Ja ani neviem, susedia hneď vedla nás vraj boli aj pozitívny, boli chvílu v karanténe, ktorú vlastne ani nedodržiavali a nikomu z nich nič nebolo. Tak neviem či ho ozaj mali, možno hej len sa im to neprejavilo. V tom prípade by som poznala.
@r4ptor och, to je mi ľúto hej to dáva zmyslel. A ako to u vacsiny prebiehalo? Keby si to mal nejak zhrnut. Mal niekto aj vaznejsie problémy? Staci uplne vseobecne ked napíšeš, ale zaujíma ma to preto, ze sama nikoho takého nepoznám a všetky moje informácie su len z médií..
kamarátka a jej frajer, ľahký priebeh.. keby nešli na test by to ani nebrali za chorobu teta, ťažší priebeh, ale bola doma, za mesiac vyliečená... jedna rodinná známa príznaky podobné chrípke, tiež už vyliečená za 2 týždne...
3 ľudí, teta, ujo a bratranec, oni ale bývajú na dedine, v osobnom kontakte s nimi niesme, oni prídu tak dva krát za rok na návštevu, inak iba telefonicky. Ale v pohode to prekonali, iba ujo mal
1/2 dni horúčku, oni dvaja nič. Vlastne 4, ešte jedna staršia pani z ulice to mala, je síce dôchodkyňa, ale chodí si privyrábať do Rakúska (lebo ten dôchod je hrôza), takže odtial si to priniesla, ale tiež to už prekonala. A o jednej pani sa to hovorilo, ale to neviem či je pravda.
frajerov ocino, nevlastna sestra s jej frajerom, nevlastny brat, dve kolegyne a dvaja kolegovia z byvalej roboty, potom to dalsie je uz take typu otca kona brat
väčšina ľahší priebeh ... niektorým sa ťažšie dýcha aj po vyliečení a dostávajú infúzie, aj keď už vírus v sebe nemajú ... zato niektorých pacientov čo u nás ležali vidím už len ako čierne vrecia s covid označením u mňa na patolke ... u každého to prebieha rôzne, treba si dávať pozor
Kamoška a jej celá rodina, všetci mali príznaky ako chrípka. A potom ďalsí kamaráti, oni ani poriadne nemali teplotu, len mali príznaky ako pri nádche.
@azizi@13 nuz, to bude asi tym, ze takmer kazdy uz pozna niekoho, kto to bez problemov prekonal a nikto nebude znasat vecne tuto buzeraciu. Vsetci zomrieme.
Ja som to znášala horšie ako chrípku, donedávna som ešte nemala absolútne čuch a ani chuť, chuť sa mi vrátila úplne, čuch len čiastočne.
Okrem toho poznám osobne asi 15 ludí, čo boli pozitívni. A.. umrel mi jeden známy.
poznám jedneho čo počas prvej vlny chodil v plynovej maske lebo si myslel že to je novodobý mor,nakazil sa a teraz je zas opačný extrém že to je ako nádcha
Sranda ako tu (a vlastne všade) ľudia pred pár mesiacmi hundrali, že korona je bullshit, lebo nikoho nepoznajú kto by ju mal a zrazu jeb, každý pozná niekoho
Nebudem už reagovať na každého, ale všetky komenty si čítam. Je mi ľúto, ak ste sami mali ťažký priebeh, či poznáte ľudí, ktorí maju následky či dokonca zomreli
@mobscene_69 ja som stale za to, ze je to vážne a treba si dávať obrovsky pozor. O to viac na Slovensku, kde mame zdravotníctvo v hroznom stave, a teda nemozme si to dovoliť. Keby sme boli v situacii ako Česko pred par tyzdnami, tak by sme tu uz dávno mali kolaps zdravotnictva podla mna A to nikoho, kto covid prekonal ani nepoznam...
Ja som to prekonal V deň testu mi odišiel čuch a deň nato mi to chytilo dutiny, taký pocit v nose, ako keď vdýchnete dym z ohňa, iný proste ako pri obyčajnej nádche Užíval som vitamín D,C, zinok a selén, pil veľa tekutín a vyležal to. Za dva/tri dni bolo potom, čuch sa mi "vrátil" po piatom dni. Akurát mamina nemala úplne najľahší priebeh, tam to už bolo na RZP, našťastie sa to v noci zlomilo, a stav sa zlepšil. Kto neprežil ťažký priebeh, tak bude vždy veriť hoax webom. A to mamina nebýva nijako chorá
@azizi Tiez ma dost stve aky k tomu maju postoj v CR. Zaujimave je ale ze prave vacsina ktora na tie ruska serie a bud ich nenosi alebo ich nosi pod nos su prave seniory v tramvajach a to fakt neviem pochopit, jakeby si vlastny hrob kopali..
Stale niekto v okoli, stale mi niekto volal/pusal ze je bud nakakzeny alebo sa nemizme sttetnut lebo bol s nakazenym. Moji rodicia mali tazdi priebeh, bolest klbov, teplota, nevedelu spat, dost sa trapili. Ziadne lieky im nezaberali na neuatalu migrenu. Mija mama 3 mesiace od prekonania stale nevie nic zanuchat... Som rada, ze sim sa nenakazila od rodicov, aj ked som s nimi bola... Dva mesiaca som bola uplne sama a s nikym sa nevidela, lebo da sa povedat ze vserci znami boli bud chori alebo v karantene. Teraz si vsetci uzivaju svoju trojmesacna imunitu...
@gitarista445 Nepanikárim, ale ťažobný pocit na hrudi, nemôcť sa nadýchnuť na 100%? Nič? lebo v mojom prípade je v hre aj silná alergia na mačku, ktorú mám doma, ale včera sme obdržali telefonát s tým, ,,sme pozitívni, príznakoví," a v sobotu sme boli spolu, takže dnes cupkáme s polovičkou na testy a uvidíme.
@oiquell77 Áno, ale aj väčšina pozna niekoho, kto na covid zomrel. Siri sa to extrémne rychlejsie ako chripka (keby som tu istú anketu založila o tohtorocnej chripke, graf by vyzeral uplne inak) a je to aj omnoho smrtelnejsie (zvlášť pre starších či ohrozených ľudí - nedávať si pozor a nezavazdzat opatrenia aspoň kvôli nim mi príde veľmi sebecké).
@azizi nuz, holt smola. Ja sa uz nemienim obmedzovat koli tomu, aby 90 rocny starec s dvadsiatimi diagnozami mohol zit o tyzden dlhsie. Nemienim koli nim obetovat dalsie mesiace zo svojho zivota. Nehovoriac o tom, ze ohrozene skupiny, t.j. dochodcovia su casto najarogantnejsi a maju minimalny zaujem chranit sa. Uz sa koli nim ostatni nepojdu potrhat, ked sami na to jebu.
Moja mamina -zomrela, sused - zomrel, druhá suseda - leží v nemocnici v ťažkom stave, další susedia - prekonali, ale ťažkosti majú s dýchaním ešte stále, bratov kolega - prekonal, kolegynin otec - prekonal, ako astmatik bol v nemocnici na kyslíkovej podpore, ale už je našťastie doma...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
1/2 dni horúčku, oni dvaja nič. Vlastne 4, ešte jedna staršia pani z ulice to mala, je síce dôchodkyňa, ale chodí si privyrábať do Rakúska (lebo ten dôchod je hrôza), takže odtial si to priniesla, ale tiež to už prekonala. A o jednej pani sa to hovorilo, ale to neviem či je pravda.
Okrem toho poznám osobne asi 15 ludí, čo boli pozitívni. A.. umrel mi jeden známy.