Požičiavate veci, alebo máte s tým problém?
Ja v princípe nemávam s tým problém, ale často sa mi stáva, že ľudia vôbec nedávajú pozor na požičané veci.. (pokračovanie)
napríklad, foťák sa mi vrátil ulepený od limonády, samozrejme servis musím platiť ja, dneska vás nikto neodškodní. nabíjačka sa mi vrátila so žmochlaným káblom, keď sa vám zlomí kábel v nabíjačke, tak môžete kupovať novú, zas máte náklady s tým len vy... takmer vždy si to odnesie ten dobrák, čo niečo požičiava..
ako ste na tom s požičiavaním vy?
No .. poziciavam .. kazdu chvilu auto .. inak nemam moc co poziciavat. Ale nestalo sa mi, ze by niekto nieco vratil pokazene. Raz ma ex vytocila ked som jej pozicial auto a vratila mi ho cele zasvinene, dokopane, na zadnych sedackach este asi aj osemenene -.- ..
@mojdedo hej hej, podobné skusenosti mám s poziciavanim a aj tam požičiam ak niekto potrebuje
mal som prvu motorku havarovali mi ju 2krat nevadi, opravil som predal a dalsiu motorku co som mal, tu som zas inému kamaratovy pozical a aj ten s nou padol A tak od nikoho som nič nechcel vsetko som si sám spravil. Aj iné veci. Som taký aký som ja sa nezmením kvoli tomu, ze "ludská nezodpovednosť k cudzej veci", treba najst len ludí okolo seba čo maju vacsiu zodpovednosť (osobne ked si nahodou nieco požiciam od niekoho tak to strázim ako oko v hlave a davam si na to pozor maximalne ako sa len dá, lebo to nie je moje a mám za to zodpovednosť, dosť logické myslim)
poziciam, s tym nemam problem, ja si vsak nedokazem od niekoho nieco pozicat, citim za to strasnu zodpovednost a keby tej danej veci nieco spravim tak to asi tak rychlo nerozchodim
nerada požičiavam, lebo som veľmi citlivá na moje veci ja si vždy na všetko dávam veľký pozor a bojím sa že človek ktorému to požičiam na to taký pozor dávať nebude... ale zase nie som úplny držgroš no veľmi si vyberám komu čo požičiam
no foťák/objektív by som požičal napríklad maximálne sestre, lebo ma stáli dosť papierikov...ale s väčšinou vecí nemám problém, ak ide aspoň o trošku spoľahlivého človeka...
Ja som doplatil len na požičiavanie peňazí. Tie preto už nepožičiavam. A čo si ešte spomínam, tak brat si požičal gamepad ku kamošovi a doniesol ho celý od lepidla, ani dolu to nejde. Nejakého barana s tým asi jebali alebo čo...
Väčšinou nemám čo požičiavať kedže nie som moc majetnícky človek a peniaze radšej vrazím do zážitkov ako do vecí .....ale požičiavam si ja a teraz si mi dal pekný uder pod pás lebo som si uvedomila, že mám už asi pol roka požičané dve veci ..... a ešte som ich nevrátila .....no ale zato sa mi stalo, že ak už sa našla nejaká ta knižka čo som požičala často zostala v rukách nového majitela -čiže toho komu som ju požičala ale kakať na to ak mu to urobilo radosť a je to len knížka kt. som už prečítala
Ja si pamätám, že som mala na základke spolužiaka, ktorému keď som niečo požičala, tak to nejakým spôsobom zničil... Nechápem, že som sa prvý krát nepoučila a požičavala som mu ďalej . Napríklad mi obhrýzol pero, iné nevrátil.... Ale vcelku nemám problém niekomu požičiavať veci. Síce mám už asi pol roka kamoškinu knihu , ale aj ona má moju. Aj mobil keď si niekto potrebuje zavolať, tak v pohode... Je mi to síce trošku nepríjemné, ale pomyslím si, že nikdy neviem, kedy budem potrebovať ja. ..
neviem preco ti ludia su taki lahostajni,, ja napr, na pozicanu vec by som daval vacsi pozor ako na vlastnu. Asi tak 90% veci co som pozical sa mi vratili nie v povodnom stave, alebo vobec. Tuto vlastnost neznasam a zda sa mi ze ju ma vela ludi.
Nikdy som to nerobil alebo len veľmi nerád ale chcel som byť zdvorilý. Jednoducho nemám rád ak majú ľudia moje veci a hlavne tie cennejsie napr: ak nechám v škole na lavici mobil a idem na WC a kápo mi ho vezme no neodomke ho (snímač odtlačkov prostov bitch!) ale aj tak ma to naštve m8
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
ako ste na tom s požičiavaním vy?
mal som prvu motorku havarovali mi ju 2krat nevadi, opravil som predal a dalsiu motorku co som mal, tu som zas inému kamaratovy pozical a aj ten s nou padol A tak od nikoho som nič nechcel vsetko som si sám spravil. Aj iné veci. Som taký aký som ja sa nezmením kvoli tomu, ze "ludská nezodpovednosť k cudzej veci", treba najst len ludí okolo seba čo maju vacsiu zodpovednosť (osobne ked si nahodou nieco požiciam od niekoho tak to strázim ako oko v hlave a davam si na to pozor maximalne ako sa len dá, lebo to nie je moje a mám za to zodpovednosť, dosť logické myslim)