Potrebujem help od tych ktori boli alebo su na bilingvalnom gymnaziu
O chvilu si idem podat prihlasku na bilingvalne gymnazium a chcela by som vediet na akej vedomostnej urovni jazyka, v ktorom ste chceli studovat ste boli.....
@eirea ja som uuuuuplny zaciatocnik....a ked mi rodicia chceli zatrhnut bilingvalne tak presne to som im vravela!"naco asi bude ten prvy rok?" ...ale pre istotu som sa musela spitat
pokiaľ viem tak na väčšine bilignálnych nie je požiadavkou aby si ten jazyk ovládala... môžeš tam ísť ako úplná začiatočníčka a v prvom ročníku, keď sa kladie dôraz na výučbu jazyka by si mala dosiahnuť podobnú vedomostnú úroveň ako ostatní...ja chodím na bilingválne gymnázium (anglické), som druháčka a prvý ročník sa mi zdal byť dosť ľahký, keďže sme mali 18 hodín angličtiny (a tá ma teda baví).. len v druhom ročníku pribudnú už aj ďalšie jazyky v cudzom jazyku a preto treba zvážiť či sa budeš vedieť všetko tom danom jazyku naučiť, či ťa to bude baviť, atď...
ja som s bilingválnou školou 100%-ne spokojná, najlepšie na tom je, že máme amerických lektorov a od nich sa môžeme naučiť angličtinu najlepšie
ak ideš na normálny (5ročný?) bilingválny gympel, tak s tým problém nebude.. a keď si sprostá ako ja a pôjdeš na 2-ročný s tým, že ten jazyk neovládaš, tak to bude veselé
@hayleyb uz som si bilingvalnym gymplom ista ....uz len toto mi chybalo aby som sa na 110% rozhodla (v jazyku som zaciatocnik )...dufam ze ma tam vezmu...strasne sa tam tesim lebo aj my by sme tam mali mat spanielskych lektorov
ja som nevedela takmer nič, len pár fráz čo som sa naučila tie prázdniny pred začiatkom roka, tiež chodím na španielske, zatiaľ len prvý rok, ale myslím, že dohovoriť by som sa už celkom vedela, aj keď ešte neviem minulý čas a z budúceho len jednu formu
ja chodím na španielske do Trstenej a na začiatku som nevedela takmer nič, len niečo od sestry, ktorá je tam o ročník vyššie....ale bola to sranda, najmä na začiatku, keď sme sa chceli dohovoriť s lektorkou
ináč všetci hovoria, že je to ťažká škola, ale to nie je pravda, teda podľa mňa
a lektori sú úplne úžasní, teda väčšinou a majú úplne iný prístup ako slovenskí profesori, s nimi sme kamaráti
a ešte jednu vec, na bilingvu chodia úplne najúžasnejší ľudia (preto sa tomu hovorí výberová škola
a ešte druhú keď tam budeš naozaj sa snaž byť čo najlepšia, pretože je veľa slovenských profesorov, čo bilingválnych kritizujú, že sa neučia (čo je pravda, ale aj všade inde) a ako úroveň tej školy klesá a že máme stále voľno a že sa nedostaneme na výšku a blablabla
mne je len ľúto, že už som štvrtáčka a budúci rok končím, pretože mi budú všetci a všetko veľmi chýbať
a držím prsty, nech sa Ti darí, pretože bilingva drží spolu a hlavne my, španieli
@mkamka tak toto je najkrajsi koment aky som na birdzi dostala!! ..uz teraz sa na bilingvalne strasne tesim!!!!!!len sa tam este dostat ...dufam ze ma vezmu...pocula som ze primacky su celkom oki... čiiii?
vďaka za pochvalu tak prijímačky sú podľa mňa v pohode, len neviem, či som tá pravá na objektívne hodnotenie, lebo ja som vtedy na nich skončila viac ako dobre ale myslím, že by to nemal byť problém sa tam dostať, lebo mám pocit, že nejako v poslednom čase už o to nie je taký enormný záujem ako kedysi
a dám ti takú malú radu: ja keď sa na niečo príliš teším, tak som potom sklamaná...ale keď mám z toho obavy, tak to dopadne nad moje očakávania tak lepší je stres, ako prílišná radosť
a nechceš to skúsiť aj v Trstenej? lebo keď si z Levoče aj do Žiliny to máš dosť ďaleko a naša škola je síce vo väčšej "dedine" ale je super a máme skvelého (to je slabé slovo) lektora na bio a chémiu, ak ich máš náhodou rada
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
uroven vyucby anglickeho jazyka na zakladnych skolach.. no na akej urovni uz len mozme byt..
ja som s bilingválnou školou 100%-ne spokojná, najlepšie na tom je, že máme amerických lektorov a od nich sa môžeme naučiť angličtinu najlepšie
*...ďalšie predmety v cudzom jazyku
anglický lektorovia sú lepší ako americký
ináč všetci hovoria, že je to ťažká škola, ale to nie je pravda, teda podľa mňa
a lektori sú úplne úžasní, teda väčšinou a majú úplne iný prístup ako slovenskí profesori, s nimi sme kamaráti
a ešte jednu vec, na bilingvu chodia úplne najúžasnejší ľudia (preto sa tomu hovorí výberová škola
a ešte druhú keď tam budeš naozaj sa snaž byť čo najlepšia, pretože je veľa slovenských profesorov, čo bilingválnych kritizujú, že sa neučia (čo je pravda, ale aj všade inde) a ako úroveň tej školy klesá a že máme stále voľno a že sa nedostaneme na výšku a blablabla
mne je len ľúto, že už som štvrtáčka a budúci rok končím, pretože mi budú všetci a všetko veľmi chýbať
a držím prsty, nech sa Ti darí, pretože bilingva drží spolu a hlavne my, španieli
a dám ti takú malú radu: ja keď sa na niečo príliš teším, tak som potom sklamaná...ale keď mám z toho obavy, tak to dopadne nad moje očakávania tak lepší je stres, ako prílišná radosť
a nechceš to skúsiť aj v Trstenej? lebo keď si z Levoče aj do Žiliny to máš dosť ďaleko a naša škola je síce vo väčšej "dedine" ale je super a máme skvelého (to je slabé slovo) lektora na bio a chémiu, ak ich máš náhodou rada