STV1 včera odvysielala premiéru tohto poviedkového filmu o hrdinstvách obyčajných ľudí počas Slovenského národného povstania, ktorých stvárňujú obľúbené slovenské osobnosti:
pozeral som, bolo to fajn, ale chcelo by to väčší projekt ako len takéto krátke snímky. Určite by sa na téme uživil krátky seriál alebo celovečerný film. Najmä prevedenie sa mi páčilo, práca so svetlom, tieňmi, čiernobiela tomu veľmi pristala a dávala tomu atmosféru "dobovosti". Myslím, že aj výkony hercov boli fantastické, mnohí boli amatérmi a nebolo to na nich vôbec vidieť. Taký Miro Šatan by sa podľa mňa ako herec určite uživil. Latinák skvelý výkon ako vždy, dokázal, že vie hrať aj nekomické postavy a určite by som pochválil aj režiséra. Po dlhej dobe konečne niečo na čo sa dá pozerať, len ako vravím, škoda že to bolo prikrátke.
@georg21 asi tak ako @3 dobré, páči sa mi poviedková forma aj čiernobie spracovanie, ale pokojne to mohlo byť dlhšie
(a inak Dušička ma dosť prekvapil)
Mozno by nebolo zle pozriet si aj toto. Sice to nesuvisi s povstanim ale s druhou sv. vojnou ako takou. Je tam kopu veci, ktore nam v skole neboli povedane. Teraz uz viem, preco je popieranie holokaustu trestne. (Event Horizon vo svojom komentari zhrnul co sa riesi vo videu, komu by sa nechcelo "zabijat" 6 hodin zivota)
@hellium mne sa to zdá veľmi sympatické, že tam sú práve títo ľudia. Väčšinou to nie sú herci, tak asi aj preto to nie je dlhšie... ale písali, že ľudia im môžu posielať skutočné príbehy, ktoré by sa mohli stať námetom na pokračovanie...
@georg21 nemas za co. Po pozreti toho videa zacne vela veci davat zmysel. Aj to, ze sa historia opakuje, ked sa zapad momentlane vsemozne snazi z Ruska spravit agresora. Dufam, ze tentokrat to bude bez svetovej vojny...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Čo si o tom myslíš?
(a inak Dušička ma dosť prekvapil)
Super spravené, veľmi sa mi páčilo