Som chalan 17 rokov. Mám nejaké tuku navyse. Mám 184cm a 80kg. Mám na bruchu trošku pneumatiku. Chcem začať posilovat. Mám najprv schudnúť a potom posilovat alebo môžem posilovat a zároveň schudnem ? Chcem mať totiž do leta tehlicky na bruchu. Diki.
1-2 mesiace full body tréning, nedávaj si veľké váhy, začni s malými a snaž sa naučiť techniku. Neskôr si tam vyber nejaký split najlepšie AB. Hlavne si dávaj pozor na jedlo! Vyhoď pečivo, cukry a ostatné blbosti. Hovorí sa, že jedlo je 90% úspechu.
Zacni normalne zrat. Nastav normalny pomer makrozivin a kolko kalorii mas denne prijat a toho sa drz.
A co sa tyka posilnovania tak EGO nechaj doma a zacni s malymi vahami a spravnou technikou. Lebo budes vyzerat jak ti homosi co tam chodia rok a su stale vysuseni jak 5 dekovi trtkaci. Do leta sa da stihnut dost
Najlepšie urobíš keď pôjdeš do fitka a opýtaš sa na to odborníka ktorý ti poradí po konzultácií. Tam ti poradia najlepšie. Síce ťa to bude niečo stáť, ale budeš mať kvalitné informácie a uvedie ťa do problematiky. Ono cvičenie nie je len o zdvíhaní váh. Tak ako píšu kolegovia vyššie, je to komplexný súbor činností.
Ku cvičeniu. Skús si zistiť svoju relatívnu výkonnosť napr. koľko urobíš klikov, zhybov, drepov, sed-ľahol. Či a ako dokážeš pracovať so svojou váhou. Taká základná orientácia. Potom odporúčal by som ti cvičiť s voľnou váhou, vynechať cvičenie na strojoch. Len tu platí to čo píšu kolegovia vyššie treba sa naučiť techniku a to poriadne. Správna technika je základ! Ako som spomínal, vyhľadať odborníka teda trénera.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
to znie taaaak zlatucko
Zacni normalne zrat. Nastav normalny pomer makrozivin a kolko kalorii mas denne prijat a toho sa drz.
A co sa tyka posilnovania tak EGO nechaj doma a zacni s malymi vahami a spravnou technikou. Lebo budes vyzerat jak ti homosi co tam chodia rok a su stale vysuseni jak 5 dekovi trtkaci. Do leta sa da stihnut dost
Ku cvičeniu. Skús si zistiť svoju relatívnu výkonnosť napr. koľko urobíš klikov, zhybov, drepov, sed-ľahol. Či a ako dokážeš pracovať so svojou váhou. Taká základná orientácia. Potom odporúčal by som ti cvičiť s voľnou váhou, vynechať cvičenie na strojoch. Len tu platí to čo píšu kolegovia vyššie treba sa naučiť techniku a to poriadne. Správna technika je základ! Ako som spomínal, vyhľadať odborníka teda trénera.