Pred 2 mesiacmi som mal 17 rokov - zadal som blbý vek pri pripájaní sa do birdzu a teraz to neviem zmeniť meriam 177 cm a vážim 61 kg, čo nieje veľa a mám problém pribrať, pretože by som si chcel trochu vyformovať telo, ale nechcem do seba trepať chemi
neni som kurwa ale na toto mozem napisat : ses kokot .. posiluj jak ti to vyhovuje ja si chodim zabehat o 11 vecer , cvicim kopy do stromu podla anime ... nepomaha to ale aspom nemusim zakladat daco taketo
Jednoducho... kliky brusaky drepy, behavaj... aby si nabral kondicku a nejaku zakladnu silu, potom prejdi na cinky a podobny stuff.... nie som uplny odbornik na tieto veci, kedze cvicim skor aby som vacsiu silu ako vyformovane telo
@Grietusha nechap ja brnim az od nedele poobedia, kedy pridem za frajerkou a potom idem na skusku v pondelok a potom idem asi zasa dom... mozno sa den zdrim a mozme zbehnut
Keď chceš pribrať, tak treba jesť. Samotné cvičenie ti nestačí, z toho svaly nenarastú. Aj keď si teraz myslíš, že ješ dobre, neješ. Treba jesť viacej. Jedz pravidelne. Treba jesť aj dosť bielkovín. Nestrán sa ani jesť nejaké výživové doplnky, neboj, niesu to chemikálie Cvič tak, ako to vyhovuje tebe, napr. každý druhý deň, svaly si potrebujú aj oddýchnuť...
A co je na tom zle vyzerat ako ""pubertak"" ked nim aj si ? Nechapem z niektorych ludi..... Keby taka iniciativa aj v skole ze ? xD no ja nemam co hovorit xD
jedz jedz jedz najdi si nieco na nete o tom. Nejaky zaciatocnicky trening, pokym nemas doma lavicku, tyc, kladku, klietku a cinky a vahy, tak doma posilovat nema zmysel a radsej zajdi do fitka
Triceps - tricepsový tlak ,stahovanie kladky tiež 3x10
Hrudnik(prsia) 3x10 klasické tlakovanie 2x10 jč(jednoruka cinka) na sikmej lavice dole hlavou a 2x10 hore hlavou (to je na spodok a vrch ciciek)
Chrbát - ak sa zdvyhnes tak hrazda 3x10 a ak nie tak na stroji pritahy kladky a stroj veslovanie tiez 3x10
nohy - 4x10 - zakopavanie 4x10 predkopavanie a 4x10 drepy
Brucho samozrejme nevynechaj s treningu v posilovani musis mat pevný stred tela brucho je sval ktorý sa regeneruje pomerne dost rýchlo takze ho mozes kludne cvicit aj kazdý den aj pocas dní volna v posilke
co sa týka stravy ak nechces nejake velke nafucane vysledky nemusis extra menit hlavne je aby si ma naobed maso!! a ranajky ousene vlocky
Ale ak by si cel neico viac ak do kvlaitneho objemu cca 300g sacharidou (ryza,zemiaky,cestoviny) denne a minimalne 2-3g bielkoviny na 1kg telesnej váhy
Hlavný je aj pitný rezim kedze sa telo sklada prevazne z vody tak take 3litre denne by ti mali stacit
PS: zozen si skusenejsieho sparinga ktory ti ukaze spravne prevedenie cvykou a tým sa vyhnes roznych zaciatocnickych chýb a co je hlavne vyhnes sa zraneniam !
@v3nty noo... ja sa do posilovania nevyznam.. asi aj preto ked som v posilke cvicim "hura system"... nie je to sice nic moc ale urcite lepsie nez by som sedel doma za PC alebo v meste ne pive... som skor ocakaval ze mu tu niekto napise nejaky sposob ako pribrat mimo posilky.. co ja viem napriklad som pocul ze dost pomaha tvaroh+cukor ze sa to zmiesa v miske a ham ham... pripadne do toho este jedno surove vajco (ale mna to surove vajco nelaka) no a take podobne rady..
ale tak skusim dat na tvoju radu (FB trening). uvidim co to da...
no a este si budem musiet zvyknut na jedenie pocas dna. bohuzial ja som nocny tvor uz peknych par rokov a to sa odrazilo aj na mojom metabolizme (cez den nic nejem - normalne ani nemam potrebu teda hlad ale akonahle pride vecer, neviem sa dozrat a tlacim aj o 3 rano...)
@Mrhulahul to stým pribratim tvaroh a cukor je ako keby som povedal že o auto sa netreba starat iba nalejes benzin a ides
Ked ces pribrat je nato viacero jedál ktore su presne na danú cast dna
Jednoduché(rýchle sacharidy) čtie su vhodné na ráno - cize ousene vločky (vnich je obsiahnuta vlaknina)
Do obedu komplexné sacharidy - čiže ryza zemiaky cestoviny to je vhodne i na obed samozrejme z masom
po obede to zvečsa býva strava predtreningová je dobre niečo lachsie čiže kludne ovocie (fruktoza rýchli zdroj energie) taktiež krupicova kasa alebo puding nemusi byt na zahodenie
Po treningu je telu dobré dopriat rýchli zdroj sacharidou (na doplnenie svaloveho glykolenu,ci jak sa to vola) najlepsi sposob je bat doba glukozu hroznový cukor alebo potom ousene vlocky staci 25-50g
Na veceru treba jedlo z dobrou porciou bielkovýn a malo sacharidou čiže vajca (ja si robím prazenicu alebo dma uvarit natvrdo ,p it ich nechcem hrozi tam salmonela ale skusenejsi cvicenci vedu rozpory ze "surove vajcia su lepsie" alebo ci to je jedno )
No a jedlo pred spaním je vhodný ten tvaroh+cukor (lenže ja na noc nechcem moc sacharidou rýchlich takže ten cukor vynechávam , tak si ten tvaroch rozmixujem v mlieku a vypije jednak preto ze mi to ak viac chuti a keby bol tuhý tka 250g neziem)
Prečo tvaroh na vecer? pomalí zdroj bielkovýn to znamená že pocas noci sa uvolnuje do svalstva dostatok zivín niktore zdroje uvádzajú že je dobré sa v noci zobudit tak okolo 1hodiny ráno a vypit dalsiu dávku tvarohu
To som ti tak zrhnul obsirnejsie stravu
Ale ak by si sa chcel tomu trosku viacej venovať ,aj trosku upravenu stravu smaozrejme nemusí byt 100% tak by som ti odporucil registrovat sa na jednej stanke tam si budes viest svoj blog v kvázi denník kde budes rozpisovat svoj kazdý den co si cvicil ako si cvicil a rozpisovat svoje jedlo
Takto ti tam poradia skusenejsi ludia a zachvilu budes mat dobré vedomosti
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
» www.topshop.sk/index.asp?tn=pr...
@2 ale toto ma dostalo
si zajtra v BA? ja este nebrnim inak pome
Veď chalan si chce vyformovať postavu.. nabrať svalstvo, vyzerať mužnejšie..
Vyber si nejake zakladne cviky na aprtyu najlepsie hrubim zelezom (ziadne stroje iba cinky)
Na jednu aprtyu si daj 2cviciky
Biceps - bicepsovy zdvych velka cinka , bicepsový zvych jednoruka cinka (to más 2cviky) 3x10 (3séria 8opakovaní)
Triceps - tricepsový tlak ,stahovanie kladky tiež 3x10
Hrudnik(prsia) 3x10 klasické tlakovanie 2x10 jč(jednoruka cinka) na sikmej lavice dole hlavou a 2x10 hore hlavou (to je na spodok a vrch ciciek)
Chrbát - ak sa zdvyhnes tak hrazda 3x10 a ak nie tak na stroji pritahy kladky a stroj veslovanie tiez 3x10
nohy - 4x10 - zakopavanie 4x10 predkopavanie a 4x10 drepy
Brucho samozrejme nevynechaj s treningu v posilovani musis mat pevný stred tela brucho je sval ktorý sa regeneruje pomerne dost rýchlo takze ho mozes kludne cvicit aj kazdý den aj pocas dní volna v posilke
co sa týka stravy ak nechces nejake velke nafucane vysledky nemusis extra menit hlavne je aby si ma naobed maso!! a ranajky ousene vlocky
Ale ak by si cel neico viac ak do kvlaitneho objemu cca 300g sacharidou (ryza,zemiaky,cestoviny) denne a minimalne 2-3g bielkoviny na 1kg telesnej váhy
Hlavný je aj pitný rezim kedze sa telo sklada prevazne z vody tak take 3litre denne by ti mali stacit
PS: zozen si skusenejsieho sparinga ktory ti ukaze spravne prevedenie cvykou a tým sa vyhnes roznych zaciatocnickych chýb a co je hlavne vyhnes sa zraneniam !
Ak niečo tak TS
ale tak skusim dat na tvoju radu (FB trening). uvidim co to da...
no a este si budem musiet zvyknut na jedenie pocas dna. bohuzial ja som nocny tvor uz peknych par rokov a to sa odrazilo aj na mojom metabolizme (cez den nic nejem - normalne ani nemam potrebu teda hlad ale akonahle pride vecer, neviem sa dozrat a tlacim aj o 3 rano...)
Ked ces pribrat je nato viacero jedál ktore su presne na danú cast dna
Jednoduché(rýchle sacharidy) čtie su vhodné na ráno - cize ousene vločky (vnich je obsiahnuta vlaknina)
Do obedu komplexné sacharidy - čiže ryza zemiaky cestoviny to je vhodne i na obed samozrejme z masom
po obede to zvečsa býva strava predtreningová je dobre niečo lachsie čiže kludne ovocie (fruktoza rýchli zdroj energie) taktiež krupicova kasa alebo puding nemusi byt na zahodenie
Po treningu je telu dobré dopriat rýchli zdroj sacharidou (na doplnenie svaloveho glykolenu,ci jak sa to vola) najlepsi sposob je bat doba glukozu hroznový cukor alebo potom ousene vlocky staci 25-50g
Na veceru treba jedlo z dobrou porciou bielkovýn a malo sacharidou čiže vajca (ja si robím prazenicu alebo dma uvarit natvrdo ,p it ich nechcem hrozi tam salmonela ale skusenejsi cvicenci vedu rozpory ze "surove vajcia su lepsie" alebo ci to je jedno )
No a jedlo pred spaním je vhodný ten tvaroh+cukor (lenže ja na noc nechcem moc sacharidou rýchlich takže ten cukor vynechávam , tak si ten tvaroch rozmixujem v mlieku a vypije jednak preto ze mi to ak viac chuti a keby bol tuhý tka 250g neziem)
Prečo tvaroh na vecer? pomalí zdroj bielkovýn to znamená že pocas noci sa uvolnuje do svalstva dostatok zivín niktore zdroje uvádzajú že je dobré sa v noci zobudit tak okolo 1hodiny ráno a vypit dalsiu dávku tvarohu
To som ti tak zrhnul obsirnejsie stravu
Ale ak by si sa chcel tomu trosku viacej venovať ,aj trosku upravenu stravu smaozrejme nemusí byt 100% tak by som ti odporucil registrovat sa na jednej stanke tam si budes viest svoj blog v kvázi denník kde budes rozpisovat svoj kazdý den co si cvicil ako si cvicil a rozpisovat svoje jedlo
Takto ti tam poradia skusenejsi ludia a zachvilu budes mat dobré vedomosti
Tu stranku ti hodim na TS ak ces tak napis ...
zatial sportu zdar!