akoze by som mal bojovat za slovensko? Mne je jedno aj keby ho obsadili madari. A ukrajincom je tiez jedno ze sa Doneck odpoji tak neviem co stale riesia.
kedysi boli hrdost, cest a spravne zdravy patriotizmus a dnes kazdy "moze jebat" nikto nechce umriet kazdy si chce len uzivat a potom spejeme tam kam spejeme...
Zmrdi,civilov ťahať do vojny.
Jedno je keď povolajú vojaka,musel s tým počítať lebo robí túto robotu/prácu.Ale keď povolajú civilistu ktorý s tým nesúhlasí a je to proti jeho vôli tak to nie s tým nesúhlasím,som zvedavý či by to hovädo čo dalo rozkaz postavilo svojho syna na bojové pole,ani hovno.
mimo toho, nech si roztrzky riesia politici a ludia, ktori ich vyvolali. pokojne nech si vezmu pusky a idu proti sebe. nevidim dovod, preco by malo civilne obyvatelstvo bojovat za to, ze vladnuce strany sa nevedia dohodnut a spravaju sa ako khokhovia. ja by som urcite nikam nesiel, pretoze s celou myslienkou vojny a toho, aby za mna riesil spor nejaky iny clovek nesuhlasim.
@wayne chápem o čo ti ide ale určite to má niečo spoločné aj s tým ,že bolo kopu vojen kde zomreli miliony ludi pre nič... pre nejakú vnutornu potrebu par ludi tam hore
@wayne Aký patriotizmus sem trepeš? týmto ľudom je to očividne ukradnuté, chcú len v kľude žiť, a nie bojovať navzájom kvoli iným čo to začali. Zlaté pravidlo ži a nechaj žiť
Vždy bojovali iba obyčajní ľudia, ktorí ani sami niekedy nevedeli prečo bojujú a mocní len rozhodovali a smiali sa v teplúčku, neznášam tieto rozhodnutia vládnucich svíň !
@vincenz0 vojny nie sú len preto, že sa ľudia tam hore nevedia dohodnúť. Je bežné, že jedná krajina sa správa agresívne a napadne druhú. Vraždí civilistov, plieni, znásilňuje atď. Pred druhou svetovou vojnou mocnosti tiež chceli mier ale čo mali robiť, keď boli napadnutý?
Mier treba udržiavať a robiť všetko preto aby sa udržal ale keď ich raz Rusko napadlo a mestá obsadili ozbrojenci?
@dannybene vojny vzdy hybali svetom, mier neexistuje a ani neexistoval...je pekne chciet mier a pokoj a pekny zivot ale to proste nejde...musime sa bavit realne o tom co tu bolo je a bude miesto toho co by sme chceli...
@vincenz0 presne to som zabudol podotknut, ze kedysi na cele ludi stali vodcovia ktori reprezentovali nazory ludu...nemyslim stredovek a starovek kde sa viedli nezmyselne vojny...malo by to byt tak ze na cele spolocnosti by mal stat vodca resp. skupina ludi ktori by hajili zaujmi ludu...
@lvanbeethoven zlate pravidlo zi a nechaj zit nikdy neplatilo pokial sa budeme bavit o statoch, kralovstvach ci inych mocnostiach...je to uplatnitelne len pre jednotlivca takze asi tak...a zase az tak ten mier nechcu kedze robili revolucie a protesty co vyustilo do medzinarodnych rozmerov...
nešiel.
a presne z toho istého dôvodu ako tí vo videu.
nech si politické pičoviny riešia politickí kokotkovia ktorí dané politické pičoviny spôsobili
že niekto chce písať zákony nielen nad polovicou eurázie ktorú má, ale aj nad extra desatinou/dvadsatinou európy? jeho problém.
toto sú všetko nepodstatné nereálne kokotiny ktoré sa reálnych ľudí netýkajú pokiaľ reálni ľudia nedovolia aby sa ich týkali.
všetky armády sveta, všetci vojaci sveta, by mali vládnym kokotkom ukázať jedného veľkého krásneho fakera a nech si to dotyční kokotkovia idú vyriešiť ako chcú a kde chcú, ale nás nech do toho neťahajú.
to čo im dáva moc sme my.
ak nechceme vojnu, nemajme vojnu, piču s tým môžu spraviť. sú to trápni oblekáči ktorí piču robia a presne toľko si aj zaslúžia, v akomkoľvek ohľade, čo sa týka rešpektu, poslušnosti, pozornosti...
ruská armáda by sa na to mala vyjebať, vyliezť s tankov, zahodiť pušky, ísť domov. ruská polícia by sa mala vyjebať na naháňanie takýchto "dezertérov", proste nie, nula, nič.
MY sme tí ktorí umožňujú tamtým kokotkom existovať a mať moc.
je načase aby sme si to uvedomili.
všetci, globálne. hodiť politikov do ringu ak chcú vojnu, nech si ju vybojujú tam, koho to tu, na reálnej zemi, trápi? koho by to tu malo trápiť? prečo?
@wayne hovno patriotizmus a česť, to sú klamstvá a fikcie tvorené tými čo majú slúžiť NÁM, stvorené na to aby sme zabudli že ONI MAJÚ SLÚŽIŤ NÁM, NIE MY IM. vojny hýbali svetom lebo sa niekto tam hore, absolútne nesúvisiaci s nami, rozhodol že budú. všetky tieto pičoviny sú totálne irelevantné s nikoho by nemuseli trápiť a netrápili keby si ľudia uvedomili že nikoho trápiť nemusia.
tl;dr: patriotizmus je fiktívna pičovina. hrdosť je (menej, ale stále) fiktívna pičovina. reálni sú ľudia a to že chcú žiť a to že sa nechcú navzájom zabíjať. ic do prdele so svojimi zmanipulovanými pomýlenými názormi.
@midnight ale nebyt vojen dnes tu mame stale kralovstvo a iny system...co si treba pripustit je to ze nebyt tych ludi co hybali svetom dnes je situacia ina...vies ja s tebou suhlasim v tom, ze ti hore maju sluzit nam a nie my im, som tiez proti zabijaniu a bezhlavemu vrazdeniu ale proste ako som pisal vyssie, je vela veci na svete ktore by mali byt inac a nie su, je kopa veci nespravnych ale nie je to v ludskych silach ponapravat...vies dnes sa rozmaha pojem multikulturaizmus (neviem ci som tom napisal spravne), tzn. ze ludia stracaju svoju identitu a preto aj prestavaju stracat hodbnoty ktore boli kedysi...patriotizmus ti kedysi daval identitu ze patris k tej ci tej skupine, tu reprezentujes a v nej sa organizujes...dnes je to pomiesane a preto ta chapem v tom ze si stratil pojem o tom co je spravne a ako to kedysi fungovalo...
@wayne
"ale nebyt vojen dnes tu mame stale kralovstvo"
je rozdiel medzi vojnou PROTI momentálnemu systému (občianskou) a vojnou ZA momentálny systém.
"patriotizmus ti kedysi daval identitu ze patris k tej ci tej skupine"
čokoľvek čo ti dáva identitu zvonka je fikcia slúžiaca na kontrolu tvojej osoby. jediná identita ktorá má zmysel je tvoja vlastná identita ktorú nájdeš ty sám v sebe samom.
@wayne podla mna je to skor naopak. Jebeme nato lebo spejeme tam kam spejeme. A lebo si myslime ze kolaps a destrukcia je nevyhnutne k tomu aby sa vybudovalo nieco lepsie.
@wayne ja len tak naokraj... 1. Pozri sa na nasu vyzbroj... sme zaostali .. 2. suhlasim s midnightom cista pravda sam by som to lepsie neopovedal 3. Ano mam rad slovensko ako krajinu, kulturu, jedla atd. Ale ked sa pozries na ludi (cest vynimkam) tak sa tu kazdy snazi viac menej prezit pretoze mame obrovske problemy ... cize necakaj najmä od mladych nejaky extra patriozmus pretoze vela ludi sa snazi odtialto vypadnut za lepsou buducnostou...
@wayne zlato, len preto lebo sa niekto narodil v nejakej krajine neznamená že bude bojovať za sračky niekoho iného? si neviem predstaviť že by som sa narodil a rástol, mal svoje plány do buducnosti a tak a zrazu by mi prišiel pojebany list že mam ist na viac menej samovražednu misiu...vieš ako vypadam? ved to by nemalo buducnosť ja a armada...to by si vojsko skôr uškodilo mna postaviť do boja...to je taka logika ty kokos...a aj keby som musel tak by som tam prstom nepohol, pretože čo by ma? donutili strielať? ja by som si v strede bojoveho pola lahol a spal tak maximalne...nech si svoj patriotizmus strčia kamsi...
@wayne
1 podceňuješ ľudstvo (čo sa nedivím, lebo ja väčšinu času tiež)
2. nechápeš ako funguje moc (čo sa nedivím, lebo celý momentálny systém je vytvorený na to aby ľuďom zabránil to pochopiť, ale je to smutné)
je rozdiel medzi neorganizovaným chaosom a bottom-to-top systémom. momentálny systém je ale bottom-to-top ktorý úspešne tvorí ilúziu že je top-to-bottom.
@wayne "kedysi boli hrdost, cest a spravne zdravy patriotizmus" no do piče..
To akože "spejeme tam kam spejeme" pretože niektorí dostali rozum a odmietajú hájiť záujmy niekoho kto tlačí gombíky vo vláde a vôbec im nejde o teba?? Prečo by som si ja nemohol užívať, ale radšej by som mal obetovať svoj život kvôli chamtivosti, nenažranosti a túžbe po moci iných ľudí?? Nie, ďakujem, keď chcú môžu tam ísť oni po sebe strielať ako kokoti.
@wayne vojny su imho len a len preto, lebo existuju ludia s podobnymi nazormi, aky tu prezentujes. ak by neboli radovi vojaci a ini prisluhovaci, cele vojny by spocivali leda ak v tom, ze by si par vrchnych generalov a patriotov strielalo gumipuskami do frnakov.
"Whoah, whoah, hang on a minute! I just...I just need to understand something. Right, so. You will fight against them, they will fight against you all on account of him wanting to kill him? Where is the sense? Exactly. I say, let them fight each other! While we lay back, watch, have a drink, place some wagers! Eh?!"
―Jack Sparrow
@wayne no ja tiež zdieľam tvoj názor...
pozerám že tu je dosť zbabelcov, čo by ani päty nevytiahli z domu keby mali brániť Slovensko...mali by znovu zaviesť brannú povinnosť, nech aspoň majú aký-taký základný výcvik
@toudy88sv no ved ty si pokojne chod, bran a mozno aj umri pocas branenia zaujmov inych. nie kazdy je taky hlupy, aby siel dobrovolne na smrt, lebo pandrlaci nevedie co so sebou.
@oiquell tak to potom nieje, absolutna monarchia nieje nikde, mozno v mestskych statoch ale to nepocitam. Krali nemaju takmer ziadnu moc, vsade maju parlament a vladu.
ako tu tak citam, tak vacsina resp. skoro vsetci by povolavaci rozkaz neuposluchli, kazdy by mal v pici a posielal by do boja politikov, sak vraj ak chcu bojovat tak nech bojuju a ze za slovensko sa neoplati bojovat a tak dalej...ja len som zvedavy ze ak by prisli cudzi vojaci do tvojho domu, zabrali by ti majetok a mozno zabili aj nejakych blizkych tak ci by si mal stale vsetko v pici a vyhovaral sa na politikov...absolutna vecsina z vas si neuvedomuje co moze vojna sposobit a ako meni pomery...je pekne sa vyhovarat ze patriotizmus je hlupost a ze politika a bla bla bla ale ako vravim az vam niekto vezme dom, zaberie majetok a niekoho zabije tak potom si uvedomite co to znamena patriotizmus hrdost a povinnost branit svoj stat...
vopred sa ospravedlnujem ze som tu neotagoval ludi ktori reagovali na moje prispevky ale mam tu len maly ipad a je to dost nekomfortne pisat na tom...
@63 ved ale ak by vojaci slepo neposluchali rozkazy nadriadenych atd, tak by mi do domu nemal kto prist, nemal by mi kto vziat majetok, nemal by mi kto znasilnit/zabit rodinu. moze to zniet ako somarina ale je to tak. myslim, ze midnight o tom tiez pisal vo svojich prispevkoch
Tam ide oto že ten povolávaci rozkaz dostali mladí 20-čný chlapci z Ľvova a dalšej západne Ukrajiny, pričom nevedia ani zaobchádzať zo zbraňou. Ukrajinská armáda má dostatočné resursy vojakov na území Ukrajiny, ale z podivného dôvodu povolávajú mladých ludi ktorý nemaju sajnu. Mne sa zdá že vsetko je to len nato aby táto vojna trvala čo najdlhšie lebo niekomu to asi ide do vrecka. Sami vojaci ktorý bujujú v ATO ktorý sú profesionály hovoria ze nechápu konanie vyssich preco povolávaju takzvané "mäso" ktoré nema šajnu. Tam ide aj oto že tý mladí by aj bojovali, lenže nebudú mať dostatočný výcvik ani ochranu...A to nehovorím otom že Doneck mal byť už dávno v rukách ATO, lenže stupídne rozkazy najvyssich generálov sú nelogické. Ako môže veliaci generál presunút celú brigádu na otvorené pole a mysliac si ze su v bezpeci ? a na druhý den sú rozjebaný ako prasive psy....z Toho jeden z tej celej brigády prezil a ked sa chcel spojiť z pomocou tak sa ho veliaci opýtal že ako je mozne že este žije že mal byt davno mrtvy ze nech neotravuje....Toto tkzv ATO je fraška....a nemá nič spolocne z hrdostou ani patriocizmom Ukrajiny.....Jedine Dobrovolnícky bralion donbas, Ajtar bojujú z rozumom a zo ctou a za Velkú vec a tou je Velká Ukrajina....
@trdelniiiq ak nas historia nieco uci tak to ze vzdy sa najde niekto kto nema dost - chamtivost je svina...vies nemozme sa bavit o idealnom svete kde vojaci slepo neposluchaju rozkazy pretoze to tak nikdy nie je...samozrejme ze je super ak by sa kazdy staral len o svoje veci ale musime sa pozerat na historiu...
o tom že by som bojovať nešiel sa baviť nemusíme, každý normálny človek by odmietol :ehm:
druhá vec je že civilista so zbraňou môže narobiť viac škody ako úžitku ( ak tam samozrejme nejde za účelom robiť profesionálom živý štít však)
a môj skromný odhad je taký že ľudia ktorý tu prehlasujú že by šli a radi, by sa zosypali medzi prvými a začali by tam kántriť vlastných
(ale môžem sa mýliť, každý správny birdzák je majster vo všetkom do čoho sa pustí. A s killcountom niekde medzi číslami 150-200 )
je ľahké prehlasovať podme bojovať a sedieť pritom doma s kakaukom v ruke, iné je už ležať 8 hodín kdesi v blate a pozerať sa pritom na vlastné črevá
@vincenz0 Nechceš alebo nechapeš čo som napisal? Z pohľadu obrany je to jedno.
@trdelniiq Mas pravdu. Lenze to v dosledkoch nehra ziadnu rolu.
@yoss ano. Napadlo ukrajinu a odtrhlo cast krajiny. A separatisti na vychode deto. Preco im asi veju na tankoch Ruske vlajky? Bez podpory Ruska by ziadne povstanoe nevzniklo.
@james144 Napadlo ? Ale videl si tie ohňostroje na oslavu pripojenia k Rusku ? Kebyže ich napadnú, asi by neoslavovali veľkolepým ohňostrojom ! Krym aj separatisti sa chcú odtrhnúť, lebo Ukrajina smeruje do sračiek a nechcú upadnúť s nimi, keď patria medzi ekonomicky najvyspelejšie časti. EÚ mala záujem o zhodenie vodcu Ukrajiny, pretože ten bol Rusofil a nie EÚ-fil a tak podporili Majdan, rozpútali peklo, samozrejme tak, aby si to nikto nevšimol, zosadili Rusofila a nahradili ho Riťolezcom EÚ okuliarnatým, ktorí robí to, čo mu velí západ. Keď získa Ukrajinu EÚ, získa tam prístup aj Amerika, vystavá si tam vojenské základne so strelami priamo na Moskvu, keďže jedinou protiváhou USA na svete je Rusko. Keby mali Rusko Američania pod kontrolou, majú v rukách svetovládu a o toto celé tu ide a Rusi sa proti tomu bránia pochopiteľne. Treba sa na to pozerať v širších súvislostiach. EÚ chce Ukrajinu a Rusko sa toho strašne bojí a oprávnene, Ukrajinci sa mali rozhodnúť jednomyselne, lenže vidíš je to rozdrobená krajina a iné ako rozdelenie ju nečaká, tak či tak.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
72 komentov
Jedno je keď povolajú vojaka,musel s tým počítať lebo robí túto robotu/prácu.Ale keď povolajú civilistu ktorý s tým nesúhlasí a je to proti jeho vôli tak to nie s tým nesúhlasím,som zvedavý či by to hovädo čo dalo rozkaz postavilo svojho syna na bojové pole,ani hovno.
mimo toho, nech si roztrzky riesia politici a ludia, ktori ich vyvolali. pokojne nech si vezmu pusky a idu proti sebe. nevidim dovod, preco by malo civilne obyvatelstvo bojovat za to, ze vladnuce strany sa nevedia dohodnut a spravaju sa ako khokhovia. ja by som urcite nikam nesiel, pretoze s celou myslienkou vojny a toho, aby za mna riesil spor nejaky iny clovek nesuhlasim.
Mier treba udržiavať a robiť všetko preto aby sa udržal ale keď ich raz Rusko napadlo a mestá obsadili ozbrojenci?
@vincenz0 presne to som zabudol podotknut, ze kedysi na cele ludi stali vodcovia ktori reprezentovali nazory ludu...nemyslim stredovek a starovek kde sa viedli nezmyselne vojny...malo by to byt tak ze na cele spolocnosti by mal stat vodca resp. skupina ludi ktori by hajili zaujmi ludu...
@lvanbeethoven zlate pravidlo zi a nechaj zit nikdy neplatilo pokial sa budeme bavit o statoch, kralovstvach ci inych mocnostiach...je to uplatnitelne len pre jednotlivca takze asi tak...a zase az tak ten mier nechcu kedze robili revolucie a protesty co vyustilo do medzinarodnych rozmerov...
a presne z toho istého dôvodu ako tí vo videu.
nech si politické pičoviny riešia politickí kokotkovia ktorí dané politické pičoviny spôsobili
že niekto chce písať zákony nielen nad polovicou eurázie ktorú má, ale aj nad extra desatinou/dvadsatinou európy? jeho problém.
toto sú všetko nepodstatné nereálne kokotiny ktoré sa reálnych ľudí netýkajú pokiaľ reálni ľudia nedovolia aby sa ich týkali.
všetky armády sveta, všetci vojaci sveta, by mali vládnym kokotkom ukázať jedného veľkého krásneho fakera a nech si to dotyční kokotkovia idú vyriešiť ako chcú a kde chcú, ale nás nech do toho neťahajú.
to čo im dáva moc sme my.
ak nechceme vojnu, nemajme vojnu, piču s tým môžu spraviť. sú to trápni oblekáči ktorí piču robia a presne toľko si aj zaslúžia, v akomkoľvek ohľade, čo sa týka rešpektu, poslušnosti, pozornosti...
ruská armáda by sa na to mala vyjebať, vyliezť s tankov, zahodiť pušky, ísť domov. ruská polícia by sa mala vyjebať na naháňanie takýchto "dezertérov", proste nie, nula, nič.
MY sme tí ktorí umožňujú tamtým kokotkom existovať a mať moc.
je načase aby sme si to uvedomili.
všetci, globálne. hodiť politikov do ringu ak chcú vojnu, nech si ju vybojujú tam, koho to tu, na reálnej zemi, trápi? koho by to tu malo trápiť? prečo?
tl;dr: patriotizmus je fiktívna pičovina. hrdosť je (menej, ale stále) fiktívna pičovina. reálni sú ľudia a to že chcú žiť a to že sa nechcú navzájom zabíjať. ic do prdele so svojimi zmanipulovanými pomýlenými názormi.
"ale nebyt vojen dnes tu mame stale kralovstvo"
je rozdiel medzi vojnou PROTI momentálnemu systému (občianskou) a vojnou ZA momentálny systém.
"patriotizmus ti kedysi daval identitu ze patris k tej ci tej skupine"
čokoľvek čo ti dáva identitu zvonka je fikcia slúžiaca na kontrolu tvojej osoby. jediná identita ktorá má zmysel je tvoja vlastná identita ktorú nájdeš ty sám v sebe samom.
@qwer28 vzdy to tak bolo, proste ak les prilis zarastie je nutne ho precistit a tam proste lietaju triesky
@justhuman16 presne ako si to povedal v poslednej vete
Musela by som vedieť začo bojujem, muselo by to byť na môj osoh, musela by som milovať svoju vlasť a nemohla by som byť pacifista.
1 podceňuješ ľudstvo (čo sa nedivím, lebo ja väčšinu času tiež)
2. nechápeš ako funguje moc (čo sa nedivím, lebo celý momentálny systém je vytvorený na to aby ľuďom zabránil to pochopiť, ale je to smutné)
je rozdiel medzi neorganizovaným chaosom a bottom-to-top systémom. momentálny systém je ale bottom-to-top ktorý úspešne tvorí ilúziu že je top-to-bottom.
To akože "spejeme tam kam spejeme" pretože niektorí dostali rozum a odmietajú hájiť záujmy niekoho kto tlačí gombíky vo vláde a vôbec im nejde o teba?? Prečo by som si ja nemohol užívať, ale radšej by som mal obetovať svoj život kvôli chamtivosti, nenažranosti a túžbe po moci iných ľudí?? Nie, ďakujem, keď chcú môžu tam ísť oni po sebe strielať ako kokoti.
―Jack Sparrow
pozerám že tu je dosť zbabelcov, čo by ani päty nevytiahli z domu keby mali brániť Slovensko...mali by znovu zaviesť brannú povinnosť, nech aspoň majú aký-taký základný výcvik
» www.truth-out.org/opinion/item/25...
@midnight thumbs
@trdelniiiq brániť vlastnú krajinu nieje hájenie záujmov iných.
vopred sa ospravedlnujem ze som tu neotagoval ludi ktori reagovali na moje prispevky ale mam tu len maly ipad a je to dost nekomfortne pisat na tom...
druhá vec je že civilista so zbraňou môže narobiť viac škody ako úžitku ( ak tam samozrejme nejde za účelom robiť profesionálom živý štít však)
a môj skromný odhad je taký že ľudia ktorý tu prehlasujú že by šli a radi, by sa zosypali medzi prvými a začali by tam kántriť vlastných
(ale môžem sa mýliť, každý správny birdzák je majster vo všetkom do čoho sa pustí. A s killcountom niekde medzi číslami 150-200 )
je ľahké prehlasovať podme bojovať a sedieť pritom doma s kakaukom v ruke, iné je už ležať 8 hodín kdesi v blate a pozerať sa pritom na vlastné črevá
@trdelniiq Mas pravdu. Lenze to v dosledkoch nehra ziadnu rolu.
@yoss ano. Napadlo ukrajinu a odtrhlo cast krajiny. A separatisti na vychode deto. Preco im asi veju na tankoch Ruske vlajky? Bez podpory Ruska by ziadne povstanoe nevzniklo.