@lycan to si ako presiel na gymply s takymito znamkami 3 roky??? a vyska ekonomickeho smeru?? veľmi si trúfaš nechcem kazit iluzie ale bez uplatku sa podla mna nedostanes ... jasne ze je
The fuck? Odkedy je problem sa dostat na ekonomiu, spravis prijimacky a je...a ak chces ist na techniku, napr fakulta elektrotechniky a informatiky STUBA berie vsetkych, o technicke smery nie je prilis velky zaujem a je to momentalne velmi ziadane, takze ziadny problem, teda okrem udrzania sa na danej skole a dostudovania
tak šak ak chceš ísť na školu "ekonomického alebo technického zamerania" ako si napísal, tak sa uč matiku, fyziku a informatiku, ak takéto veci vieš resp máš potenciál sa ich naučiť... a úplatkoch nič neviem, ja som sa na výšky dostala na prvé priečky systematickým učením daných predmetov (áno chválim sa
A keď chodíš na párovce tak to by si asi mal tú matiku trochu vedieť, nie?
A posledná vec - ono ani nie je také katastrofálne ťažké sa na nejakú školu dostať, ale aby si tam potom aj vydržal a aby si neskončil hneď po prvom semestri...
v podstate ide o to, ako spravis prijimacky, ked sa na danej skole robia, na znamky prilis nepozeraju, aj ked niektore skoly vyzaduju znamky vpisane v prihlaske
ale radsej si sa mal ucit hned od zaciatku gympla a nie to teraz dohanat
Pri väčšine technických škôl známky nehrajú veľkú rolu... zoberú takmer každého a potom masívne vyhadzujú... zameraj sa hlavne na matiku.... Tá je v menšej miere aj na ekonomike, aj na každej technickej VŠ
na vysku sa dostane takmerr kazdy a netreba na to ani prachy ani dake ucenie sa extremne.... ale Ak nevies matiku na ekonomiu nelez lebo ta mozu rychlim sposobom poslat odkial si prisiel
@lycan este raz,kolki ludia ti maju este povedat,ze sa ti staci naucit na prijimacky? Jasne,ze sancu mas,ved uz neviem ani ci je nejaka technicka/ekonomicka skola,ktora sa o znamky zaujima. Really,uz ten uplatok ani nezvazuj. Ale chapem,lahsia cesta oproti tomu,zeby si si nad ucivo realne sadol a na tie prijimacky naucil,ze?
buhaaaa, vazne? a co tak sa ucit na prijimacky ? v brne na mendelovej univerzite provozne ekonomicka fakulta napriklad neriesia znamky ale ako urobis prijimacky. ... a ak si taky tupec ze chces vzdelanie ziskavat peniazmi tak prosim ta vyser sa na to a nechaj miesto niekomu co v hlavinke nieco ma
to, ze si si tuto situaciu uvedomil je prvy krok k uspechu uz sa len pohnut a robit pre to nieco aby si sa dostal tam kam chces, hlavne cestnou cestou. a budes mat aj urcite potom dobry pocit zo seba
takze sa namotivuj a ides. ked to proste chces a budes robit pre to co najviac tak sa vysledok dostavi a bude v tvoj prospech. toto je navyssi cas aby si sa spamatal, tak sa zacni ucit alebo zacni chodit na doucovania.proste si vytyc ciel a chod za nim.
parovsky je dobry gympel, podla mna ten najlepsi v NR, teda urcite aspon osemrocne. takze vzdelanie ti poskytuju dobre , teraz si na tahu uz ty .
@lycan povedala by som,ze 10 000 je este malo. viem aj o ludoch co ako uplatky nedavali auta ale kupovali byty.
takze byt tebou zamyslim sa nad sebou a zacnem sa ucit. nie je vyhra sa dostat na VS ale potom sa na nej aj udrzat takze ak chces davat potom uplatky aj pri kazdej skuske tak budis
na VŠ sa dostaneš, ale pokiaľ chceš na nejaku čo má meno... to nieje len o známkach, napr. na nejaké tie technické sa nepozerajú na známky ale napr. berú podľa testov, maturita z MAT a viac ich nezaujíma, pokiaľ si sa už na SŠ neučil a nemáš k tomu ani chuť tak skúsiť môžeš, semester sa dá opakovať. ekonomika detto, buď pôjdeš na nejakú, ktorú výjde každý a budeš rád, že máš titul alebo pôjdeš tam kde sa naučíš, získaš titul a budeš môcť povedať, že aj niečo fakt vieš
veď to je úplne nepodstatné aké si mal známky... ale úplne NEPODSTATNÉ!!! aj ako zmaturuješ... napr. na Ekonomickú do Blavy berú len na základe prijímačok z matiky, ekonómie a angliny.. knihy sa dajú dopredu zakúpiť, tak si nájdeš nejaké doučko alebo čo a to berú na strašne veľa VŠ len na základe ich prijímačok. Nič iné ich nezaujíma.
A ešte na technické smery vezmú každého a bez prijímačiek. Keďže berú neskutočne veľa ľudí a málo ľudí má o tieto odbory záujem. Vypisujú dokonca aj druhé kolá.. Ale pointa je v tom, že trištvrtina neprejde prvým semestrom a ďalšia polovica zo zvyšnej štvrtiny neprejde do bakalára. Je tam strašne ťažká matika, fyzika a podobne. Čiže ak nemáš kvalitný základ, tak je tam nesmierne ťažké sa udržať.
co viem tak na TUKE sa robia prijmacky, kazdy rok sa znizuje pocet prijmanych, beru do uvahy typ skoly, maturu a aj znamky na strednej...ak mas nejake sutaze, tak pomoze...
@lycan a teraz k tym uplatkom...ked sa tu tak vehementne pytas, tak ti mozem povedat, ze ked das 1200€ mne, tak...
@miro016@lycan na TUKE sa len TENTO rok začali robiť príjmačky, typ školy majú u prdele, pretože sa tam dostáva kadekto z obchodnej aj gympla jedine známky sa brali do úvahy, ale kedže sa už robia príjmacie skúšky z matiky(@lenka123456 ) nevypadne ich až tak veľa ako doteraz
Že úplatky....To je doba...Na niektorých školách berú do úvahy známky, inde nie. Tak tam kde neberú, sa stačí naučiť poriadne prijímačky. Keď chceš ekonomickú vysokú, tak pravdepodobne ekonomiku, matiku a jazyk...
@lycan Chalan, vyser sa na to... Sorry, ale ako už podľa tvojich nechápavých reakcií sa dá usúdiť, že na poriadnu VŠ nemáš... V našom školstve sa točia iné prachy, resp. byty a autá . Na školu sa môžeš dostať, keď napíšeš dobre prijímačky, aj keď v tvojom prípade (keď sa najskôr zaujímaš o úplatky) to nebude také jednoduché...
@lycan hm s priemerom 2,9 no neviem lepsie by bolo keby si mal priemer 1,4 a pod. mal si sa viac snazit a ucit ako netvrdim ze sancu nemas mal by si relativne sancu sa dostat na vysku ak napises dobre prijimacky ale na bezprijimackove odbory asi tazko tam ta prevalcuju lepsi studenti co maju lepsi priemer a nepocuvaj take sprostosti ako uplatky tak rozmysalju zrejme asi len hlupe deti bohatych rodicov
a navyse chodis na gympel co tiez dost zavazi vzdy si pozru aj kde chodis na strednu ale viac ich zaujimaju tie vysledky v skole
no a ak cches ist na technicky odbor tak neviem ako technicke skoly su najtazsie skoly na Slovensku ale to vsetko zavisi aj konkretneho odboru aky by si chcel studovat ale priprav sa ze tam budes mat vela fyziky matiky chemie a pod. no a ked uvazujes este o ekonomike tak to by aj slo len tiez neviem presne o aky odbor mas zaujem napr. odbor ekonomika podniku alebo nieco ine ale tak drzim palce pripadne ak by to nevyslo tak na sukromne vezmu kazdeho hlavne ze im platia velke peniaze
@lycan nauč sa na prijímačky a máš vybavené školy, ktoré berú bez nich sú aj tak väčšinou bez úrovne, viem, že Žilinská berie bez príjímačiek iba ak máš priemer 1 celá a si z gymnázia inak robia všetci prijímačky, čo je veľmi málo ľudí čo tak ide Tak sa nauč a budeš mať ...
na to aby ta vzali na VS ti treba naucit sa na prijimacky a urobit ich.. vo vacsine pripadoch.. inde beru aj bez prijimaciek ako tu bolo spomenute..
a ked hovoris ze nemas bohatych rodicov z coho ich cchces upaltit? myslis ze to ej vsetko sa tam dostat za nehorazny uplatok? to potom budes potrebovat este sakra vela prachov ak chces Aj skoncit tu skolu....
vyber si skolu podla svojich moznosti lebo taki debili co prejdu VS na uplatkoch, tak takych potom mame v zdravotnictve a kade take a tak to potom aj vyzera ako teraz.,,,, fujtajbl!!!
Chlape ty tak velmi chces ist na tu skolu, ze s kludnym srdcom sa tu vypytujes, kolko treba na uplatky? Naco chces vobec ist do skoly? kvoli titulu, ci? Zaujima ta vobec ekonomia alebo technicke smery? A viac ako uplatky by ti pomohli znamosti a ak by si mal vplyvnych rodicov....
busy.sk vyber si mhd príslušného mesta a tam si zadaj cieľovú zastávku tvojej vysokej školy. potom ráno choď na ten autobus, vystúp pri škole a vojdi dnu. nájdi rebrík na strechu a keď sa tam dostaneš, si na vysokej škole... simple
A co tak si vygooglit stranky skol na ktore by si chcel ist a pozriet si podmienky na prijatie?
Ked uz si taki lenivy si to najst sam, tak ti mozem povedat, ze na techniku v prahe (CVUT) beru podla priemeru znamok za celu strednu polovicu studentov a druhu polovicu beru na zaklade prijimacok, tzn. ak sa naucis na prijimacky, mas realnu sancu sa tam dostat.
Na VSE (ekonomicku) v prahe beru vylucne na zaklade prijimacok, ktore su z matiky a angliny (popripade aj nemciny ak sa jedna o fakultu medzinarodnych vztahov).
Ak nie si schopny sa naucit na prijimacky a musis podplatit aby si sa na skolu dostal, je maximalne zbytocne tam vobec ist, lebo tam dlhsie ako rok istotne nevydrzis (jedine, zeby si podplacal vsetkych na vsetkych skuskach alebo vedel velmi dobre podvadzat).
sorry, ale súdiac podľa tvojich komentárov, nedostaneš sa na žiadnu super školu,lebo si -čo? no, slušne povedané, neprídeš mi práce ako nejaká inteligentná osoba
tak stačí spraviť prijímačky-čo sa týka ekonomickej- z matiky,jazyka,ekonomie..napríklad na UMB je 60 bodov za matiku, 60 za jazyk, 60 za ekonomiu a podla prospechu možes dostať 0-20 bodov..ale ešte ľahšie sa dostať na také ekonomické odbory- všeliajké možné manažmenty ktoré majú titul potom Mgr. ,nie Ing ..a na techniky veľa berú-ale aj veľa vyhadzujú potom
1) ak tam niekoho nepoznas tazko niekoho uplatis co cakas ze zaklopes na dvere a povies ze si chces kupit miesto? a kedze ako pises nemas peniaze asi vplyvny nebudes
2) priemer sa na vysoke skoly NEBERIE, dolezite je ako napises prijmacky
Ja som na Narodohospodarskej fakulte, obor FBI - ten je asi najtazsi na celej skole. Odporucal by som ti okrem neho Obchodna fakulta - zahranicny obchod pripadne Fakulta podnikoveho manazmentu.
Tam si s tebou prejdu este raz to co bude na prijmackach z matiky plus ti ukazu testy z ekonomie z minulych rokov. Testov je vela, otazky sa opakuju, uz po dvoch dnoch som sa tam nudil a vedel pomaly vsetky otazky. Na prijmackych som mal 270 bodov z 300 ale to len na okraj a ekonomiu som napisal lepsie ako 99 percent dementov z obchodnych akademii (bez urazky). Ja som bol na gymnaziu, ekonomiu som nemal vobec (iba doma ako samostudium co ma zaujimalo) a matematiku viem myslim celkom dobre.
Dlhodobo pripravujem na talentové prijímacie skúšky - na školy Architektúry.
Konzultácie k vypracovaniu komplexného portfólia.
Doučovanie teórie, umenia, kresby, stereometrie, deskriptívnej geometrie,... Kreatívne cvičenia simulujúce prijímacie pohovory na školách v SR/ČR.
e-mail: laco.b.pp @ post.sk
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
70 komentov
Normalne zmaturuj, a niekam ta zoberu... a ked nie, tak chod robit, pre boha, ved nemusi mat kazdy vysoku skolu...
Seriózne - neviem, koľko sa upláca, ale tak teoreticky, máš bohatých rodičov?
veľa zdaru!
dakujem
A posledná vec - ono ani nie je také katastrofálne ťažké sa na nejakú školu dostať, ale aby si tam potom aj vydržal a aby si neskončil hneď po prvom semestri...
ale radsej si sa mal ucit hned od zaciatku gympla a nie to teraz dohanat
Sa spamatajte uz ludia
mam vobec sancu sa dostat na nieco ekonomicke ?
ja sa pytam ci ma tie znamky az tak nestiahnu ze by som nemas takmer ziadnu sancu sa dostat na nejaky ekonomicky smer
takze sa namotivuj a ides. ked to proste chces a budes robit pre to co najviac tak sa vysledok dostavi a bude v tvoj prospech. toto je navyssi cas aby si sa spamatal, tak sa zacni ucit alebo zacni chodit na doucovania.proste si vytyc ciel a chod za nim.
parovsky je dobry gympel, podla mna ten najlepsi v NR, teda urcite aspon osemrocne. takze vzdelanie ti poskytuju dobre , teraz si na tahu uz ty .
drzim palce
takze byt tebou zamyslim sa nad sebou a zacnem sa ucit. nie je vyhra sa dostat na VS ale potom sa na nej aj udrzat takze ak chces davat potom uplatky aj pri kazdej skuske tak budis
veď to je úplne nepodstatné aké si mal známky... ale úplne NEPODSTATNÉ!!! aj ako zmaturuješ... napr. na Ekonomickú do Blavy berú len na základe prijímačok z matiky, ekonómie a angliny.. knihy sa dajú dopredu zakúpiť, tak si nájdeš nejaké doučko alebo čo a to berú na strašne veľa VŠ len na základe ich prijímačok. Nič iné ich nezaujíma.
A ešte na technické smery vezmú každého a bez prijímačiek. Keďže berú neskutočne veľa ľudí a málo ľudí má o tieto odbory záujem. Vypisujú dokonca aj druhé kolá.. Ale pointa je v tom, že trištvrtina neprejde prvým semestrom a ďalšia polovica zo zvyšnej štvrtiny neprejde do bakalára. Je tam strašne ťažká matika, fyzika a podobne. Čiže ak nemáš kvalitný základ, tak je tam nesmierne ťažké sa udržať.
Skôr ti odporúčam tie ekonomické smery.
@lycan a teraz k tym uplatkom...ked sa tu tak vehementne pytas, tak ti mozem povedat, ze ked das 1200€ mne, tak...
A @romanzkrajinyx
a ty chodíš na Katolícku, keď si taký múdry? Vieš aké to tam je? Zbožňujem takých ľudí ty kks....
a navyse chodis na gympel co tiez dost zavazi vzdy si pozru aj kde chodis na strednu ale viac ich zaujimaju tie vysledky v skole
no a ak cches ist na technicky odbor tak neviem ako technicke skoly su najtazsie skoly na Slovensku ale to vsetko zavisi aj konkretneho odboru aky by si chcel studovat ale priprav sa ze tam budes mat vela fyziky matiky chemie a pod. no a ked uvazujes este o ekonomike tak to by aj slo len tiez neviem presne o aky odbor mas zaujem napr. odbor ekonomika podniku alebo nieco ine ale tak drzim palce pripadne ak by to nevyslo tak na sukromne vezmu kazdeho hlavne ze im platia velke peniaze
a ked hovoris ze nemas bohatych rodicov z coho ich cchces upaltit? myslis ze to ej vsetko sa tam dostat za nehorazny uplatok? to potom budes potrebovat este sakra vela prachov ak chces Aj skoncit tu skolu....
vyber si skolu podla svojich moznosti lebo taki debili co prejdu VS na uplatkoch, tak takych potom mame v zdravotnictve a kade take a tak to potom aj vyzera ako teraz.,,,, fujtajbl!!!
Pochopil som to tak ze na skolach kde sa robi prijimacky mam sancu ak sa dobre naucim.
Este sa chcem len orientacne spytat, skoly v CR (v Brne, Prahe) beru viac ohlad na prijimacky alebo aj na znamky ?
Dikes
na TUKE som nevedela.. jediné o čom som mala informácie bola STU
@menoapriezvisko
@dwightmccarthy
@amikadze
Velmi vtipne.
Ked uz si taki lenivy si to najst sam, tak ti mozem povedat, ze na techniku v prahe (CVUT) beru podla priemeru znamok za celu strednu polovicu studentov a druhu polovicu beru na zaklade prijimacok, tzn. ak sa naucis na prijimacky, mas realnu sancu sa tam dostat.
Na VSE (ekonomicku) v prahe beru vylucne na zaklade prijimacok, ktore su z matiky a angliny (popripade aj nemciny ak sa jedna o fakultu medzinarodnych vztahov).
Ak nie si schopny sa naucit na prijimacky a musis podplatit aby si sa na skolu dostal, je maximalne zbytocne tam vobec ist, lebo tam dlhsie ako rok istotne nevydrzis (jedine, zeby si podplacal vsetkych na vsetkych skuskach alebo vedel velmi dobre podvadzat).
Pomohli ste mi.
1) ak tam niekoho nepoznas tazko niekoho uplatis co cakas ze zaklopes na dvere a povies ze si chces kupit miesto? a kedze ako pises nemas peniaze asi vplyvny nebudes
2) priemer sa na vysoke skoly NEBERIE, dolezite je ako napises prijmacky
Ja som na Narodohospodarskej fakulte, obor FBI - ten je asi najtazsi na celej skole. Odporucal by som ti okrem neho Obchodna fakulta - zahranicny obchod pripadne Fakulta podnikoveho manazmentu.
Prijmacky su z Anglictiny, Matematiky a Ekonomie. Odporucam uz teraz si kupit knihy - » www.euba.sk/sk/shop/shop-vy...
a okrem skoly sa na nejakom sukromnom doucovani tomu cely rok venovat
Plus ti velmi odporucam pripravny kurz, staci aj ten posledny intenzivny denny, ktory je najlacnejsi a podla mna aj najlepsi
» www.euba.sk/dokumenty/bbs/I...
Tam si s tebou prejdu este raz to co bude na prijmackach z matiky plus ti ukazu testy z ekonomie z minulych rokov. Testov je vela, otazky sa opakuju, uz po dvoch dnoch som sa tam nudil a vedel pomaly vsetky otazky. Na prijmackych som mal 270 bodov z 300 ale to len na okraj a ekonomiu som napisal lepsie ako 99 percent dementov z obchodnych akademii (bez urazky). Ja som bol na gymnaziu, ekonomiu som nemal vobec (iba doma ako samostudium co ma zaujimalo) a matematiku viem myslim celkom dobre.
Keby nieco napis.
Konzultácie k vypracovaniu komplexného portfólia.
Doučovanie teórie, umenia, kresby, stereometrie, deskriptívnej geometrie,... Kreatívne cvičenia simulujúce prijímacie pohovory na školách v SR/ČR.
e-mail: laco.b.pp @ post.sk