Ahojte. Chcem si kúpiť foťák v cene cca tých 80-90 eur. Poradili by ste mi niekto nejaký dobrý? (taký, ktorý fajn fotí a aj dokáže natáčať fajn videá - pretože chcem na ňom natáčať tanečné videá)
ježiš toto fakt nepochopím, 90 predsa vôbec nie je tak málo, navyše nie každý hneď potrebuje robiť neviem aké zábery (resp. nepotrebuje zrkadlovku na kúpeľnové/pseudoumelecké fotky)
ale ako reálne ti neporadím ja mám canon powershot sx120, ale ten bol kus drahší.
nepozeral som nikde inde len tak na rychlo ale v tej cenovej relacii sa mi toto pozdavalo nejake fotky spravis aj lepsie videjko .. mal som stary stary kompakt od olimpusu a este velmi dobre sluzi rodicom a fotky su na slusnej urovni
môžeš akurát pouvažovať nad kúpou low-costovej kamery ale to sú vyhodené peniaze. kúp si iPhone 4S, natáča to "fajn" (dnes je to full HD) videá (
asi aj lepšie ako nejaké plastové Genius G-shot HD akože kamery. skús si požičať od niekoho iPhone 4 (ten točí len HD) alebo potom 4S a vyskúšaj si či by ti stačil niektorý z nich.
@tysha 90 je takmer nič. fotenie je sakra drahý koníček ale mám taký pocit že si to nikto neuvedomuje. dnes chce každý fotiť lebo je to akože cool, lebo vidí pekné fotky na internete a chce také robiť tiež. no keď si kúpi nejaký lacný drek tak sa akurát sklame. myslím že keby sa ľudia o fotenie vážnejšie zaujímali (a nebrali to tak že: chcem fotiť lebo všetci fotia) tak by tu na birdzi neboli denne 4 ankety typu Ktorú najlacnejšiu zrkadlovku si mám kúpiť a pod.
@kubo1161 ja som kupil za 60e jeden z tych lepsich kompaktov ale je pravda ze to nemam z obchodu..tam budu ceny asi troska ine...ak vies kde a ako tak sa mozes dostat po zaujimave veci za este zaujimavejsie ceny...ale je to skor o stasti...
@icefist dufam ze to bol vtip optika iphonu za moc nestoji a navyse za cenu 4S mas dva lepsie fotaky... a za tretie kupovat telefon za ucelom fotenia/natacania su tiez vyhodene peniaze..
@estinellka ak chces dobry fotak za dobru cenu tak sa obzri po znackach casio alebo panasonic (tie lepsie canon alebo nikon) ...v ziadnom pripade nekupuj olympus...lakaju dobrou cenou ale fotky za moc nestoja a o natacani videa tiez dost pochybujem...ja mam casio a foti dost dobre + nataca HD video v AVI coz by ti mal hned prehrat jak pc tak dvd prehravac...ak ti ide aj o natacanie tak odporucam minimalne HD video...
@icefist ak to teda niekto mysli s fotenim vazne tak samozrejme 90e je malo a na poriadne fotky treba poriadnu zrkadlovku...slecne ale myslim ze bude stacit nejaky priemerny kompakt
@kosmiklove nemyslím že priemerný kompakt natáča videá o moc lepšie ako iPhone 4/S. ide aj o to že ten iPhone má už dnes hocikto a má si ho teda určite od koho požičať a vyskúšať. taktiež si myslím že je lepšie investovať napr do iPhone-u ako do nejakej plastovej blbosti ktorá ani poriadne nefotí, a nie to ešte natáča videá. keď už nič, ostane jej ten iPhone aspoň ako telefón ktorý fotí dostatočne dobre na to, aby si tie fotky mohla hodiť napr na FB.
@icefist no tak iphone 4 nema hocikto a 4S sa myslim ze este ani nepredava...jednak ma ona k dispozicii len 90e (za taku cenu ho nekupis ani na pausal) a za dalsie porovnavat kvalitu telefonu s fotakom je smiesne...momentalne stale plati ze fotak foti lepsie ako telefon a myslim ze to iste plati aj pri natacani videa...
@kosmiklove tak na iPhone by možno dala viac peňazí mám doma aj taký lacný kompakt (taký do 90e) a fotí horšie ako iPhone 4 a videá ani nenatáča. kompakt do 90e je ešte menej ako na smiech.
tak nejak som to myslela. slečna vyššie mi ale neprišla ako niekto, kto má hneď potrebu robiť akože "profesionálne" fotky, preto reakcie typu akože 90e je málo, sú podľa mňa blbosť. či ľudia, kt. využívajú foťák na fotenie rodinných akcií/detí/domácich zvierat nemajú právo na kúpu cenovo prijateľného foťáka?
proste ešte raz to zopakujem .. ak chce niekto fotiť pre vlastný "úžitok" bez nejakej extra estetickej hodnoty tak je mu zrkadlovka tak na dve veci.
@tysha chcela ''fajn'' fotky a ''fajn'' videá. človek čo má Nikon D3X/ Canon 1Ds Mark III/ Canon XF305 alebo nejaký Hasselblad H4D by jej poradil niečo ''fajn'' čo aj dobre fotí. Niekto, pre koho predstavuje vrchol fototechniky jedonorázový fotoaparát z cereálií jej poradí vieš čo...
nech si kupuje kto chce čo chce ale tieto low costy ... nefotia ''fajn''.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
ale ako reálne ti neporadím ja mám canon powershot sx120, ale ten bol kus drahší.
nepozeral som nikde inde len tak na rychlo ale v tej cenovej relacii sa mi toto pozdavalo nejake fotky spravis aj lepsie videjko .. mal som stary stary kompakt od olimpusu a este velmi dobre sluzi rodicom a fotky su na slusnej urovni
môžeš akurát pouvažovať nad kúpou low-costovej kamery ale to sú vyhodené peniaze. kúp si iPhone 4S, natáča to "fajn" (dnes je to full HD) videá (
@tysha 90 je takmer nič. fotenie je sakra drahý koníček ale mám taký pocit že si to nikto neuvedomuje. dnes chce každý fotiť lebo je to akože cool, lebo vidí pekné fotky na internete a chce také robiť tiež. no keď si kúpi nejaký lacný drek tak sa akurát sklame. myslím že keby sa ľudia o fotenie vážnejšie zaujímali (a nebrali to tak že: chcem fotiť lebo všetci fotia) tak by tu na birdzi neboli denne 4 ankety typu Ktorú najlacnejšiu zrkadlovku si mám kúpiť a pod.
@icefist dufam ze to bol vtip optika iphonu za moc nestoji a navyse za cenu 4S mas dva lepsie fotaky... a za tretie kupovat telefon za ucelom fotenia/natacania su tiez vyhodene peniaze..
@estinellka ak chces dobry fotak za dobru cenu tak sa obzri po znackach casio alebo panasonic (tie lepsie canon alebo nikon) ...v ziadnom pripade nekupuj olympus...lakaju dobrou cenou ale fotky za moc nestoja a o natacani videa tiez dost pochybujem...ja mam casio a foti dost dobre + nataca HD video v AVI coz by ti mal hned prehrat jak pc tak dvd prehravac...ak ti ide aj o natacanie tak odporucam minimalne HD video...
tak nejak som to myslela. slečna vyššie mi ale neprišla ako niekto, kto má hneď potrebu robiť akože "profesionálne" fotky, preto reakcie typu akože 90e je málo, sú podľa mňa blbosť. či ľudia, kt. využívajú foťák na fotenie rodinných akcií/detí/domácich zvierat nemajú právo na kúpu cenovo prijateľného foťáka?
proste ešte raz to zopakujem .. ak chce niekto fotiť pre vlastný "úžitok" bez nejakej extra estetickej hodnoty tak je mu zrkadlovka tak na dve veci.
nech si kupuje kto chce čo chce ale tieto low costy ... nefotia ''fajn''.
.. keďže ale slečna prišla po radu na birdz asi neočakávala ľudí z prvej kategórie
(a takýmto štýlom by sme sa dostali k tomu, že v topánkach pod 100 sa nechodí fajn, autá pod xx nejazdia fajn a krém za 10 nie je fajn. )
.. alebo len hľadala obyčajného rádového "užívateľa", kt. svojich 1000E investuje radšej inak