čaw birdzáci, sorry za zdvojité w v čau ale nemôžem si ho odpustiť..takže k veci, myslíte že je mladému človeku treba vlastné auto? teda otázka smerovaná na 18+ ľudí..je to dôležitá súčasť vášho života...mladšíe vekové kategórie..chystáte sa robiť šoferák
vodicak mam je to fajn vec ked potrebujes proste sadnes ides,aj v praci ho vela krat vyzaduju ako jednu z kriterii do zamestnania co je uz druhy dovod preco ho mat...auto vlastne zatial nemam ...obzeram sa po nejakych ..brusim si zubky na nejaku OCTAVKU sak sa este uvidi bo auto cuca strasne vela penazi aj ..a kedze chcem vlastne auto budem si ho musiet sam kupit,zivit aj servisovat
18 mám až v apríli ale už reálne uvažujem nad autoškolou a hneď ako bude možné tam nabehnem. A samozrejme počase budem maminku aj tatinka otravovať s autíčkom. Samozrejme,nie vlastným. Ale takým,ktoré by bolo vždy k dispozícii. Asi moc trúfalé, ale auto(vlastné alebo takmer vlastné) považujem za základ
auto dava pocit slobody, ktory sa nahle strati ked nemas v meste kam zaparkovat
v blave je auto podla mna zbytocna vec, len to tvori zapchy a kolony ked je v jenej kare priemerne jeden clovk..
aj ked vsetci frflu na MHDcku (aj ja ) tak treba uznat ze je to v meste pohodlny sposob dopravy (nemam starosti kam zaparkovat, nenervujem v zapche za volantom atd.) a kym nebudem mat vlastny byt tak auto nepotrebujem
navyse mam super pocit ked auta na ceste tvrdnu v 5km zapche a ja si to vedla nich siniem v elektricke jaaj
nooo....vlastné auto je paráda. Je jedno ako vyzerá, je jednoducho tvoje. Moje auto ( foto v profile ) som si kupil za prvé dve výplaty z telky. Urobím s ním viac frajeriny ako kamos na céckovom mercedese pozicanom od fotra. A preco? pretoze je MOJE. Sám si ho zivím, sám ho servisujem, sám si ho opatrujem Zbožňujem ho
sak to ..sice hladam auto ...ale aj este zvazujem ci ho kupit ...vytipoval som si z aut OCTAVIE bo su spolahlive a servis nieje tak brutalne drahy..a s dobrym motorom aj spotreba ujde...ale ked si preratam len poistka , pneumatiky , benzin , filtre a este sem tam nejaka somarinka noo nazbiera sa to...k tomu olej menit kazdych 15tis km ..atd
@10 no ja mám starú škodovku 120 , ale v pohode starám sa o ňu a slúži dobre..s modernými autami je to nápor na financie, oktávka je dobré auto len bacha na zlodejov, kradne sa
ináč, neuvažoval niekto aj nad motorkou? viem, je to len sezónne, ale do mesta sa to hodí úplne perfektne. a so spotrebou 2-3 litre (záleží na tom aká kubatúra). a všetci čo máte vodičáky skupiny B, tak máte aj na motorky do 50cm3. a myslím, že ráno cez mesto ísť tou 60-70 je úplne postačujúce, teda ak sa vôbec bude dať ísť tak rýchlo...
@12 ja si údržbu veľmi svojpomocne nespravím. Čo to zvládnem, zas taký antitalent nie som, ale babranie sa do elektroniky (, ktorú má už väčšina áut) prenechám servisákom. A poistka za kamarátsku cenu... asi mám nesprávnych kamarátov :/
@11 jj kradnu sa toho sa dost bojim...a poistovna a ich preplacanie tak to je len hruza sama o sebe ...doma mi to nevadi sla by do garaze ..ale niekde v meste noo horsie uz...a este ked mas nahodou dieslika v lepsej vybave....poistku by som tiez riesil cez znamosti nech je to aspon za polovicu ..a este sa bojim toho ze by mi ju niekto buchol a potom platit opravy kedze poistka vsetko nepreplati
@14 ...ako uplne lavy niesom a dokazem si vela veci spravit ale viacmenej zo stavebnych cinnosti kedze mam stavebnu priemyslovku za sebou...ale aj v autach cosi ..hoci v tych novych co sa tyka elektorniky ani motora vela neporobis bo to chce lepsie vybavenu dielnu a niekoho kto tomu aspon rozumie
technicky mam vlastne auto, ale prakticky to vyzera tak, ze ked sa inym odide, alebo potrebuju prave, tak pre kazdy pripad nudze si ho nemozem zobrat, co byva castokrat prave vtedy, ked nieco planujem. ale je to len mala dan za to, ze ho nemusim zivit sam, len si zaplatit cast, ktoru prejazdim. a odpoved na otazku: nie, nedokazem si zivot predstavit bez vlastneho, hoci aj pod podmienkami vlastneho auta
Urcite si vodicak chcem robit A potom auto? To asi zalezi od kazdeho osobitne, pre mna su auta asi jedinou zalubou ktora ma drzi od malicka a samozrejme mojou tuzbou je mat auto. Nejde o to, ze prejdem na nom na koniec ulice a zaparkujem ho pri skole, aby vsetcia videli, ze ja na to mam. ("Ja na to mam! Ja si vyskocim ja si poskocim, ja na to mam!" Dobra pesnicka ) pre ludi s podobnymi zamermi je auto zbytocne. Podla mna to je symbol urcitej slobody a pokial budem mat fakt niekedy vlastne auto (A to sa nan strasne tesim!) rad by som na nom presiel Europu. Viem, ze moj sen by bol narocny hlavne po financnej stranke (pri ceach benzinu ,poistenie,servis...), ale jeho splnenie bude pre mna akymsi symbolom osamostatnenia Neviem ako to inak napisat
bez auta sa dá prežiť, ale človek má potom isté obmedzenia. Napríklad som 20 rokov chodil babke autobusom. Vždy nabalený som odtial išiel jak horolezec. Teraz, ked ho konečne mám, si len sadnem a za chvilu som doma. A moja "schopnosť vláčiť veci od babky" sa mnohonásobne zväčšila
Ale auto som si nekúpil iba preto, lebo som "chcel mať auto", alebo aby som mohol "machruvať". Šetrí mi čas (lebo viem u nás v meste obísť zápchy ), nie som závislý na mhd, a ako rodina sme potrebovali auto na rôzne veci. Padla na neho celá moja poistka a knižka, zvyšok cvakli rodičia. A tak sa preháňam s mojou ojazdenou červenou formulkou, renaultom thalia A stačí mi, nepotrebujem šporťák, nepotrebujem džíp, nepotrebujem limuzín... len fajn auto s ktorým sa dostanem kam chcem (ak tam ide cesta )
@14 no veď jasne že ani ja nezvládnem náročnejšie veci..iba také základy..vymeniť olej..s dačím pomôžu kamaráti dačo ocov kolega čo sa vyzná...kamarátov otec je riaditeľ pobočky poisťovne tak odtiaľ tá výhodnejšia poistka
@18 no, je to tvoj názor. ale rozhodne nad tým treba pouvažovať. napr. poistka na taký skúter s 50cm3 motorom je nejaká tisícka ročne. čo je jak nič. a hovorím, tie dva litre na stovku v meste, to je proste úplne fasa! teda jasné. neodvezieš nan tom veľa ľudí, ale ako také približovadlo je to úplne fajn. keby som mal toľko peňazí, tak si rozhodne kúpim skútra hondu shadow - imidžovka jak hovado . ale teda mám len 16 no, ale vodičák si robiť idem. chcem začať nejak na jar
@23 po meste v zápche je skúter šikovná vec, problém ale nastáva že ho môžeš využiť iba sezónne..neodvezieš sa trebárs s kamošmi na lyžovačku alebo si nespravíš s babenkou romantiku na zadnom sedadle
Ja auto mam a kedze byvam na dedine pri TT a dochadzam jak do skoly a roboty do BA (niekedy fakt treba ist autom), tak aj do Trnavy lebo posledny bus ked ide cloveku o 22:45 tak je to nahovno a aspon sa nemusim prisposobovat ostatnym. Mam najazdenych uz dobrych 40 000 km (ani neviem kde vsade a cloveku sa to potom zide ked meni auta (fotrove firemne kravy a rakety, ked ho vozim na akcie) Mne nastastie nasi platia vela veci ale zas robim im casto taxikara a tiez babkam :/ Ale nestazujem si Sloboda je skvela a vec a snad budem tak financne zabezpeceny ze nebudem mat problem deckam kupit auto a davat im na neho prachen
dpc...to co mi spravilo s komentom mi ho nenapisalo
@23 motorku ked uz tak nejaku 900-1000ku ..videl som pekne ale mam respekt a z hladiska bezpecnosti moc nemusim motorku a ani z hladiska praktickosti...
@24 na tu romantiku sa hodi combicko hotova manzelska postel
@27 ale tak s takou kubatúrou jedine choppera. ale zober si, (zas moja obľúbená) honda shadow » moto.honda.sk/motocykle/custo... stojí len 250 000. a na to čo to je, je to celkom slušná cena ako keď si kúpiš supersport, tak to rovno môžeš podpísať formulár o darovaní orgánov a pohrebnej službe hlásiť každú tvoju vychádzku...
@24 na zadnom sedadle síce romantiku enspravíš, ale zoberieš niekam na lúku deku a tam ju môžeš tak trt... tedá, môžeš robiť takú bohapustú romantiku, že nebude vládať chodiť
@28 ...keby som siel do motorky tak jedine nejakej sportovej 900 alebo 1000...ale je to fakt take ze to uz rovno mozes podpisat ten formular co si spominal ....
však by si sa skydal z toho dole an prvej zákrute prosím ťa, keď ten motor opre do kolesa, tak proste človek nevie kedy už ide dosť rýchlo a nevie čo si môže dovoliť a ešte niekdo začne pridávať v zákrute, hento sa veľmi rýchlo dokáže pomstiť... na hentaké niečo v živote nie!
ja auto mam...vid fotoalbum...ale zatial mi ho ani nejako treba nebolo...skor islo o ten zvuk V6 cize jazdi na nom niekto iny, aby sa zase usetrilo ine auto...co je v rodine, to sa pocita
pre boha? ja môžeš nebyť na motorky?! však to je sen každého chlapca!! a raz keď budem starý a bohatý, tak si kúpim klasický harley davidson s krátkou vidlicou a pohodlním, vyšším sedením budem mať vysoké kožené boty s podpätkom, roztrhané rifle, koženú vestu s nášivkamy, pivný pupek, plešatú palicu a dlhú šedivú bradu
no vidis ja keby som bol stary a prachaty tak si kupim nejake exkluzivne stare auto ...mustang GT500 shelby ´67 , alebo nejake stare FERRARI , alebo nieco ine stare podobne ...ja som buchnuty do aut heh
Vodicak mam. Auto vlastne viac menej tiez, kedze si palivo hradim viac menej vzdy sam, tak na nom nejako extra casto nejazdim skor ked auto nutne potrebujem ze mam vybavovacky aelbo to prosto nevykryju busy lebo mam prilis vela veci atd.
V meste sa velmi neoplati i ked je fajn ked sa moze clovek priviest na party, ozrat sa a potom sa odviezt domov (samozrejme nie hned ale po prespani aby bolo jasno).
Motorka do mesta je super napad alebo taka stvorkolka, bohuzial ich ceny sa pohybuju pomaly na takej istej urovni ako mensie a starsie auta (clio a pod).
@38 no štvorkolka podľa mňa až tak super nápad nieje. ale tá motorka. zober si. do mesta nepotrebuješ nič extra silné. bohate postačuje taká 125-ka. a to sa vždy dá kúpiť aj ojazdené, za tridsať litrov kúpiš slušný kúsok. akurát rozhodne nekupovať nejakú čínu! na tom dáš dve sezóny a môžeš to vyhodiť... celkom kvalitné sú aprillie. alebo zainvestovať do novej motorky a tam už sú ceny okolo 60000. teda ako čo. kúpiš 125 aj za 100 000 a viac.
zbytocne starosti. Setri to cas,ale mam stale premyslat ci je spravne zaprkovane,ci nedostanem papucu,ci mi ho nejaký debil neoskrel,nenabural,resp. neukradol... ked potrebujemtak si ho od rodicov poziciam,je to pohodicka...
Inak kym nebudem amt stalu pracu,pravidelny prijem ak nepotrbujem vlastne... benzin pojde hore,poistka tiez tak naco zbytocne minat na blbosti,ked ta dievca cche,tak pojde za tebou aj busom... na auto zbalis akurat tak kurvu.
Vodičák si určite budem robiť, zrejme už na jar, ale ja k autám nemám vzťah, ja som pohodlný. Čiže volím autobus, bicykel, vlak alebo ak ma niekto zvezie než aby som mal šoférovať a stresovať sa.
Samozrejme ze auto je potrebne,kazdy kto ma uz vek ze moze mat na neho vodicak spraveny vpohode...Ja prve co na 18ku chcem a aj budem mat je ten vodicak,auto,nenormalne sa tesim ze konecne sa nebudem trepat tym vyjebanym MHD ked chcem ist niekam z domu sama bez fotrovcov alebo sestry z duse to nenavidim,vlastne je vlastne! A okrem toho jazdenia v nom sa tam daju robit aj ine,lepsie a uzitocnejsie veci
@40 tak ked na neho budes balit baby ano vacsinou nabalis kurvy... ale ked mas holku mozes ju vziat do kina a namiesto toho aby ste isli nocakom s ozranmi a bezdakmi alebo platil nehorazne peniaze za taxik ju prosto odvezies domov - rychle, realtivne lacne a pohodlne.
@45 : to si pis ze hej Zapnes radio/CDcko, vypeckujes, hodis neutral, stiahnes okno a pohoda Rozhohne lepsie ako stat v preplnem buse ked sa hyba slimacim tempom pocas spicky. Nehovoriac o tom, ze ked mas v takom buse bezdomovca alebo ineho obcana co slovo hygiana pocul pred 10rokmi tak je to uzasna "zabava" (rozumej boj o to aby si stal pri okienku a mohol dychat "cerstvy" vzduch). Alebo radsej sedis na tych sedackach co neboli od namotovania ani vycistene, curaju po nich bez domovci, su ogrcane, oplute a neviem co vsetko este?
Ja si radsej postojim v tej zapche... nehovoriac o tom, ze staci pocuvat dopravny servis a dost casto sa ti podari tej zapche vyhnut...
@47 presne ako si napisal ...v MHD je to ovela vacsi otras ako v aute v zacpe...pustis si hudbu netlacis sa ,sedis pohodlne v cistom nik ti tam nesmrdi pod nosom prip si zapnes klimu (o com MHD moze snivat len ) a odvezies sa pohodlne,navyse ak mas prehlad co sa deje na cestach a mas zapnuty dop.servis tak nemas problem
a tiez myslim ze je rozdiel na auto balit baby alebo svoju babu pohodlne bezpecne odviezt a nie s nou ist nocakom s ozranmi a bezdakmi
co sa tyka mna, tak na vodicaku sa pracuje, a samozrejme ze by som chcel aj vlastne auto. Nie je to dobre podniknut s kamosmi hocikedy nejaky vylet? Ziadne chodenie peso krizom-krazom cez mesto, skratka ked potrebujem rychly odvoz, nemusim zhanat taxik.
A v neposlednom rade, ked rano brutalne prsi a ja mam ist peso do skoly, to fakt milujem...
Ja auto nechcem, mám panický strach zo šoférovania, odmalička ma trápia nočné mory, ako mi niekto volá, nech prídem s autom do mesta a kašlem na to, že neviem ako, a vždy buď niekoho zrazím, zdemolujem auto, alebo mi ho ukradnú, kým budem na pumpe hľadať pomoc na niečo, čo som za jazdy urvala
Ale ako vážne... vôbec ma to neláka. Uvidím v budúcnosti, ale bude to veľmi ďaleká budúcnosť.
na vodičaku pracujem... a ano,aj auto by som velmi chcela.lebo tuzim byt samostatna...a nielen cakat na partnera,kedy zdvihne zadok...Ale zas,niekedy moja dušička trpii,ze ci by sa to nedalo inak/ako len vypustat vyfukove plyny
Chlapci, uz aj ja patrim medzi autickarov a mozem povedat za svoje loove som si kupil moje Facko (rozumej Favorit, a foto v profile ) a som nan hrdy ako keby to bol Mercedes.
BTW @stodvacinkar , vitaj v klube ŠKODOVÁCKOM a keby si nieco potreboval tak mi pisni na maila, alebo TS so stodvacami mam nejake skusenosti
No jasne, obcas sa najde nejaky rypak co do mna za favo rype ze je to smejd ale taky co vlastne auto nema do mna nech nerype. Vsak vies ake to je s niektorymi jedincami
Vela veci si ja na aute robim sam, je to sice o chlp ine ako stodvaca, ale predsa je to skodovka. A mna bavi robit na tom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
58 komentov
v blave je auto podla mna zbytocna vec, len to tvori zapchy a kolony ked je v jenej kare priemerne jeden clovk..
aj ked vsetci frflu na MHDcku (aj ja ) tak treba uznat ze je to v meste pohodlny sposob dopravy (nemam starosti kam zaparkovat, nenervujem v zapche za volantom atd.) a kym nebudem mat vlastny byt tak auto nepotrebujem
navyse mam super pocit ked auta na ceste tvrdnu v 5km zapche a ja si to vedla nich siniem v elektricke jaaj
sak to ..sice hladam auto ...ale aj este zvazujem ci ho kupit ...vytipoval som si z aut OCTAVIE bo su spolahlive a servis nieje tak brutalne drahy..a s dobrym motorom aj spotreba ujde...ale ked si preratam len poistka , pneumatiky , benzin , filtre a este sem tam nejaka somarinka noo nazbiera sa to...k tomu olej menit kazdych 15tis km ..atd
Ale auto som si nekúpil iba preto, lebo som "chcel mať auto", alebo aby som mohol "machruvať". Šetrí mi čas (lebo viem u nás v meste obísť zápchy ), nie som závislý na mhd, a ako rodina sme potrebovali auto na rôzne veci. Padla na neho celá moja poistka a knižka, zvyšok cvakli rodičia. A tak sa preháňam s mojou ojazdenou červenou formulkou, renaultom thalia A stačí mi, nepotrebujem šporťák, nepotrebujem džíp, nepotrebujem limuzín... len fajn auto s ktorým sa dostanem kam chcem (ak tam ide cesta )
@23 motorku ked uz tak nejaku 900-1000ku ..videl som pekne ale mam respekt a z hladiska bezpecnosti moc nemusim motorku a ani z hladiska praktickosti...
@24 na tu romantiku sa hodi combicko hotova manzelska postel
» moto.honda.sk/motocykle/super...
dobre, už vám nebudem kaziť fórum...
V meste sa velmi neoplati i ked je fajn ked sa moze clovek priviest na party, ozrat sa a potom sa odviezt domov (samozrejme nie hned ale po prespani aby bolo jasno).
Motorka do mesta je super napad alebo taka stvorkolka, bohuzial ich ceny sa pohybuju pomaly na takej istej urovni ako mensie a starsie auta (clio a pod).
Inak kym nebudem amt stalu pracu,pravidelny prijem ak nepotrbujem vlastne... benzin pojde hore,poistka tiez tak naco zbytocne minat na blbosti,ked ta dievca cche,tak pojde za tebou aj busom... na auto zbalis akurat tak kurvu.
@45 : to si pis ze hej Zapnes radio/CDcko, vypeckujes, hodis neutral, stiahnes okno a pohoda Rozhohne lepsie ako stat v preplnem buse ked sa hyba slimacim tempom pocas spicky. Nehovoriac o tom, ze ked mas v takom buse bezdomovca alebo ineho obcana co slovo hygiana pocul pred 10rokmi tak je to uzasna "zabava" (rozumej boj o to aby si stal pri okienku a mohol dychat "cerstvy" vzduch). Alebo radsej sedis na tych sedackach co neboli od namotovania ani vycistene, curaju po nich bez domovci, su ogrcane, oplute a neviem co vsetko este?
Ja si radsej postojim v tej zapche... nehovoriac o tom, ze staci pocuvat dopravny servis a dost casto sa ti podari tej zapche vyhnut...
a tiez myslim ze je rozdiel na auto balit baby alebo svoju babu pohodlne bezpecne odviezt a nie s nou ist nocakom s ozranmi a bezdakmi
A v neposlednom rade, ked rano brutalne prsi a ja mam ist peso do skoly, to fakt milujem...
Ale ako vážne... vôbec ma to neláka. Uvidím v budúcnosti, ale bude to veľmi ďaleká budúcnosť.
BTW @stodvacinkar , vitaj v klube ŠKODOVÁCKOM a keby si nieco potreboval tak mi pisni na maila, alebo TS so stodvacami mam nejake skusenosti
@54 keď ho miluješ nie je čo riešiť
No sak ja Facko mam asi rok 21 augusta 2007 a dodnes som z neho napichany
a favo slúži dobre, nekazí sa?
Vela veci si ja na aute robim sam, je to sice o chlp ine ako stodvaca, ale predsa je to skodovka. A mna bavi robit na tom