ahoj , canon 1000D mám aj ja a som spokojný, no je to na začiatok. Pri zrkadle su podstatnejšie investície do objektívu a do blesku. Záleži toho čo chceš fotiť a koľko si ochotná investovať. Zo začiatku stačí canon 1000D so setovym objektivom no tiež netreba čakať zázraky. Väčšina fotiek čo mám v albume su fotene prave sním. Neskor ti bude treba dokúpiť blesk a objektív ale to už uvážiš podľa toho čo budeš fotiť.
A určite ťa zastihne dilema či Canon alebo Nikon. Nerieš to, vyber si dva fotoaparáty v podobnej cene a pozri si fotky ktore boli fotene s tym foťákom a tam je len rozdiel v teplote farieb a ovládani no ak je to prvá zrkadlovka rozdiel nepostrehneš. A je dobre rozhodovať sa aj podľa toho ktorú značku použivaju ľudia v tvojom okolí. Ak má nejaká kamarátka Canon tak ber Canon lebo ti môže požičiať techniku, ak Nikon tak Nikon.
Ukazovak palec z prava, to iste zlava a spojis ukazovak s palcom a palec s ukazovakom. Mas to zadarmo a svet aspon nebude musiet trpiet tvoje traone fotografie.
Canon a Nikon sú veľmi kvalitné..ale canon má také aj lacnejšie a dobré by som povedala..momentálne tuúžim po jednom, cca za 150 - 200 € sa dá zohnať a zabudla som značku
@chameleonoff presne nad nim som uvazovala a momentalne som nasla Olympus E520, ktory mi tiez odporucali.. tak sa neviem rozhodnut, kedze je to prva zrkadlovka XD
zober Canon ľahšie sa dostaneš k príslušenstvu a ak budeš mať hocaký problém tak máš kvantu ľudí ktorý ti poradia s Olympusom to bude ťažšie. A pri olympuse by ťa príslušenstvo vyšlo asi dosť drahšie lebo majú menší odber. zober Canon alebo Nikon
@chameleonoff diky akurat som sa o tom bavila s par ludmi...a mam taky pocit ze rozhodnutie ostava medzi Canon EOS 1000D a Nikon D3000... tak este sa musim poradit... Ale diky
Ber rozhodne Canon či Nikon (tiež som dlho riešil tento problém, už som doriešil ) V podstate ber aj lacnejšie telo ( podla odporučani 450D/500D ) a potom skor poriadny objectiv. To telo neni až take podstatne, ide o kvalitny objektif
Ja mám Sony alfu 400 a som s nim spokojný, digitálne foťaky podla mňa už nenajdeš zlé, každý je sice vhodný na niečo iné ale ako začiatočník je dobrý každy, záleží čo fotíš a ako to fotíš, a samozrejme záleží na dobrom objektíve. Mám tri 18-55mm,75-300mm,50mm macro a môžem fotiť skoro všetko pre amatérske potreby
Pri kupe som sa rozjodoval o spominanej Canon 1000D a Nikon D3000. Kamarat mal Canon ale ja som si vybral Nikon a som spokojny. Ked som po case dal do ruky jeho Canon ktory mal asi o 2 mesiace dlshsie nez ja zdal som mi taky rozhybany nepevny -neviem. Moj Nikon je pevny a urcite by som ho uz za Canon nevymenil. Ale zalezi od uhla pohladu a ako ti fotak sadne.
Hovori sa , ktoru znacku kupis prvu tej budes verny navzdy
ja som si ako prvu zrkadlovku vybral olympus e-420 (33O eur). je sice pravda, ze dalsie objektivy a prislusenstvo su asi drahsie ako pri canone a nikone, ale zase ako casto to bude clovek/ student kupovat? uvazoval som aj nad canonom 450D, ci nikonom D40 (alebo to bola 60ka?), ale obidva su pre mna moc velke, lebo mam drobnejsie ruky mam na nom zakladny objektiv 14-42mm (ale vlastne kvoli crop faktoru je to realne 28-84mm)... krajinky sa daju fotit v pohode, bezne portrety ako tak, ale samozrejme na lepsie rozostrenie a na makro by to chcelo teleobjektiv... a tiez je pravda ze ten setovy objektiv, co sa dava k olympusom, ma nizsiu svetelnost, az 3.5 ... cize co som chcel povedat? zober si canon alebo nikon (aj ja by som si zobral, keby nestali o 100 eur viacej nez moj olympus...)
dilema... ak chceš kvalitu, tak canon alebo nikon ak ti je to jedno, kľudne aj olympus a pod. Ja som si vybrala kvalitu, teda nikon. Mám D90, jenda z najlepších zrkadloviek ktorá sa radí do amatérskej kategórie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
na lacne znacky by som nespoliehal
A určite ťa zastihne dilema či Canon alebo Nikon. Nerieš to, vyber si dva fotoaparáty v podobnej cene a pozri si fotky ktore boli fotene s tym foťákom a tam je len rozdiel v teplote farieb a ovládani no ak je to prvá zrkadlovka rozdiel nepostrehneš. A je dobre rozhodovať sa aj podľa toho ktorú značku použivaju ľudia v tvojom okolí. Ak má nejaká kamarátka Canon tak ber Canon lebo ti môže požičiať techniku, ak Nikon tak Nikon.
@bubiatqo Moji blízki majú NICON-y (D5O- 380€) a sú s nimi tiež velmi spokojní, len nebude ti stačiť zakladný objektív časom...
go ahead... nech sa darí...
Hovori sa , ktoru znacku kupis prvu tej budes verny navzdy
NIKON D3000 + 18-55 AF-S DX VR