Cavte,chcem sa spýtať či má niekto nejaké skúsenosti z nejakými agentúrami,chcem odísť z priateľom preč do zahraničia a momentálne riešime či cez agentúru,a ktorú alebo tak-nejako...bola som vo švajčiarsku,tak viem,že to nie je len o tom,že som preč-tak m
Takze asi spravime na BIRDZ nejaku rubriku pre prakticke rady a budeme robit o tomto a inych temach clanky... Lebo tu pribuda vela zvedavych (opravnene) for...
1. Myslim si, ze ak vies DOBRE JAZYK, tak NEPOTREBUJES AGENTURU NA HLADANIE JOBU, podla mna zbytocne minies desiatky tisic na proviziu agentury. Najst ubytko - na par dni si rezervni lacny hostel a potom si rychlo s kamoskou najdi dake ubytko, privat, bude priblizne rovnako lacne a mozno lacnejsie ako to co by ti dohodila agentura
2. Vo vyspelych krajinach je vela inzeratov na rozne joby, hlavne take horsie platene (t.j. pre teba zo slovenska woooow ze kolko vela penazi zarobim ze woooow, ale pre nich su to "horsie platene" joby)
3. podla mna je BLBOST IST TERAZ DO ZAHRANICIA ZA PRACOU. Aspon do tych beznych lokalit... Nedavno zacala HOSPODARSKA KRIZA, postihla USA, Velku Britaniu a Zapadnu Europu... A dalsie krajiny. Myslim si ze teraz NIE JE VHODNY OKAMIH IST ZA PRACOU NA ZAPAD, lebo firmy su v krize a nepotrebuju novych zamestnancov, bude sa menej stavat, bude sa menej vyrabat, bude menej prace...
teraz nato nieje vhodne obdobie, vid napr. oblubenu destinaciu vychodoeuropanov - Velku Britaniu opustaju tisice pristahovalcov pre ktorych uz nieje dost pracovnych prilezitosti a ani vyplaty uz niesu to co predtym..pracu maju problem ziskat aj rodeni anglicania a pre cudzincov zostane len ta najlacnejsia a najspinavsia praca...
@Ericiatko20 - ty si asi mylis jednu vec, to porovnanie so Slovenskom... Ano v zahranici su mnohonasobne vyssie platy, ako u nas. Ale to ze je hospodarska kriza NEZNAMENA, ze oni budu zrazu chudobni, alebo tak. To znamena JEDINE - ze si pravdepodobne nenajdes ziadnu pracu. Lebo hospodarska kriza znamena, ze firmy setria, prepustaju, proste nezamestnavaju ludi...
Na tvojom mieste, ostan radsej na Slovensku najblizsich par rokov, zarobis menej, ale je vacsia pravdepodobnost ze budes mat isty job...
@kat a iri robia co? software pre cudzincov, pre cely svet... To ze tam nekrachuju banky NEZNAMENA ze tam nie je kriza. Kriza nie je o tom ze skrachuje jedna dve banky, (teda aj to je kriza, to je horsie stadium), kriza je to, ze firmy setria, objednavaju menej, tym padom ine firmy setria zamestnavaju menej ludi, prepustaju, neinvestuju...
Moja rada, kto chce ist do zahranicia pracovat, nech pocka 2-3 roky... (ked neodisiel pred 2 rokmi, teraz uz nech nejde)
oki,vdaka @7Tom áško,chápem...ale zasa poznám veľa ľudí,ktorí tam robia už 2-3 roky a teraz išli naspäť a majú prácu...a aj agentúry(hoci je to blbosť cez ne ísť)tak stále ponúkajú veľa pracovných príležitostí...ja viem-máš pravdu,v tom čo si písal,ale ked mne stále v hlave vrtá to isté... ja neviééééééém
Ahoj ma momentálne zijem v Irsku uz dve roky a poviem ti ze cez agentúry to nevybavuj lebo doplatis na to zozen si nieake peniaze a nauč sa základy anglického jazyka.Ja sam by som odporucal na prácu novy Zéland,Anglicko,Írsko alebo Fínsko a este aj Holandsko ale anglicky jazyk musis vediet prid s kamošom na vlastnú pest zoberte si na poli dvaja ubytovňu a hladajte si prácu tak to mas lepšie lebo v dnešnom svete agentúry majú svoje zákony ako zaobchádzať s ludmi.
Zdravím Samému sa oplatí ísť jedine ak by tam človek mal známeho čo mu na začiatok pomôže. Agentúram tiež netreba 100% veriť, ja som sa tiež sklamal v jednej nemenovanej agentúre. Ak by niekto šiel do zahraničia a mal niečo už zarobené, odporúčam tiež vrátenie daní zo zahraničia od TJ-legal.com , pomôžu Vám získať peniaze späť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
1. Myslim si, ze ak vies DOBRE JAZYK, tak NEPOTREBUJES AGENTURU NA HLADANIE JOBU, podla mna zbytocne minies desiatky tisic na proviziu agentury. Najst ubytko - na par dni si rezervni lacny hostel a potom si rychlo s kamoskou najdi dake ubytko, privat, bude priblizne rovnako lacne a mozno lacnejsie ako to co by ti dohodila agentura
2. Vo vyspelych krajinach je vela inzeratov na rozne joby, hlavne take horsie platene (t.j. pre teba zo slovenska woooow ze kolko vela penazi zarobim ze woooow, ale pre nich su to "horsie platene" joby)
3. podla mna je BLBOST IST TERAZ DO ZAHRANICIA ZA PRACOU. Aspon do tych beznych lokalit... Nedavno zacala HOSPODARSKA KRIZA, postihla USA, Velku Britaniu a Zapadnu Europu... A dalsie krajiny. Myslim si ze teraz NIE JE VHODNY OKAMIH IST ZA PRACOU NA ZAPAD, lebo firmy su v krize a nepotrebuju novych zamestnancov, bude sa menej stavat, bude sa menej vyrabat, bude menej prace...
ale teraz sa ti asi fakt neoplati ist do zahranicia robit...vsade kriza...
Na tvojom mieste, ostan radsej na Slovensku najblizsich par rokov, zarobis menej, ale je vacsia pravdepodobnost ze budes mat isty job...
Moja rada, kto chce ist do zahranicia pracovat, nech pocka 2-3 roky... (ked neodisiel pred 2 rokmi, teraz uz nech nejde)