Som extrémne náročná, potrpím si na tmu, ticho, musím spať jednou stranou pri stene (alebo inom veľkom statickom predmete), v rohu (alebo aspoň dačom, čo evokuje roh) a musím mať dva vankúše
Zniem ako rozmaznaný fracek, ale bez toho proste nezaspím.
Ja mám posteľ v rohu a musím spať chrbtom k stene, chrbtom do otvoreného priestoru nezaspím, Tvárou k stene nevidím prichádzajúce hrozby síce iracionálny pocit, no ale musím ho rešpektovať,ak chcem zaspať.
ale kde... zaspim kdekolvek a kedykolvek ked som unaveny... ale bežne keď idem spať, tak potrebujem ticho v zmysle že keď každých 5 minút niekto niečim treskne alebo počujem telku z inej izby tak len tažko zaspím... tmu nutne nepotrebujem ale je to lepšie
Spím väčšinou cez deň, posteľ mám pod oknom a cez záves preniká dosť denného svetla. Plus žijem na dosť rušnej ulici, susedím s hipsterským kinom, troma krčmami a pomerne populárnym hostelom, chodia tu autá, električky aj autobusy, väčšinu času čo tu bývam rekonštruujú byty a už o ôsmej ráno počuť vŕtanie hodila by som si to, ak by mi vadilo svetlo alebo hluk
Potrpím si na kvalitný matrac, dobrý vankúš, vyvetranú miestnosť a uprednostním chlad.
Na ticho si absolutne potrpim, casto mávam aj stuple...extrémnu tmu moc nemam rada, ale minimalne take tmavsie prostredie by mohlo byt. A chladnejsie v miestnosti...nezaspim v teple.
ticho je najpodstatnejsie, svetlo to dokazem poriesit vankusom na hlavu alebo tymi takymi nocnymi "okuliarmi" alebo ako to nazvat. co si dam cez hlavu a zakryjem si oci. ale hluk.. to je hroza a des ked musi clovek pocuvat debilnych ludi co hucia a buchaju
Pritmie a hudbu si pustam, takze ani ticho ani absolutna tma nemusi byt... ak je pritmie a prijemna tichsia hudba pri ktorej vacsinou zaspavam... ale zazate a nejake blbe zvuky to mi uz vadi ale zas ked je clovek unaveny zaspi aj keby vedla neho strielali
akože ale v podstate si oboje viem umelo navodiť lebo spím s vankúšom na uchu a vždy mám prekryté niečím aj oči.... a skôr mi vadí nejaký opakujúci sa zvuk v tichu ako hlučné prostredie
Na intraku som sa naucila zaspat aj keby traktory podali. Pokial sa na mna nehodila o druhej v noci opita spolubyvajuca ofc (pomylila si ''chuda'' postel...aj izbu). Ale zas sa viem aj relativne lahko zobudit a hned byt v strehu (opat intrakovsky vycvik, velmi uzitocna vlastnost ak sa vam nadranom zjavi v izbe nezvany host )
extremne, v tomto som najtazsi autista a mam milion narokov na spanok
vo dne, na gauci/prednaske/vo vlaku viem tak polospat, ze sa mi sniva, ale vnimam okolie, som oddychnuta, ale proste nie je to vypnuty spanok
ale realne v noci mi prekaza basically vsetko, a najvacsmi iny clovek v miestnosti
a sokuje ma, ze s frajirom viem pomerne kvalitne a uvolnene spat (all the puns) a nemam chut ho zaskrtit a vytiahnut pred dvere za bezvladne koncatiny
s ex po x rokoch spolocneho byvania som sa to nenaucila nikdy a plakala som furt na gauci, ze pocujem, ako dycha, a drasa mi to usi (;
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Zniem ako rozmaznaný fracek, ale bez toho proste nezaspím.
Ale ked idem spat cielene, potrebujem uplnu tmu a uplne ticho. Pripadne si predtym pozriet 10 akehokolvek videa a sme pri prvom pripade
Potrpím si na kvalitný matrac, dobrý vankúš, vyvetranú miestnosť a uprednostním chlad.
Cista dobra dusa
:S
vo dne, na gauci/prednaske/vo vlaku viem tak polospat, ze sa mi sniva, ale vnimam okolie, som oddychnuta, ale proste nie je to vypnuty spanok
ale realne v noci mi prekaza basically vsetko, a najvacsmi iny clovek v miestnosti
a sokuje ma, ze s frajirom viem pomerne kvalitne a uvolnene spat (all the puns) a nemam chut ho zaskrtit a vytiahnut pred dvere za bezvladne koncatiny
s ex po x rokoch spolocneho byvania som sa to nenaucila nikdy a plakala som furt na gauci, ze pocujem, ako dycha, a drasa mi to usi (;