Čiže: Včera som spravila vodičák. A mamina chcela, že si spravíme posedenie, dáme pohár vínka a pripijeme si na to, že som čerstvý vodič. Tak som hneď volala svojmu chalanovi ( chodíme spolu 2,5 roka), že keď príde z práce, mohol by prísť, osláviť to s na
ja osm to mala skoro tak eiste tak som mu povedala ze ked sa mieni takto chovat mozme sa aj rozist povedal ze nie al enic sa nezmenilo tak som sa rozisla. bolo to po dvoch rokoch chodenia no vy ste spolu trochu dlhsie ale az taky rozdiel to zas nie je
Myslim ze ten tvoj ,,chlapik" sa naucil na to ze ho budes prosikat donekonecna a myslim ze ho to uz aj otravuje. Skus sa mu neprosikat tvar sa ze ti je ukradnuty bud tak trosku viac sebavedomejsia. Preco ty stale ustupis a on si skace po svojom vsak mas svoju hrdost.... Chod za nim dnes a vysvetli mu ze ty niesi pajacik na snurke aby mohol tahat ako sa mu zachce. Musis si raz dupnut aj ty. A tak sa mi zda ze si na neho az prilis naviazana to je samozrejmé.. ale nemozes sa mu vnucovat lebo potom ho omrzis... neviem ako je to medzi vami presne ale musis sa snim rozpravat a uz vobec na neho nekric skus riesit situaciu v klude.. drzim palce
Neviem aké to je mať vzťah tak dlho... ale podľa mňa by si mala svoje slovo dodržať a neísť za ním. Možno si potom uvedomí ako sa k tebe správal a bude ho to trápiť. Mohol by si uvedomiť že určité veci sa stanú len raz a treba ich osláviť. Niekedy by nezaškodilo keby aj on niečo navrhol (okrem pravidelných stretiek doma/vonku). to je môj názor, papa
Nepríde mi to detinské, ja ten pocit poznám, síce trošku v inom zmysle, ale je podobný. Myslím, že by si sa mu mala prestať prosíkať a prejaviť svoju hrdosť. Aspoň na najaký čas. Proste daj mu najavo, že nebudeš tancovať tak, ako on píska. Zase netvrdím, že sa máš zaťať tak, že sa ti ani krvi nedoreže. Ale tvár sa tak, akoby sa nič nestalo, keď povie, že nemôže prísť, povedz, že okej. Viem, že sa naňho tešíš, ale proste sa nejak premôž. Nepros ho, nech ostane, keď chce ísť, nech ide. Ale zase nezačni byť úplne odmeraná. Len sa skús nejaký čas tváriť tak, že ti vôbec nevadí, že nechce prísť. Uvidíš, potom sám pribehne ako psík, lebo sa bude báť, čo sa deje.
Je mi proti srsti, vyjadrovat nejaky nazor len na zaklade toho, co som si precital, ale ked ja tak velmi rad diskutujem ... no pomozem si ?
Zda sa mi, ze vo vasom vztahu chyba urcite rovnovaha. V tom zmysle, ze ty si ta, ktorej na vztahu viac zalezi. Chcela by si s priatelom travit viac casu ( obzvlast pri prilezitostiach kde, je co oslavovat - co je pochopitelne ) ale on tu potrebu neciti sam od seba. Musis ho k tomu prehovarat a podla toho, co pises aj to nebyva jednoduche. Co mu este nahrava do karat je, ze v pripade ze nepride on tak pekne krasne ty docupkas za nim. Hmm, zda sa mi, ze chalan uz pekne spohodlnel, sak na co sa namahat, ked pipuska aj tak pride sama vsak ? S tym je treba nieco spravit, skus aj ty chvilu fungovat bez toho doprosovania. Neprides ok ? Budes mat cas na vlastne zaluby, kamaratky, mozes si vybavit veci v zivote na ktore doteraz nebol cas ? A ak ani potom nepride, tak je cas ten vztah prehodnotit.
To s tym telefonovanim som akosi nepochopil. Skusal ti volat 'len' 4x ? To mas nejaky konkretny vzorec, na to kolko krat ti ma priatel volat aby to bolo dost ? Tiez nerozumiem tomu, ze skusal, to si mu telefon nezdvihala a hrala si urazenu ?
Ach jaj tí muži. To je neskutočné, ako ich stále riešime.. Keď nie školu, prácu tak určite aspoň chlapi nám to robia menej príjemným..
Ale k veci a už vážne: Myslím, že vo vzťahu, nezáleží, ako dlho funguje už, musia byť nejaké pravidlá. Odprosovanie sem podľa mňa nepatrí. Asi by som to neurobila, prosíkať niekoho, aby so mnou ostal, prišiel.. Ak chce so mnou byť, nech sa páči. Ak nie, tak nech si ide. Vzťah dvoch ľudí, aspon dvoch rozumných mladých ľudí, a to si Ty určite, už nemáš 16 , nie je v pozícii že niekto z dvojice je druhému podriadený. To nie. Máš rovnaké práva a kompetencie ako muž s ktorým vo vzťahu si, povedať keď sa Ti niečo nepáči a neísť pod svoju dôstojnosť..
Možno ťa ten Tvoj skutočne skúša, koľko si schopná pre neho dokázať, či si ochotná za ním sa "doplaziť" a poprosiť ho, nech nejde preč, pripadne nech príde. Možno sa mu páči, byť proseným a mať pocit, že má nad Tebou tak povediac moc, pretože Ty vždy prídeš alebo vždy ho minimálne prosíš, nech príde on.
Nemyslím, že sa správaš detinsky. Uznávam, že mohol byť dôvod, ten zubár, že sa mu nechcelo vstávať skôr a ísť dlhšiu vzdialenosť nasledujúce ráno, ale.. Myslím, že Ti mohol prísť pogratulovať, že máš vodičák. Aj to je predsa skúška. A pri takých chvíľkach by si mali byť partneri oporou..
A ešte jedna vec na záver: keď sa nechá prosiť už teraz, tak ako to bude vypadať, ak náhodou spolu budete o pár rokov žiť?!
kde ziju baby ako ty? ale nie teraz vazne...no proste ked to beriem z chlapskeho hladiska asi ho nebavia oslavy a mozno nema rad tvoju rodinu...muzi nemavaju v laske ich "svokru" vacsinou...myslim ze presne takto isto by som sa spraval aj ja po dlhsom vztahu ale neviem naisto ked som tak dlhy vztah nemal
9.: nie o rodine a oslavach to urcite nie je. on byva radsej u nas ako u nich. to viem isto. a zboznuje moju mamu. lebo ona je taka pohodacka. neviem preco toto robi
Teraz som mu teda dvihla fón. A povedala som mu, že ma mrzi ako sa ku mne stale sprava, ale že nedojdem. Lebo som mu to včera povedala, že keď nie on, ani ja. A viete, čo mi povedal? Že si mám dobre rozmyslieť, čo spravím... chápete, on sa mi ide ešte vyhrážať. Normálne mi vyrazil dych.
A ja ho neutláčam. On má voľnosti koľko chce. Iba sme veľmi málo spolu, lebo doma má často robotu, alebo býva v práci, tak mi je vzácne to, keď sme aspoň deň spolu... ale chápem, je ťažké hodnotiť niečo, čo je ako tak vytrhnuté z kontextu
Ake sudenie ? Holyknight len vyjadril svoju DOMNIENKU, preto je tam to myslim si. Nikto z nas tu nie je na slovo vzaty odbornik na vztahy ( aj ked niektori si to o sebe 'myslia' zda sa ) vyjadrujeme tu na svoje nazory a je iba na autorke diskusie, s cim sa stotozni a co si vezme za svoje. Ako povedal Julius Birdzus : "Na kazdom nazore zalezi"
@11 Hmm, no ta jeho odpoved ma celkom prekvapila. Zda sa, ze chlapec si je sebou sakra isty, ked nieco take vypusti z ust.
Je si tebou moc až moc istý a to neni dobre, ale myslím, že si za to môžeš aj sčasti sama.
Ale tiež sa mi to zdá trošku sebecké od teba, že ked nedôjde on, tak ani ty. Písala si, že veľa pracuje a teda je dosť unavený a z tvojich príspevkov mi to príde tak, že ty máš toho voľného času viac a preto sa to nedá zrovnávať.
Ale každopádne sa s ním o tom porozprávaj, trošku viac porozumenia by z jeho strany tiež nezaškodilo. Snažte sa urobiť nejaký kompromis, bez toho vzťah fungovať nemôže.
nechapem jeho spravanie ,nieco v tom isto musi byt ale co to ja neviem ale bez priciny taky nieje a jeho spravanie voci tebe je hnusnee aspon to co si tu opisala
na ten vikend si myslim ze by si k nemu ist nemala...ale ty musis vediet skor...to skor by sa patrilo ze pride on k tebe +ospravedlni sa ti a poda vysvetlenie....
Začínam mať pocit, že je to neriešiteľné. Volali sme spolu znova a on mi: Miláčik, tak teda dojdi, dobre zlatíčko, čakám ťa.... a keď som išla niečo povedať, skočil mi do reči a stále mlel svoje. Úplný posmech má zo mňa. On tak každého pol roka máva takého chvíle, že sa spváva ako ..., nechcem byť vulgárna. A ja koza mu vždy odpustím. Len mám dojem, že tak ako som napálená na neho dnes, som ešte nebola...No som zvedavá, ako toto dopadne. Ale ak sa pozriem do predu...život s takýmto človekom by bol asi ozaj o ničom.Len sa treba odhodlať a poslať ho niekam...no to je to najťažšie, keď ho mám rada.
no tak mu cinkni a povedz ze sa ti neda prist...nech vie ake to je...ked ratal ze prides a zrazu nema program...volačo mu trepni..ze ides vonka....bud mu bude luto..to bude to lepsie....alebo bude rad a to nebude nič prijemne pre teba
podla mna by si nemal ist ya nim.. ja som sa tak raz vecer vonku zonamila s chalonom,bol taky uzasnz.. pytal si aj moje tel. cislo, zo zaciatku mi pisal aj 4-5 sms do dna a aj cel,aby sme sa stretli,no vtedy som nemohla..este potom napisal par rp a jedneho dna sa neozval a ani neviem preco..
Neviem, príde mi to z jeho strany také čudné.. Proste, akoby on uznával len samého seba.. Hm. Po 2,5rokoch mi to príde skutočne čudné... Keď píšeš, že je radšej u vás ako u seba doma a navyše chodí do práce, tak prečo mu robí taký problém za tebou prísť?
Ja byť Tebou ho nechám ešte chviľu tak. Možno mu za noc dojde že urobil chybu. Hm. Každopádne to vidím na dlhší rozhovor.. Ale nie po telefone. Len tu je zase problem, že to by musel niekto k niekomu prist...
mno ako tu uz bolo postrehnute je zvyknuty na to zesa mu prosikas..a mylsi si ze je vo vasom vztahu nadradeny..podla mna..jha som tom bola skoro tak isto tjz sosma prosikala jak sporosta..a njekedy to pomohlo..a nekedy nje..a ked sosma na to vybodla..tak sa mi uz oknecne zvykol aj sam od seba ozvat..mno anato som cakala..len treba trpezlivost..si nanho velmi namotana..a to neje dobre..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Ale neviem, či to je medzi vami také stále, osobne mám rada vo vzťahu určitú voľnosť a stále prosenie a naliehanie by mi asi liezlo tiež na nervy.
Zda sa mi, ze vo vasom vztahu chyba urcite rovnovaha. V tom zmysle, ze ty si ta, ktorej na vztahu viac zalezi. Chcela by si s priatelom travit viac casu ( obzvlast pri prilezitostiach kde, je co oslavovat - co je pochopitelne ) ale on tu potrebu neciti sam od seba. Musis ho k tomu prehovarat a podla toho, co pises aj to nebyva jednoduche. Co mu este nahrava do karat je, ze v pripade ze nepride on tak pekne krasne ty docupkas za nim. Hmm, zda sa mi, ze chalan uz pekne spohodlnel, sak na co sa namahat, ked pipuska aj tak pride sama vsak ? S tym je treba nieco spravit, skus aj ty chvilu fungovat bez toho doprosovania. Neprides ok ? Budes mat cas na vlastne zaluby, kamaratky, mozes si vybavit veci v zivote na ktore doteraz nebol cas ? A ak ani potom nepride, tak je cas ten vztah prehodnotit.
To s tym telefonovanim som akosi nepochopil. Skusal ti volat 'len' 4x ? To mas nejaky konkretny vzorec, na to kolko krat ti ma priatel volat aby to bolo dost ? Tiez nerozumiem tomu, ze skusal, to si mu telefon nezdvihala a hrala si urazenu ?
Ach jaj tí muži. To je neskutočné, ako ich stále riešime.. Keď nie školu, prácu tak určite aspoň chlapi nám to robia menej príjemným..
Ale k veci a už vážne: Myslím, že vo vzťahu, nezáleží, ako dlho funguje už, musia byť nejaké pravidlá. Odprosovanie sem podľa mňa nepatrí. Asi by som to neurobila, prosíkať niekoho, aby so mnou ostal, prišiel.. Ak chce so mnou byť, nech sa páči. Ak nie, tak nech si ide. Vzťah dvoch ľudí, aspon dvoch rozumných mladých ľudí, a to si Ty určite, už nemáš 16 , nie je v pozícii že niekto z dvojice je druhému podriadený. To nie. Máš rovnaké práva a kompetencie ako muž s ktorým vo vzťahu si, povedať keď sa Ti niečo nepáči a neísť pod svoju dôstojnosť..
Možno ťa ten Tvoj skutočne skúša, koľko si schopná pre neho dokázať, či si ochotná za ním sa "doplaziť" a poprosiť ho, nech nejde preč, pripadne nech príde. Možno sa mu páči, byť proseným a mať pocit, že má nad Tebou tak povediac moc, pretože Ty vždy prídeš alebo vždy ho minimálne prosíš, nech príde on.
Nemyslím, že sa správaš detinsky. Uznávam, že mohol byť dôvod, ten zubár, že sa mu nechcelo vstávať skôr a ísť dlhšiu vzdialenosť nasledujúce ráno, ale.. Myslím, že Ti mohol prísť pogratulovať, že máš vodičák. Aj to je predsa skúška. A pri takých chvíľkach by si mali byť partneri oporou..
A ešte jedna vec na záver: keď sa nechá prosiť už teraz, tak ako to bude vypadať, ak náhodou spolu budete o pár rokov žiť?!
"myslim ze presne takto isto by som sa spraval aj ja po dlhsom vztahu ale neviem naisto ked som tak dlhy vztah nemal".
Tak nesúď..
Teraz som mu teda dvihla fón. A povedala som mu, že ma mrzi ako sa ku mne stale sprava, ale že nedojdem. Lebo som mu to včera povedala, že keď nie on, ani ja. A viete, čo mi povedal? Že si mám dobre rozmyslieť, čo spravím... chápete, on sa mi ide ešte vyhrážať. Normálne mi vyrazil dych.
A ja ho neutláčam. On má voľnosti koľko chce. Iba sme veľmi málo spolu, lebo doma má často robotu, alebo býva v práci, tak mi je vzácne to, keď sme aspoň deň spolu... ale chápem, je ťažké hodnotiť niečo, čo je ako tak vytrhnuté z kontextu
Ake sudenie ? Holyknight len vyjadril svoju DOMNIENKU, preto je tam to myslim si. Nikto z nas tu nie je na slovo vzaty odbornik na vztahy ( aj ked niektori si to o sebe 'myslia' zda sa ) vyjadrujeme tu na svoje nazory a je iba na autorke diskusie, s cim sa stotozni a co si vezme za svoje. Ako povedal Julius Birdzus : "Na kazdom nazore zalezi"
@11 Hmm, no ta jeho odpoved ma celkom prekvapila. Zda sa, ze chlapec si je sebou sakra isty, ked nieco take vypusti z ust.
Ale tiež sa mi to zdá trošku sebecké od teba, že ked nedôjde on, tak ani ty. Písala si, že veľa pracuje a teda je dosť unavený a z tvojich príspevkov mi to príde tak, že ty máš toho voľného času viac a preto sa to nedá zrovnávať.
Ale každopádne sa s ním o tom porozprávaj, trošku viac porozumenia by z jeho strany tiež nezaškodilo. Snažte sa urobiť nejaký kompromis, bez toho vzťah fungovať nemôže.
na ten vikend si myslim ze by si k nemu ist nemala...ale ty musis vediet skor...to skor by sa patrilo ze pride on k tebe +ospravedlni sa ti a poda vysvetlenie....
Ja byť Tebou ho nechám ešte chviľu tak. Možno mu za noc dojde že urobil chybu. Hm. Každopádne to vidím na dlhší rozhovor.. Ale nie po telefone. Len tu je zase problem, že to by musel niekto k niekomu prist...