Okej, takto, mám Satio aj Jet (nepýtaj sa ako je to možné, mám oba mobily)
Satio je vymakaný, príliš svojský a pre náročnejších ľudí. Nežer, že robí dobré fotky, robí, ale 12 mpx to nie je, asi tak 7 mpx, ale fotí dobre- nijak nezaostáva, ale na digitálny foťák nebude mať žiadny mobil- ani SE satio. Nevýhoda je, že má kopu dier, osobnú nabíjačku, osobné Usb a vyzerá trochu ako deraví. Hudba a prehrávač sa mi zdá však zlý. A ak nemáš internet na mobile, Satio ti je na nič.
Jet je taký milší, lepšie priehľadný, jednoduchší a taká ,,klasika" medzi dotykovkami. Hudba (teda mp3) je tam jednoznačne lepšie ako na Satio. Foťák ok. Nemám čo dodať. Klasika jednoducho.
@najkappy už len kôli značke by som ti odporučil Sony ericson . Osobné skúsenosti nemám ale smartfóny robia dobré čiže by ti mal dobrých pár rokov slúžiť.
SE robi podla vsetkeho lepsie fotky (12,1 MPix, xenonovy blesk...). ale napriklad Jet ma 2GB vnutornej pamate a 422hod v pohotovosti oproti 340hod, ktore ma Satio. Takze potrebujem vediet, ktory ma lepsi zvuk, ktory je jednoduchsi a preco si vybrala Satio.
ale ked uz rozmyslas o SE satio a si ochotny dat zanho tolko penazi, tak preco ho porovnavas s jet-om a nie radsej s samsung-om i8000 omnia II ci i8910 HD? tie su uz trocha na inej urovni ako jet...
ja by som tiez brala se. hoci tieto dva konkretne nepoznam, ale uz len z principu, se sa mi pacia viac, samsungy mi pridu tazsie ovladatelne, aspon ja som tak zvyknuta a okrem toho tiez mam lepsie skusenosti s se. proste aj kvalitou aj funkcnostou. a zvuk maju se lepsi si myslim ale je to na tebe
@similda sony ericssony su asi kvalitnejsie v mnohych veciach, ale zvuk ma podla mna samsung lepsi. co ja poznam, tak SE maju strasne plechove zvuky, aj ked neviem ako je na tom Satio. preto sa pytam tych, ktori ich poznaju
Som náročná. Mňa jednoduchosť nebaví. Stručne zopakujem ešte raz. Satio je skôr taký internetový a taký 3D, proste funkcie čo ma nadchli a veľká obrazovka, proste vrr... Pamäťovku na Satio tiež dostaneš v balíčku.
A Jet? Ak si skôr na mp3, ber ten. Satio je horší, čo sa tohto týka. A fotky robia zhruba rovnako.
@stenatko no, to nie je pre mna, ale prehladnejsie mobily sa mi pacia viac. taka omnia ma uplne nastvala, dlho mi trvalo, kym som sa k niecomu dostala. uplne jednoduche mobily sa mi nepacia, ale radsej taky ako zlozity.
takze hovoris, ze fotky robia zhruba rovnake? aj napriek vyhodam, ktore ma SE? prepac, nechce sa mi verit
no mozno, netvrdim, ze jet nema lepsi zvuk, nepocula som ho, tak berem spat. ale aj tak sa mi celkom zvuk se paci, a dovolim si tvrdit, ze je lepsi ako jedna hudobna nokia, co ma osobne dost prekvapilo.
ten kto si ide vybrat z tychto dvoch telefonov si musi urcit priority. lebo pre mna je prvorada kvalita, ovladanie, potom ostatne veci ako fotak a prehravac az potom. preto by som brala asi se. ale ak ma byt najdolezitejsi zvuk, tak jasne, tam sa moze poradie zmenit
@similda nie, nie je najdolezitejsi zvuk, to je len jedna z veci, co ma zaujimali. no, najskor prihliadam na prehladnost mobilu, pohotovostny rezim, velkost a praktickost mobilu (ale su priblizne rovnako velke), potom fotografie, zvuk, pamäť a internet nakoniec. druh karty je dolezity, ale oba maju microSD, pripojenie k pocitacu (myslim ci je USB port alebo ci ma adapter a take)
@Najhappy Satio nemá až 12 mpx foťák ako sa roznieslo. Je to len reklamný ťah pre neznalcov, ktorý toto zožerú. Ide o to, že tie fotky sú rozmernejšie a abnormálne veľké- len preto je to 12 mpx.
@Najhappy sorry, nekukal som zakladatela ( teda zakladatelku ) ankety... hmm ale ked tak pozeram, bola to chyba > ... ok ted vazne... omnia je komplikovany telefon vdaka svojmu operacnemu systemu... avsak pri mobiloch v tejto cenovej kategorii by sa uz rozsirene nastavenia hodili... ked chces jednoduchy, ber spominany aligator ... ale kedze to nie je pre teba.... i8910 HD ma (pokial vim) OS Symbian takze bude trochu jednoduchsi + ma lepsi (modernejsi) hw... samo, ze SE satio sa nevyrovna... hlavne cenou nicmene aj tak si myslim, ze vacsina ludi tieto mobily nevyuzije a bere ich len pre pocit vlastnenia kvalitneho telefonu... takze, hlasujem za ten drahsi, cize satio ... ked chces ale kvalitu, ber blackberry ( ja vim, zas ponukam nieco mimo moznosti )
@stenatko este mam otazku: obidva su v slovencine? mne by anglictina nevadila, ale dotycnemu ano, tak to potrebujem vediet. slovencina alebo madarcina. cestina este moze byt, ale lepsie by bolo, ak nie.
@James144 konecne poriadny koment... nechcel som im do toho kecat, ale pixely nie su vsetko a kvalita fotky s rozmermi napr A5 sa nezvysi tym, ze z 5mpix fotaka urobite 12mpix... iste, pixely su dolezite, ale nie su priorita number 1....
@pseudos pytala som sa na nazor, tak nepis teraz, ze si do too nechcel kecat. presne to som chcela, aby sa kazdy vyjadril a poradil mi. strasny alibizmus...
@james144 jasne, pixely nie su vsetko. ale predsa to ma aj lepsi blesk. no, ale ja neviem, preto sa pytam. oba robia teda fotky priblizne rovnakej kvality?
jediné čo ma u mobilu zaujíma je či sa z tým dá telefonovať takže tak...to ktorý robí kvalitnejšie fotky neviem lebo ani z jedným nemám osobnú skúsenosť len som upozorňoval na to že či má 12 Mpix alebo 5 Mpix je to jedno pochybujem že bude mať ten mobil také veľké rozlíšenie obrazovky aby si rozoznala rozdiel medzi 12 Mpix a 5Mpix a aj na PC mám rozlíšenie 1360x768 pix čo je nejaký 1 Mpix Takže to že máš 120 Gpix foťák na mobile je síce dobrá frajerina ale je to zbytočnosť čo nepotrebuješ.
@james144 ok, diki. to som potrebovala vediet. fajn, ze si pridal aj ten PC, lebo mne nejde len o pozeranie obrazkov v mobile, ale aj prenos do pocitaca, pripadne vytlacenie a tak.
@Najhappy ja vim... som hovado svoj nazor som vyjadril uz predtym, co sa tyka fotaku tak satio ma lepsi... ci to vyuzijes je vec druha ( tiez som sa k tomu vyjadroval )... kvalita to bude postacujuca, hlavne co sa momentiek tyka, v poho si ich urcite pozries aj na compe, ale zrovnavat to s poriadnym fotoaparatom sa asi neda... to ti je ale hadam jasne
nicmene... stale nechapem preco porovnavas fotak a pod ked najvacsi rozdiel ( teda okrem ceny ) je v operacnom systeme... v prvom rade by si sa mala rozhodnut ci chces otvoreny (satio) alebo uzatvoreny (jet) OS... kazdy ma svoje pre a proti a vybrat by si si mala hlavne podla toho... fotak a ine doplnky pozeraj az potom
a co sa znacky samsung tyka... nazory typu "je to sracka" su... v skrate... bullshit! to je asi ako ked moja mama tvrdi, ze nokie su najlepsie ( predsudok z doby vyroby 3310 )... mobily leadersku znacku uz davno nemaju, ale to je zas o inom....
@pseudos no hej, ale po 1. viem priblizne ktory operacny system je o com, ale nejake vyhody a nevyhody jedneho a druheho porovnat neviem a ani sa neodvazim. na to nemam dost skusenosti s tymy OS. preto o tom moc neviem
a po 2. uz som pisala, ze ten mobil nie je pre mna a tak sa snazim porovnat aj fotak, zvuk a tak.
@pseudos Ak máš chuť nejaký mobil švacnúť o stenu, mal by si si zohnať Samsung U600. Viem o čom hovorím. Je úspech, že je ešte celý, toľkokrát som bol už napriahnutý, ale nakoniec som vždy ovládol prvotné chúťky.
SE maju lepsi servis ako ine telefony (z skusenosti )
a ja neverim mobilnym znackam takze som verny posledne tri roky ASUS smartphonom
ale mam aj druhy mobil a to je SE K550i a k510i oba servisovane uz zo tri krat koli portu (vzdy som dosiel dal telefon a o tri dni bral telefon spat opraveny (cena 5euro) )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
Ďakujem
Satio je vymakaný, príliš svojský a pre náročnejších ľudí. Nežer, že robí dobré fotky, robí, ale 12 mpx to nie je, asi tak 7 mpx, ale fotí dobre- nijak nezaostáva, ale na digitálny foťák nebude mať žiadny mobil- ani SE satio. Nevýhoda je, že má kopu dier, osobnú nabíjačku, osobné Usb a vyzerá trochu ako deraví. Hudba a prehrávač sa mi zdá však zlý. A ak nemáš internet na mobile, Satio ti je na nič.
Jet je taký milší, lepšie priehľadný, jednoduchší a taká ,,klasika" medzi dotykovkami. Hudba (teda mp3) je tam jednoznačne lepšie ako na Satio. Foťák ok. Nemám čo dodať. Klasika jednoducho.
Ak chceš vedieť konkrétnejšie, spýtaj sa
A vybrala som si Satio, čo už z ankety vieš.
SE robi podla vsetkeho lepsie fotky (12,1 MPix, xenonovy blesk...). ale napriklad Jet ma 2GB vnutornej pamate a 422hod v pohotovosti oproti 340hod, ktore ma Satio. Takze potrebujem vediet, ktory ma lepsi zvuk, ktory je jednoduchsi a preco si vybrala Satio.
Dakujem
ale ked uz rozmyslas o SE satio a si ochotny dat zanho tolko penazi, tak preco ho porovnavas s jet-om a nie radsej s samsung-om i8000 omnia II ci i8910 HD? tie su uz trocha na inej urovni ako jet...
ja omniu nemusim. neviem, aka je omnia II, ale ta prva sa mi absolutne nepaci. strasne komplikovana, neprehladna...
Som náročná. Mňa jednoduchosť nebaví. Stručne zopakujem ešte raz. Satio je skôr taký internetový a taký 3D, proste funkcie čo ma nadchli a veľká obrazovka, proste vrr... Pamäťovku na Satio tiež dostaneš v balíčku.
A Jet? Ak si skôr na mp3, ber ten. Satio je horší, čo sa tohto týka. A fotky robia zhruba rovnako.
takze hovoris, ze fotky robia zhruba rovnake? aj napriek vyhodam, ktore ma SE? prepac, nechce sa mi verit
ten kto si ide vybrat z tychto dvoch telefonov si musi urcit priority. lebo pre mna je prvorada kvalita, ovladanie, potom ostatne veci ako fotak a prehravac az potom. preto by som brala asi se. ale ak ma byt najdolezitejsi zvuk, tak jasne, tam sa moze poradie zmenit
Ak chceš priehladnejší, ber Jet.
diki
nicmene... stale nechapem preco porovnavas fotak a pod ked najvacsi rozdiel ( teda okrem ceny ) je v operacnom systeme... v prvom rade by si sa mala rozhodnut ci chces otvoreny (satio) alebo uzatvoreny (jet) OS... kazdy ma svoje pre a proti a vybrat by si si mala hlavne podla toho... fotak a ine doplnky pozeraj az potom
a co sa znacky samsung tyka... nazory typu "je to sracka" su... v skrate... bullshit! to je asi ako ked moja mama tvrdi, ze nokie su najlepsie ( predsudok z doby vyroby 3310 )... mobily leadersku znacku uz davno nemaju, ale to je zas o inom....
» www.t-mobile.sk/portal/dt?tpcId...
a po 2. uz som pisala, ze ten mobil nie je pre mna a tak sa snazim porovnat aj fotak, zvuk a tak.
a ja neverim mobilnym znackam takze som verny posledne tri roky ASUS smartphonom
ale mam aj druhy mobil a to je SE K550i a k510i oba servisovane uz zo tri krat koli portu (vzdy som dosiel dal telefon a o tri dni bral telefon spat opraveny (cena 5euro) )