená a numerická klávesnica
a RJ45 Ethernet konektor(no aby sa tam dal pripojiť kábel od internetu)
Existuje niečo také v cenovom rozpätí 300-400€.
Notebook je pre ocina a viac do toho nevrazí
Treba zľaviť z nárokov. Tiež je otázne, aký význam má v tejto cenovej kategórii kupovať SSD, keďže to bude zrejme menej kvalitné a teda len o málo rýchlejšie ako HDD.
Možno by som sa obzrel po notebooku bez podsvietenej klávesnice (v tej cene asi aj tak nezoženieš) a s klasickým HDD, ten by som z ntb vybral a namontoval by som si tam SSD, ktoré by som si kúpil, spravidla sa tým nestráca záruka
Ja mám SSD 256GB a to je také minimum, nemám v ntb žiadne filmy, hudbu ani nič, len pár programov, dokumenty atď. a mám zaplnených 114GB čiže viac, ako máš dostupnej pamäte napríklad na 128GB SSD. Čiže notebook s nižšou pamäťou nekupuj.
To podsvietenie mne príde ako zbytočnosť ale tak každý má iné preferencie. V tej cenovej kategórii jednoducho notebook s podsvietenou klávesnicou nekúpiš a ak aj hej, tak to bude na úkor iných vecí, kde sa bude šetriť.
Buď teda bude musiť zvýšiť rozpočet, alebo nech pozrie inzeráty a kúpi notebook z druhej ruky, aj ten by mohol dlho poslúžiť.
Pozri napríklad tento, okrem 512GB SSD splňa všetko, ak sa otec uskromní s pamäťou, tak by mu mohol vyhovovať. Má Intel I3 8 generácie, čiže dosť nový, má dokonca aj USB-C, čo je do budúcnosti dosť dôležité, nič lepšie v tej cene asi nezoženieš.
Potom ešte pozor, na tom ntb, čo som poslal le windows 10S, čo je mierne oklieštená verzia Windowsu 10, ale to sa dá potom v systéme ľahko prepnúť, na internte aj na to isto nájdeš návod.
» www.alza.sk/hp-15s-eq1900nc...
k tej farbe. su aj cierne. to si moze vybrat
co to je za inzerat?