Mám takú otázku, je možné, ak sa posunie ovulácia, že sa posunie i príchod menštruácie? (Pre reálne zobrazenie, napr. mám 5 dní pred menzesom, ale práve vtedy budem mať ovuláciu, takže očakávaný menzes sa posunie?)
Podľa mna je to tiež jednoduché, proste každý mesiac, cca 5 hodín ma bolí iný vaječník Akože nemam to overené, ale už je to taky stereotyp ze tomu verim
dievcatka, dajte si hodinu biologie .... alebo radsej 1000 hodin, zamerajte sa na menstruacno - ovulacny cyklus ...... lebo este teraz sa smejem na tych dristoch ktore ste tu napisali
a) godeye napisala, ze niektore zeny maju ovulaciu pocas menstruacie ... nuz aj ziak 7 rocnika zs, ked sa dobre uci vie, ze su to ako keby proti sebe stojace deje - menstruacia a ovulacia - pri ovulacii sa vajicko uvolni s vajecnika, pri menstruacii ide von ..... ibaze to nefunguje tak ze pocas ovulacie vystartuje raketovou rychlostou z vajecnika a hned leti von .... proste ovulacia a menstruacia v totoznom obdobi je somarina
b) 19martina19 napisala ze ma ovulaciu 5 dni pred zaciatkom menstruacie .... pri nepravidelnom cykle ... aj to v extremnom pripade by to tak mohlo byt ..... ale v normalnom pripade asi tazko, kedze ovulacia je na 12 - 14 den cyklu a nova menstruacia az na nejaky 26-28 den
@rothschild nemyslim, ze je pravidlo, 12-14. Je to individualne, ovulácia môže podľa mňa prisť v hociktorom dni. Samozrejme, pocas menstruacie je to nepravdepodobnejsie, ale doktori nevylucuju otehotnenie ani pocas menzesu. 14 dní je len ideálny prípad. Napr. ja mam 32 dnový cyklus, tym padom sa mi to posúva.
@rothschild tuším som čítala o pár prípadoch, že žena otehotnela počas menštruácie, sú to ojedinelé prípady, nejaké malé/možno necelé percento. Jednej z nich to aj popísal gynekológ, že sa jej prelínali 2 cykly - keď mala jednu menštruáciu, tak počas nej mala ovuláciu z druhej, ktorá prišla po nejakom čase... ale mne sa to nestalo, tak sa hádať nejde (aspoň neviem o tom, že by sa mi čosi také stalo)
no, ono idealne je ovulacia uprostred cyklu.....(aj podla ucebnice) a je jedno aky je dlhy cyklus....cize ak ams 23 dni, ovulacia bude cca. uz na 9. den, ak mas 35dni, ovualcia bude neskor cca. na 20. den.....dolezita je luetalna faza (od ovulacie do dalsej menstruacie...ta y mala trvat 12-16dni, idealne 14).....ale bohuzial niektore zeny maju naozaj napr. ovulaciu napr. na 25ty den a o 5 dni dostanu menzes.....maju prilis kratku luetalnu fazu (tieto zeny maju velky problem otehotniet....lebo vl uetalnej faze sa uhniezduje oplodnene vajicko.....kt. ale potrebuje aspon cca 6-7dni na uhniezdenie.....cize ak ma zena ovulaciu neskoro, robi to problem pre oplodnene vajicko, kt. sa neuhniezdi a zena nemoze otehotniet....a toto sa uz potom riesi....) a kludne zena s kratkym cyklom moze otehotniet hned po menstruacii, kedze ovulacia nastava tesne po nej......uplne uprostred menstruacie je velmi malo pravdepodobna ovulacia priamo, ale spermie si mozu pockat prave na to obdobie hned po menzese (co je ovulacia)....(pri kratkom cykle)
@demoniqangel to je síce pravda, ale najlepšie to potvrdí ovulačný test. a tým pádom sa aj cyklus môže meniť. ale pravdou ostáva, že sa stále nerozumiem do takýchto vecí moc, posledné roky už vôbec.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
A tiež to cítim ako @8 , len ma to nebolí 5 hodín, ale zhruba 20 hodín, a poctivo sa v tom striedajú
a) godeye napisala, ze niektore zeny maju ovulaciu pocas menstruacie ... nuz aj ziak 7 rocnika zs, ked sa dobre uci vie, ze su to ako keby proti sebe stojace deje - menstruacia a ovulacia - pri ovulacii sa vajicko uvolni s vajecnika, pri menstruacii ide von ..... ibaze to nefunguje tak ze pocas ovulacie vystartuje raketovou rychlostou z vajecnika a hned leti von .... proste ovulacia a menstruacia v totoznom obdobi je somarina
b) 19martina19 napisala ze ma ovulaciu 5 dni pred zaciatkom menstruacie .... pri nepravidelnom cykle ... aj to v extremnom pripade by to tak mohlo byt ..... ale v normalnom pripade asi tazko, kedze ovulacia je na 12 - 14 den cyklu a nova menstruacia az na nejaky 26-28 den
Samozrejme, nie som lekár, to je len moj nazor