Zaleží od toho na čo ten nbk chces... na pc hry to asi nebude , skor na nejake pisanie poznamok a podobne, takze ak ti staci nejaky slabsi asus alebo podobne , apple je skvela znacka , znacka kvality ale dost predrazena
Podla mna uz dnes ani tak o znacku nejde...znacka je iba reklama a vyssia cena. Musis proste trafit nekazovy notebook, ci si kupis Hp, alebo Acer je uz dneska jedno...moze sa ti posrat kedykolvek aj jeden, aj druhy...
Ja by som urcite bral Apple, taky macbook by ti asi aj stacil. Hoc ziadny notebook nevlastnim, ale mam mac mini od Apple a neviem si ho vynachvalit. A len tak mimochodom, ked mas Mac tak ti netreba antivirak, lebo Mac=ziadne virusy
Pokial nechces dat za notebook nejakych 40 000 tak odporucam Toshibu. Ma aj modely za velmi priatelne ceny. Ostatne spominane znacky musis natrafit na akciu
Co mas skusensoti tak ASUS je este relativne v pohode. Ostatne by som neriskoval.
Ale ked kupis za tu istu cenu namakanejsi ASUS ako Toshibu, no rozdiel vo kvalite je tam znacny a kupit dost namakanu Toshibu. Mozno s mensim HDD, slabsiou grafikou ale na pracu trochu chces by som bral iba Toshibu ak to ma byt do 40 000.
je pravda ze dell, hp su drahsie...ak niekto nema tolko penazi..tak sa nemusi hanbit ani za nejaky acer, assus..nebude si predsa kupovat stary model hp s diskom 60 GB
Podla mna je skoro jedno aky notebook si mas kupit. Zalezi vsetko od ceny a od toho na co ho chces pouzit.
Apple ceny su dost drahe si myslim ... kolko to stoji: okolo 30tis.?
Dell - tied drahe jak svina. A k tim operacnym systemom. Mozem si netobook kupit bez os a nainstalvoat tam trebarz linux a uz nemam mrkivckovcov v kompe.
Ja osobne by som prisiel do dakej predajne .... poprosil predajcu aby mi poradil ... vsetko zalezi aj od ceny. Ale pedajca dakedy chce predat acer a to by som si nekupil nikdy.
Pokial chces mat notebook iba na ten net po priapde na dake programovanie staci ti aj Asus si myslim. Pokial chces daco viac tak dell alebo apple
v prvom rade notebook je na pracu a pri praci potrebujes dobru vydrz baterie z lacnejsich kusov je bezkonkurencne Lenovo od IBM, a dalsia vyhoda co ma lenovo je matny display
ja mam osobne toshibu, nie je to zle ale dalsi by som si nekupil
neviem ale dosť pochybujem žeby sa niekto chcel srať z nejakým linuxom, je lepšie si zohnať nejaký noťas z OEM licenciou windowsu, a odkedy sú HPčka drahé?
už vidím ako niekto beží do obchodu a kupuje si Apple koľký tu máte noťas od apple?
V casoch ked som ja kupoval notebook, malo vyznam dat za notebook 40 000 a viac.
Notebook urcite nie je urceny na hranie ani na pracou s grafikou ci videom, kde ti naozaj treba stale nove a nove, silnejsie a silnejsie.
Dnes sa kupuju notebooky, lebo su lacne a prenosne, co sa studentom hodi, kedze chodia na intak a domov a ... Vacsinou su polozene na stole v elektrike. V mojom pripade v kresle na panve
Pokial nie ste hrac, grafik ani nerobite s videom, tak Vam fakticky staci lubovolny notebook do 25 000. Fakt uz zalezi iba na znacke, ktora je sem-tam odrazom kvality. Toshibu kupis za 25 000, Toshiba vyraba notebooky 25 rokov a je to osvedcene. Z acermi nema nikto dobru skusenost, ASUS sice ide, ale nie je to on, HP furt je nejaky v oprave (firma ma nejakych 500 kusov HP a furt nieco s nejakym). Ostatne znacky neviem, nepredal som dostacny pocet kusov.
Toshiba mam velke skusensti, slape v pohode. No na kazdy notebook mas zaruku aspon 2 roky, ze 2 roky si v pohode
21. ja viem, ze predajca jebe na teba. ja viem ako to chodi ja som v takom prostredi robil cez brigadu. nepoviem avsak ako sa menia kvality vyrobkou ale to asi kazdy vie. A je samozrejme, ze ked mu budu stat dake shity tak ich bude ospovovat ... lenze ak preda shit ... tak potom budu aj caste reklamacie a potom si pokazi povest a zakaznici k nemu nebduu chodit
Macstore.sk je biely MacBook najlacnejsi za 28tis, plus 5% dole z ceny pre studentov. Co mas nejakych 26,6tis. a stym da v pohode do vrecka niekoho s Dell
22. Este ake su dalej tvoje mudre pravdy? Ake auto najlepsie? Aky projekor? Aky dom?
Mam 2 roky Dell, prioritne WIN XP, a vsetko fici v pohode... Dvojrocny win pohoda.
Delly sa pre europy vyrabavu v Irsku, pre kazdeho zakaznika osobitne. Apple mam pocit ze tiez, no nie som isty. Windowsy su pre Delly priamo konfigurovane.
Poznam typka, co na 500 MHz Pentium III zaraba 100 000 v Prahe. Programuje salene veci. Moze si kupit PC aky chce, aj firma mu da aky chce. Ale on v tom nevidy zmysel, tak si dalej fahci na 500 Mhz.
Predpokladam ze aj mobil mas najlepsi, vzdy vies co je najlepsi a cely si najlepsi...
Ak chcete vediet co je najlepsie, spytajte sa nejlepsieho a neomylneho maya. Hned bude usudi a bude sudit
neviem ale dať za noťas 30 tisíc a k tomu ešte za ten najlacnejší najmenej namakaný model? to si ako obyčajný študent strednej či vysokej školy fakt nemôže dovoliť za toľko by som mal pekné namakané HP sorry ale nejako sa mi zapačili
Vies, ze mac zlomili ako prvy pre to, lebo pri dobiti macu bola najvacsia penazna odmena plus macbook air? Kedze kazdy rok sa podarilo zlomit Windows ako prvy a nie Mac. Tak ich proste motivovali A ubuntu sa nedotkli, lebo sa ho ani dobit nepokusali. Vistu dali potom ako bonus, kedze to slo najlahsie...
Plus, mali pracovat pri defaultnom nastaveni pocitaca, kde je na macu firewall vypnuty. Pri com vlastne nasli chybu v Safari. No mac sa ta pri prvom pokuse pripojit sa na net alebo do siete pyta, ze ci si prajes firewall zapnut. Nepoznam este clovek, ktory by si ho nechal schvalne vypnuty. Pri zapnutom firewalle by sa im to nepodarilo
mam HP pavilion a som spokojná...moj stal 28 000 a daleko predci moje potreby. takze apple sice OK, je naj, ale to uz podla mna pre niekoho, kto si fakt mieni NTBkom zarabat alebo seriozne makat.
na prednasky a prve pokusy s programovanim by som nevolila apple.
all...otazocka do plena ...kde v SR ma Apple svoje predajne??? nenajdem ejaku v Ke?...tiez sa chystam na kupu notebooku a zaujali ma...da sa to len cez net???...necem upit cosi, co som predtym nevidel.
mm 28k za notebook (resp macbook) ktory ma pomalu integrovanu grafiku, 2x512MB ram a 80GB disk?
a to nehovorim o tom, ze taky "notebook" by bolo treba upgradovat cim skor a kto tvrdi ze upgrade pre maci je lacna zalezitost asi nevie kolko je 1+1.
Mayo nebud smiesny prosim ta.. Za 25k mas notebook (aj spominanu toshibu) ktory ma 250GB disk, min 256MB grafiku, 2GB ram a este k tomu o dva palce vacsi monitor a ako bonus si k tomu mozes kupit vysoko kapacitnu bateriu.
@mayo : Macbook je zaujimava vec Ale nie je nutne najlepsi Podla coho v com co pracujes. Ak systemovy programator, tak cierna obrazovka biele pismenka a ides... Pochop uz, ze najlepsia vec na svete nie je. Taktisto, na browsovanie niekde do netkafe by som dal iba linux. Proste nic nie je naj. A mne osobne je jedno na com robim, ved okrem programovania, multimedia, citania, nic na kompe nerobim. A browsovanie samozrejme. A to sa da vsade.
Tommyhot ma pravdu aj nie. Naj je stale iba vzhladom na nieco Ludia ti povedia, ze naj je neviem ake ferrari. No u mna je naj auto s hybridnym pohonom lebo mi ide o prirodu
Aj pohyb je vhladom na nieco. V podpalubi nevies ci lod ide rovnomernym priamomciarym pohybom alebo stoji. Nemas vzhladom na co to zistit.
44. Ako, tie 2 palce Mam 15,4" a som zistil, ze to nie je najstastnejsia volba pre notebook ak s nim cestujes. Rozumne mi pripadaju 14,1" a 13", kedze su dost mensie ako 15,4". Mam to poriesenie tak, ze na stole mam 24" LCD wide, wireless mys klavesnicu, 5+1 externu zvukovku, repraky, notebook v docku a idem A treba niekde ist s notebookom, do minuty odpojim a idem. 15,4 je naozaj trosku vacsia na prenasanie...
Ale zas na druhej strane, studentske notebooky sa prenasaju iba z intaku domov, kde je 15" aj 17" notebooky v pohode.
Mam 250 GB 2,5" Externy disk na multimedia, teda na notebooku mam vsetko legalne. Ako mne fakt uz staci skoro vsetko, aj ten Macbook za 28... A neplanujem na notebooku robit viac veci ako teraz
Teda doma mam PC, treba niekde ist, odpojim a mam notebook
44. Tommyhot: Nehovoril som o HW, ale mas aj pravdu. Tie rozsirenia niesu inak az tak drahe 4GB ram ma vysli na cca 1600sk a HDD 250gb 7200ot(najrychlejsi a zaroven najvacsi aky som nasiel) na 3,5tis co mi pride uplne v pohode
Mayo: zvlastne ze kamosa do macbooku vysiel upgrade z 2GB na 4GB podstatne viac. Ak bude online tak presne zistim tu cenu, ale mam pocit ze to bolo nieco okolo troch litrov.
Greenhorn: mne osobne sa 13" macbooky zdaju az prilis male. Neviem si predstavit ze by som na tom mohol seriozne pracovat.
Tommyhot: Seriozne pracujes doma alebo niekde kde pracujes Ale ak niekde ides, prednaska, vlak, meeteing tak je to super Prides domov, piches do docku a mas PC
Nezakladala som novu temu, kedze uz tu jedna taka je, tak pisem teda sem... Chcela by som si kupit notebook, no nie som az velmi narocna, pretoze internet mam na tomto stolovom... Nejaky, ktory by mal vacsiu pamat, kedze tento moj comp s 55 giga na D-cku uz nezabera vsetky filmy, potrebujem si ich niekde nahadzat... taktiez na pracu s videom, na hudbu, na take klasicke blbosti, mozno aj na pracu do skoly. Nejdem si tym zarabat, ani nie som vysokoskolacka, proste, nejaky schopny notebook do 30 000... Co poradite teraz?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
Pokial nechces dat za notebook nejakych 40 000 tak odporucam Toshibu. Ma aj modely za velmi priatelne ceny. Ostatne spominane znacky musis natrafit na akciu
Co mas skusensoti tak ASUS je este relativne v pohode. Ostatne by som neriskoval.
Ale ked kupis za tu istu cenu namakanejsi ASUS ako Toshibu, no rozdiel vo kvalite je tam znacny a kupit dost namakanu Toshibu. Mozno s mensim HDD, slabsiou grafikou ale na pracu trochu chces by som bral iba Toshibu ak to ma byt do 40 000.
Nekupuj ziaden Dell, IBM alebo Toshibu. Vsetko to ma Windows teda velke percento, ze sa ti zosype komp, chytis virusy a podobne.
Kup si apple a budes mat pokoj a bezstarostny chod.
keď chceš niečo lacnejšie tak HP
IBM vyzeraju otrasne mne osobne sa nepáčia
Apple ceny su dost drahe si myslim ... kolko to stoji: okolo 30tis.?
Dell - tied drahe jak svina. A k tim operacnym systemom. Mozem si netobook kupit bez os a nainstalvoat tam trebarz linux a uz nemam mrkivckovcov v kompe.
Ja osobne by som prisiel do dakej predajne .... poprosil predajcu aby mi poradil ... vsetko zalezi aj od ceny. Ale pedajca dakedy chce predat acer a to by som si nekupil nikdy.
Pokial chces mat notebook iba na ten net po priapde na dake programovanie staci ti aj Asus si myslim. Pokial chces daco viac tak dell alebo apple
ja mam osobne toshibu, nie je to zle ale dalsi by som si nekupil
už vidím ako niekto beží do obchodu a kupuje si Apple koľký tu máte noťas od apple?
Ak to chce mat na pracu tak jednoznacne je Apple najlepsie riesenie.
Zober si to tak, ze si kupi najlacnejsi MacBook, ktory by mal stat okolo 30tis myslim.
Ma matny display, 6 hodinu bateriu, ziadne virusy, Mac OS X a s nicim sa nesere. Proste otvori a fici.
Milujem ked niekto hovori, ze Apple je predrazeny. Podla mna je predrazeny Dell a to poriadne.
Mal som moznost skusit dell, asus, hp a aj apple. Apple jednoznacne vyhrava.
Notebook urcite nie je urceny na hranie ani na pracou s grafikou ci videom, kde ti naozaj treba stale nove a nove, silnejsie a silnejsie.
Dnes sa kupuju notebooky, lebo su lacne a prenosne, co sa studentom hodi, kedze chodia na intak a domov a ... Vacsinou su polozene na stole v elektrike. V mojom pripade v kresle na panve
Pokial nie ste hrac, grafik ani nerobite s videom, tak Vam fakticky staci lubovolny notebook do 25 000. Fakt uz zalezi iba na znacke, ktora je sem-tam odrazom kvality. Toshibu kupis za 25 000, Toshiba vyraba notebooky 25 rokov a je to osvedcene. Z acermi nema nikto dobru skusenost, ASUS sice ide, ale nie je to on, HP furt je nejaky v oprave (firma ma nejakych 500 kusov HP a furt nieco s nejakym). Ostatne znacky neviem, nepredal som dostacny pocet kusov.
Toshiba mam velke skusensti, slape v pohode. No na kazdy notebook mas zaruku aspon 2 roky, ze 2 roky si v pohode
Mam 2 roky Dell, prioritne WIN XP, a vsetko fici v pohode... Dvojrocny win pohoda.
Delly sa pre europy vyrabavu v Irsku, pre kazdeho zakaznika osobitne. Apple mam pocit ze tiez, no nie som isty. Windowsy su pre Delly priamo konfigurovane.
Poznam typka, co na 500 MHz Pentium III zaraba 100 000 v Prahe. Programuje salene veci. Moze si kupit PC aky chce, aj firma mu da aky chce. Ale on v tom nevidy zmysel, tak si dalej fahci na 500 Mhz.
Predpokladam ze aj mobil mas najlepsi, vzdy vies co je najlepsi a cely si najlepsi...
Ak chcete vediet co je najlepsie, spytajte sa nejlepsieho a neomylneho maya. Hned bude usudi a bude sudit
Myslim si, ze by bolo lepsie, keby si radsej siel zachranovat afriku alebo bojovat proti svetovym konspiraciam.
A nemas skusenosti s Apple, tak bud radsej ticho.
Ale samozrejme, MAC je nazbepecnejsi o tom niet pochyb.
ale ja mam toto:
» notebook.cz/clanky/recenze-...
Iné PC sú osobne pre mňa sračky, ktoré ti prídu po roku ako 5 korunové hračky
Vies, ze mac zlomili ako prvy pre to, lebo pri dobiti macu bola najvacsia penazna odmena plus macbook air? Kedze kazdy rok sa podarilo zlomit Windows ako prvy a nie Mac. Tak ich proste motivovali A ubuntu sa nedotkli, lebo sa ho ani dobit nepokusali. Vistu dali potom ako bonus, kedze to slo najlahsie...
Plus, mali pracovat pri defaultnom nastaveni pocitaca, kde je na macu firewall vypnuty. Pri com vlastne nasli chybu v Safari. No mac sa ta pri prvom pokuse pripojit sa na net alebo do siete pyta, ze ci si prajes firewall zapnut. Nepoznam este clovek, ktory by si ho nechal schvalne vypnuty. Pri zapnutom firewalle by sa im to nepodarilo
Tot, zaktualizuj si informacie nabuduce
na prednasky a prve pokusy s programovanim by som nevolila apple.
Osobne volím SWP vďaka ochote a super prístupu majiteľa.
a to nehovorim o tom, ze taky "notebook" by bolo treba upgradovat cim skor a kto tvrdi ze upgrade pre maci je lacna zalezitost asi nevie kolko je 1+1.
Mayo nebud smiesny prosim ta.. Za 25k mas notebook (aj spominanu toshibu) ktory ma 250GB disk, min 256MB grafiku, 2GB ram a este k tomu o dva palce vacsi monitor a ako bonus si k tomu mozes kupit vysoko kapacitnu bateriu.
Nehádajte sa Každý predsa aj ta má svoju pravdu. ja za to nemôžem, som zvyknutá na Windows, asi by ma z Apple porazilo, mrzí ma to.
A teda, Toshiba- HP vyhrávajú
Ďakujem
Tommyhot ma pravdu aj nie. Naj je stale iba vzhladom na nieco Ludia ti povedia, ze naj je neviem ake ferrari. No u mna je naj auto s hybridnym pohonom lebo mi ide o prirodu
Aj pohyb je vhladom na nieco. V podpalubi nevies ci lod ide rovnomernym priamomciarym pohybom alebo stoji. Nemas vzhladom na co to zistit.
44. Ako, tie 2 palce Mam 15,4" a som zistil, ze to nie je najstastnejsia volba pre notebook ak s nim cestujes. Rozumne mi pripadaju 14,1" a 13", kedze su dost mensie ako 15,4". Mam to poriesenie tak, ze na stole mam 24" LCD wide, wireless mys klavesnicu, 5+1 externu zvukovku, repraky, notebook v docku a idem A treba niekde ist s notebookom, do minuty odpojim a idem. 15,4 je naozaj trosku vacsia na prenasanie...
Ale zas na druhej strane, studentske notebooky sa prenasaju iba z intaku domov, kde je 15" aj 17" notebooky v pohode.
Mam 250 GB 2,5" Externy disk na multimedia, teda na notebooku mam vsetko legalne. Ako mne fakt uz staci skoro vsetko, aj ten Macbook za 28... A neplanujem na notebooku robit viac veci ako teraz
Teda doma mam PC, treba niekde ist, odpojim a mam notebook
Na tie veci co si pisala odporucam Hp,alebo nejaky novsi Asus.
Urcite nie Acer!
Greenhorn: mne osobne sa 13" macbooky zdaju az prilis male. Neviem si predstavit ze by som na tom mohol seriozne pracovat.
A ako hovorim, ked seriozne pracujem tak 24" LCD
asi kazdemu vyhovuje nieco ine