@notme Ako, ich to nemá prečo zaujímať. Si chorý máš sa doma liečiť, nakupovať chorý tiež asi nebudeš hodinu, poprípade niekto z rodiny nech ti nakúpi. Ako ich to absolútne netrápi. Keď sa ešte stretnes s kontrolou s nákupom v ruke pri dverách svopjho bytu tak to ešte môžeš vykriť, ale nebyť doma a povedať potom že si bol len na nákupe to ti nikto nezožerie. Aj moja máti keď som bol decká a ona bola na PNke a išla si nakúpiť nemohol som ísť von kým sa nevráti aby ak jej náhodou prišla kontrola nech ju pár minút zdržím a proste vždy sa to dá nejak zariadiť darmo sa budeme tváriť, že sa to nedá.
@karlotiskot ak ta nenajdu doma, lebo si zrovna na nakupe, tak si odlozis blocik a socialnej poistovni to vydokladujes. Ziadna tragedia sa nekona.
Dedo bol asi 3 mesiace na PNke a 3x ho nenasli doma, ale vzdy predtym ako isiel niekde prec, tak si priebezne nakupoval potraviny, aby im mohol ukazat blocik z daneho casu, kedy ho hladali.
@karlotiskot je smutne, ked si vezmem, kolko penazi ide na buzeraciu (aj ked v ramci zakona), zatial co na potrebne veci sa jebe...vcera som mal dost, ked som na 50km dlhom useku stretol !!!8!!! hliadok.
@tommyhot Tak toto ti neberiem, že toto zožerú.... Ako wtf? Môjmu kamarátovy nezožrali práveže ani tú situáciu keď sa stretol s kontrolou pred svojimi dverami s nákupom v ruke
1. ak ťa kontrola nenájde doma, nechá ti lístok, že sa máš hlásiť u svojho obvoďáka... takže nie je problém to potom ukecať, ak s ním máš dobré vzťahy
2. v prípade nejakých diagnóz ti lekár nedá a ani nesmie dať vychádzku, potom (pokiaľ nesimuluješ), nemáš čo chodiť vod a nakúpiť ti musí niekto iný
3. kontrola si môže ešte aj skontrolovať, či dodržiavaš lieč. režim napr. tým, že ti skontroluje, ako berieš lieky
4. v prípade pruseru ti potom soc. bud pozastavi vyplacanie PN-ky alebo, ak ti ju uz poslali, tak ju budes musiet vracat... v pripade este vacsieho pruseru to mozu nahlasit zanestnavatelovi a hrozi "A-cko"
@karlotiskot no zjavne si to nevedel dostatočne obhájiť. na nákup sa môže ísť aj mimo vychádzky, ale treba na to mať fakt dobrý dôvod, prečo človek nejde cez vychádzku, ak ju vôbec má. povedala by som, že mal smolu, že sa s nimi stretol priamo lebo ako @12 .
@tommyhot a dedo býval sám? nenahlasoval ho nejaký prajný sused, keď videl, že si len tak behá po obchodoch? lebo tri kontroly sú už dosť veľa
@karlotiskot je to vyslovene na uradnikovi, ale interne smernice su take, ze by mali akceptovat potravinove nakupy.
@snehovavlocka nie dedo byva s babkou. Susedia su vsetci super, poznaju sa desiatky rokov. Dedo je zivnostnik a tych uradnicka luza nema rada, takze predpokladam, ze to boli dovody navstev.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Dedo bol asi 3 mesiace na PNke a 3x ho nenasli doma, ale vzdy predtym ako isiel niekde prec, tak si priebezne nakupoval potraviny, aby im mohol ukazat blocik z daneho casu, kedy ho hladali.
Mal vyplatenu plnu PN.
2. v prípade nejakých diagnóz ti lekár nedá a ani nesmie dať vychádzku, potom (pokiaľ nesimuluješ), nemáš čo chodiť vod a nakúpiť ti musí niekto iný
3. kontrola si môže ešte aj skontrolovať, či dodržiavaš lieč. režim napr. tým, že ti skontroluje, ako berieš lieky
4. v prípade pruseru ti potom soc. bud pozastavi vyplacanie PN-ky alebo, ak ti ju uz poslali, tak ju budes musiet vracat... v pripade este vacsieho pruseru to mozu nahlasit zanestnavatelovi a hrozi "A-cko"
@tommyhot a dedo býval sám? nenahlasoval ho nejaký prajný sused, keď videl, že si len tak behá po obchodoch? lebo tri kontroly sú už dosť veľa
@orchidejka27 ja si len robím prieskum
@snehovavlocka nie dedo byva s babkou. Susedia su vsetci super, poznaju sa desiatky rokov. Dedo je zivnostnik a tych uradnicka luza nema rada, takze predpokladam, ze to boli dovody navstev.