Ahojte ľudia. Potreboval by som poradiť. Aký je najlepší program na úpravu, resp. strihanie videí (+efekty) pre začiatočníkov? Stiahol dom si Camtasiu, ale neviem či to je zrovna najľahší program... Vopred ďakujem.
Ešte z mojich 16tich si pamätám, že sme používali sony vegas ("kamarát"), powerdirector (ja, a pomerne jednoduchý), adobe after effects (ak chceš aj nejaké efekty dorábať) (najkomplikovanejší).. alebo ako najjednoduchšie ale zas najmenej funkcií je windows movie maker. Tiež adobe premier je slušný nástroj.
na taký sony vegas,after effects a premier určite nájdeš a mrte návodov ktoré ti veľa pomôžu ako začiatočníkovi, v prípade powerdirector a movie maker pochybujem o kvalitné návody.
ja som sa učil na sony vegas 7.0e a postupne zvyšoval látku...video editoringu som sa venoval stráášne dlho...asi od 14stich do 18stich...no ja som to robil so skupinou ľudí už na trochu inej úrovni... ten sony vegas ti úplne stačí...movie maker je volovina a v podstate všetko ti už spomenul chalan v @1 a @2
PS: zo začiatku prídeš o nervy, ale to je v pohode
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
PS: zo začiatku prídeš o nervy, ale to je v pohode
@Riskozvychodu to už nie je dôležité